Copy
View this email in your browser

Juni 2022: we zijn van start gegaan!

 

We zijn zo opgetogen en blij: we zijn compleet, iedereen heeft getekend, alle hypotheken zijn gepasseerd en de grond is overgedragen aan Moeskops, de aannemer. Twee avonden voor dat laatste hebben we nog een gezellige bbq gehad die ons werd aangeboden door de architecten. Hier zie je een foto van die avond op ons vrijwel volledig bouwrijp gemaakte terrein. Onze eigen grond!
De maaltijd kwam van Vaderland, een echte aanrader. Allemaal lokale en zelfgemaakte producten.

 

En dit is hoe het er over een jaar uitziet, als alles goed is!

Wat gebeurt er nu met je inschrijving?


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je ooit interesse had om meer te horen over de ontwikkelingen op de Scherf, misschien zelfs om er eventueel te komen wonen. Wie weet stond je zelfs wel op de wachtlijst. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen: we zijn 'vol'. En die wachtlijst is inmiddels opgeheven.

Het kan natuurlijk zijn dat er in de toekomst iemand besluit zijn of haar woning te verkopen. Dat loopt dan niet meer via de vereniging. Het staat de eigenaar vrij de woning te verkopen zoals en aan wie hij of zij maar wil.

Wel is de kans groot dat die eigenaar via deze nieuwsbrief kenbaar zal maken dat er iets vrij komt. Ook nieuwe bewoners moeten zich willen committeren aan onze kernwaarden.

Hoe dan ook, het is aan jou om te besluiten of je abonnee blijft. Wil je deze mails blijven ontvangen omdat je het leuk vindt om ons te volgen? Hartstikke leuk. Zo niet, even goede vrienden. Je schrijft je eenvoudig uit door op de link onderaan te klikken.

Blijf je abonnee, dan krijg je af en toe, maar heel onregelmatig (we beloven niks) een update over het project en misschien ooit (al hopen we niet op korte termijn) een berichtje dat er iets vrij komt.

Wat staat er te gebeuren op de Scherf en bij meer&deel?

Moeskops begint deze maand met voorbereidende werkzaamheden voor de fundering en zodra zij pauzeren vanwege de bouwvak, begint het graafwerk voor de warmte-/koudeopslag: de veelbesproken HoCoSto.

Qua organisatie is de belangrijkste ontwikkeling dat de kopersvereniging steeds minder actief wordt en langzamerhand alle verantwoordelijkheden overdraagt aan de Vereniging van Eigenaren. Alle deelnemers hebben een team gekozen om actief in te zijn. Want hoewel de ontwerpfase nu grotendeel achter ons ligt, moet er nog heel wat gebeuren.

Team bouw heeft, zoals je je kunt indenken genoeg te doen. Team ict is bezig met onze toekomstige informatievoorziening, Team energie hoe we straks nóg duurzamer kunnen zijn, Team sociaal (die nu onder andere jou deze update stuurt) denkt na over hoe we de lessen die we in het proces hebben geleerd kunnen doorgeven en hoe alle bewoners zich wél blijven voelen.

Team groen maakt de vingers voorlopig alleen vies in de moestuin op het terrein van de Grote Beek, maar heeft daar toch al de handen vol aan. En ze zijn verder druk met het kiezen van de juiste ondergrond voor de paden op de Scherf en het bedenken welke plant waar gaat wortelen.

Team delen maakt plannen voor het autodelen en hoe we onze gemeenschappelijke fietsenstallingen, washokken en logeerkamers gaan inrichten,

De activiteiten die we hier noemen zijn verre van compleet, natuurlijk. Het is maar om je een indruk te geven van wat er achter de schermen gebeurt. Wat voor de schermen gebeurt kun je zelf gaan bekijken op Vredeoord. Dat gaan we komende zomer zelf ook héél vaak doen!

Tot de volgende update, of, als je je nu uitschrijft, tot een volgende keer wellicht in de wijk! Laat ons vooral ook weten waarover je graag zou lezen in deze updates, dan kijken we of we daar dieper op in kunnen gaan

Hartelijke groet,
meer&deel | Team sociaal

www.meerendeel.nl

meer&deel op Facebook
Website meer&deel
Copyright © 2022 meer&deel, Alle rechten voorbehouden


Wil je mail zonder plaatjes? Dat stel je hier in. Wil je helemaal geen mail meer? SCHRIJF JE HIER UIT.

Email Marketing Powered by Mailchimp