Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

www.casal-catala.be

Brussel·les, octubre de 2014
 
V MOSTRA DE CINEMA CATALÀ A BRUSSEL·LES
 
Del 17 al 22 de novembre de 2014
La V Mostra de Cinema Català a Brussel·les tindrà lloc del 17 al 22 de novembre de 2014 a l’Espai Catalunya Europa (Rue de la Loi, 227 Wetstraat) de la capital belga.

La Mostra d’enguany inclou cinc pel·lícules, quatre de les quals es projectaran a raó d’una cada vespre excepte dimecres entre dilluns 17 i divendres 21 de novembre de 2014, puntualment a les 19h. Dissabte 22 de novembre, es projectarà una pel·lícula infantil, a les 10:30h. Tots els films són precedits per un o dos curtmetratges.

Els Srs. Jaume Bardolet i Vicenç Pedret conduiran un sopar-debat sobre el documental “Economia Col·lectiva” dimarts 18 de novembre després de la seva projecció. Tots dos han participat al finançament del documental, i Pedret és nét del director d’una fàbrica que fou col·lectivitzada. Cal inscripció prèvia.

Aquesta cinquena edició de la Mostra continua l’èxit de la trajectòria de mostres de Cinema Català celebrades pel Casal Català de Brussel·les des de l’any 2007, tot presentant obres brillants de la cinematografia catalana a un públic poc coneixedor del nostre cinema, i retent homenatge als seus creadors i actors.

L’entrada serà gratuïta, prèvia inscripció a l’adreça electrònica: activitats@casal-catala.be.

Trobareu informació sobre el programa i les sinopsis de les pel·lícules al web del Casal:
www.casal-catala.be

 
Casal Català de Brussel·les
 
P R O G R A M A
 

DILLUNS 17 DE NOVEMBRE A LES 19H
 
 
LES BESSONES DEL CARRER PONENT (2010), de Marc Riba i Anna Solanas
Catalunya – Curtmetratge animat. Terror – 13’ – Majors de 16 anys – Muda
Any 1912. Al carrer de Ponent del barri barceloní del Raval, Enriqueta i Ramoneta, dues velletes bessones unides per una relació perversa, rapten en Juanito.
 
FÈNIX 11-23 (2011), de Joel Joan
Catalunya – Curtmetratge animat. Terror – 13’ – Majors de 16 anys – Muda
Any 1912. Al carrer de Ponent del barri barceloní del Raval, Enriqueta i Ramoneta, dues velletes bessones unides per una relació perversa, rapten en Juanito.
DIMARTS 18 DE NOVEMBRE A LES 19H


EL OLIVO (2013), de Frederic Menchón
Catalunya – Curtmetratge. Thriller – 16’ – Majors de 12 anys – En castellà amb subtítols en anglès
Una olivera malalta domina el jardí. Dos amants. Una mentida. Una traïció.

 
 
ECONOMIA COL·LECTIVA (L'ÚLTIMA REVOLUCIÓ D'EUROPA) (2014), d'Eulàlia Comas
Catalunya – Llargmetratge documental. Històric – 66’ – Apta – En català amb subtítols en anglès
Documental que aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 1939.

 

Sopar-col·loqui conduit per Jaume Bardolet i Vicenç Pedret, que han participat al finançament de "Mai més treballar per amo". Vicenç Pedret Cuscó, funcionari de la Comissió, evoca l'experiència de la fàbrica de vidre La Primitiva d'El Masnou, que en els anys 30 va ser successivament cooperativa obrera, SL, empresa col·lectivitzada i SL. El seu avi, Vicenç Pedret Torrents en va ser el director al llarg de les diferents etapes. 

 

DIJOUS 20 DE NOVEMBRE A LES 19H
 
 
LA GALLINA (2014), de Manel Raga
Catalunya – Curtmetratge. Drama – 11’ – Majors de 16 anys – Muda
La gallina és un desig que resisteix al temps; és una rutina devastadora que està malalta fins que es transforma en mort. 
 

 

TRES DIES AMB LA FAMÍLIA (2009), de Mar Coll
Catalunya – Llargmetratge ficció. Drama – 86’ – Apta – En català, castellà i francès amb subtítols en anglès
Léa ha de viatjar de sobte a Girona, on el seu avi patern acaba de morir. Allà l'espera la seva família, que pràcticament no ha vist des que va marxar a l'estranger. La mort del patriarca dels Vich i Carbó és l'excusa perfecta per forçar la convivència entre els seus descendents. Els tres dies que dura la vetlla, la missa i l'enterrament estan banyats per la nostàlgia del passat i la tristesa que deixa la mort després del seu pas. És, a més, un bon moment per desarmar aquest joc d'aparences d'una burgesia en decadència. Léa rebutja un món hipòcrita que s'enganxa a la pell com un vestit fet a mida.

 
DIVENDRES 21 DE NOVEMBRE A LES 19H
 

ANIVERSARI (2013), d’Anna Petrus
Catalunya – Curtmetratge. Drama – 11’ – Majors de 7 anys – En català
Avui la Carla fa cinc anys, però el seu pare no li ha preparat cap pastís d’aniversari.

 

EL GRAN VÁZQUEZ (2010), d’Òscar Aibar
Catalunya – Llargmetratge ficció. Comèdia, Biogràfic – 100’ – Majors de 18 anys – En castellà amb subtítols en anglès

Barcelona, anys 60. Vázquez, el millor dibuixant de còmics d'Espanya, gaudeix del que vol quan vol, no paga res, esquiva amb enginy els seus creditors, es riu i pren el pèl als seus superiors de forma constant i es casa alegrement col·leccionant una família rere l'altra. Això és així fins que un gris administrador de l'editorial en la que treballa decideix que ha de respectar les normes com fa tothom. Per Vázquez això no serà una feina gens fàcil: pel genial dibuixant la vida és una festa a la que colar-se amb o sense invitació.

 

DISSABTE 22 DE NOVEMBRE A LES 10 :30H
 

KISS ME (2012), de José Luis Castro Zapata
Catalunya – Curtmetratge. Animació – 4’ – Infantil – Muda
Eme, una nena de quatre anys, troba al bell mig d'un bosc màgic un ésser fantàstic que amaga un sorprenent secret.

 
MON AMOUR (2012), de Sílvia Puig
Catalunya – Curtmetratge. Animació – 2’ – Infantil – En català
La trobada d'una noia amb el ''seu amor'' no acaba com ella esperava.

 

CHER AMI (2009), de Miquel Pujol
Catalunya – Llargmetratge. Animació – 85’ – Tots els públics – En català sense subtítols
Octubre de 1918. La vida tranquil·la a la granja de Cher Ami i els seus ingenus i feliços amics es veu amenaçada bruscament per l'arribada de la Gran Guerra als boscos d'Argonne. Conscients de la seva responsabilitat, els maldestres coloms es convertiran en audaços missatgers i amb el seu extraordinari valor i coratge, intentaran salvar la vida d'un batalló de soldats americans. 

 

ORGANITZA:
 COL·LABOREN:


                                     

 

 

Per a més informació:
web del Casal: www.casal-catala.be
contacte: erika@casajoana.us / +32-486.344.984.
 
Sobre el Casal Català
El Casal Català de Brussel·les és l’entitat que agrupa als catalans de Bèlgica i a tots aquells interessats en descobrir i promoure la realitat social i cultural de Catalunya. Des del 1930, hem dut a terme una intensa tasca de defensa de la identitat catalana i de promoció de la nostra cultura a l’exterior. Entrat el segle xxi, el Casal Català de Brussel·les s’ha consolidat com el punt de trobada dels catalans residents a Bèlgica mitjançant la celebració de múltiples activitats culturals.
Copyright © 2014 Casal Català de Brussel.les

Has rebut aquest correu perquè ets soci del Casal Català de Brussel.les o perquè t'has interessat per les nostres activitats. Pots deixar de rebre aquest correu sempre que vulguis. 

Dóna't de baixa d'aquesta llista | Actualitza les teves dades 

Troba'ns a:
casal-catala@casal-catala.be
www.casal-catala.be