Copy
View this email in your browser

De zomer van meer&deel

We hebben niet stilgezeten in de zomermaanden! De architecten hebben de handen vol gehad aan de aanvraag omgevingsvergunning, de aannemer met het doorrekenen van het definitief ontwerp, de meer&delers met alle ins- en outs van het HoCoSto (Hot Cold Storage) warmte- en koelingssysteem, het opzetten van een VvE (Vereniging van Eigenaren) en het werven van nieuwe meer&delers. En we hebben gekampeerd!


Het eerste meer&deel kampeerweekend in Borkel en Schaft.

HoCoSto verwarming en koeling

Duurzaam bouwen: het is vanaf de start van ons project zo’n drie jaar geleden een belangrijke kernwaarde. Ook de laatste BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) houdt ons scherp om onze woningen energiezuinig te verwarmen én koelen. De vertaalslag naar de praktijk bleek geen simpele opgave. De commissie Energie heeft de afgelopen maanden vele uren besteed aan uitzoek- en rekenwerk. 

Qua technische haalbaarheid en duurzaamheid bleek het warmte- en koelingssysteem van HoCoSto (Hot Cold Storage) de beste optie. Zonnewarmte wordt in de zomer ‘geoogst’ en opgeslagen in een ondergronds waterreservoir, om er in de winter de huizen mee te verwarmen. Het afgekoelde water wordt in de zomer weer gebruikt om de woningen te koelen. Een prachtig, innovatief systeem, maar niet goedkoop. Eigenlijk kwamen de uitdagingen van de energietransitie in het klein op ons bord terecht, inclusief het dilemma van betaalbaarheid. Maar we hebben er veel voor over om duurzaam en innovatief te zijn:   we zijn weer hard aan het werk gegaan om ‘ons’ HoCoSto-systeem gerealiseerd te krijgen.
Het principe van HoCoSto

Nieuwe buren reservelijst

Gestaag gaat het proces van instromen door. Waren we in juli met 32, inmiddels zijn we met 38 huishoudens. Er zijn nog slechts twee appartementen beschikbaar, onze Studio en het grote appartement D. Onderaan deze nieuwsbrief en vooral ook op onze website meerendeel.nl is veel informatie te vinden over de laatste twee woningen. 

Wij beantwoorden graag vragen van serieuze geïnteresseerden of van mensen die op de reservelijst willen. We leren je graag kennen op één van onze meet&greets (voor de snelle beslisser: de eerstvolgende is op woensdag 13 oktober, schrijf je in via de website!) of tijdens een wandeling. Wanneer je als eerste benaderd wil worden als er een woning vrijkomt, laat het ons weten via de website en we voegen je toe op deze lijst.

Appartement Studio met lift in cluster 3

Zeer geschikt voor de starter: de Studio, het kleinste appartement, ook qua prijs! Met goed zicht op de tuin, en vanuit de hoogste verdieping van cluster 3 uitzicht over de andere clusters. Een logeerruimte of ruimte voor een wasmachine is niet nodig, want die hebben we gezamenlijk. 

Bijzondere kenmerken van dit appartement:

  • 42 m2 bruto vloeroppervlak en 32m2 gebruiksoppervlakte;  

  • met een vaste trap naar de etage van 17m2, inclusief ruimte onder schuine deel, voorzien van een dakraam; ruimte voor slaapkamer en mogelijkheid voor opbergruimte onder schuine zijde dak; 2e dakraam is een kopersoptie;

  • een  ruim balkon van 7m2, waar vanaf ‘s ochtends vroeg de zon komt tot aan de middag;

  • kleine berging bij de deur én grotere berging op de begane grond;

  • de woonkamer heeft aan twee zijden openslaande deuren met Frans balkon, op het noorden en het oosten (‘s ochtends zonlicht in je woonkamer).

  • op de 3e etage, met lift.

Naast het eigen appartement koop je collectief:

  • een grote gezamenlijke tuin waar je goed uitzicht over hebt;

  • op de begane grond van cluster 3 bevinden zich de collectieve ontmoetingsruimte (met keuken), de klusruimte en een fietsenstalling; 

  • gemeenschappelijke wasruimtes (dat scheelt ruimte in het appartement!);

  • twee gedeelde logeerkamers.

Meer info over beschikbare woningen

www.meerendeel.nl

Copyright © 2021 meer&deel, All rights reserved.