Copy
SPOROČILO ZA JAVNOST

Natečaj za kratek film Trgovanje s prihodnostjo

Umanotera objavlja natečaj za kratek videoposnetek v podporo zbiranju podpisov proti sprejemanju prostotrgovinskih sporazumov - Začetek vseevropske peticije v drugi polovici septembra

Ljubljana, 4. 9. 2014 - Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, v sklopu projekta Trgovanje s prihodnostjo razpisuje natečaj za kratek video. Rok oddaje prispevkov je 22. september, natečaj pa je del podpore zbiranju podpisov evropske državljanske pobude za zaustavitev prostotrgovinskih pogajanj, ki se bodo začeli predvidoma v drugi polovici septembra.

Vse evropske države te dni pripravljajo evropsko državljansko pobudo (ECI, European Citizens' Initiative), s katero nameravajo zaustaviti prostotrgovinska pogajanja o sporazumih TTIP in CETA. Ta trenutno potekajo za zaprtimi vrati, javnost pa je v veliki meri izključena iz procesov. S podpisom peticije bodo državljani pokazali, da jim ni vseeno za našo prihodnost in da želijo aktivno sodelovati v snovanju jutrišnjega dne. Pričakujejo milijon zbranih podpisov po vsej Evropi, tudi v Sloveniji.

Umanotera želi zato z natečajem Trgovanje s prihodnostjo še okrepiti moč javnosti, ki jo ima ta pri vključevanju in vplivanju na procese sprejemanj mednarodnih trgovinskih sporazumov EU. Strokovna komisija, ki jo sestavljajo voditeljica in komičarka Ana Marija Mitič, Goran Radinović iz oglaševalske agencije Aritmija ter vodja projekta na Umanoteri Andrej Gnezda, bo izbrala najboljši video prispevek, ki bo kot uradni video spremljal celotno kampanjo projekta Trgovanje s prihodnostjo ob podpisovanju peticije. Video se bo pojavljal na javnih razpravah, tiskovni konferenci, Facebook in Twitter profilih Umanotere in projekta, spletni strani projekta Trgovanje s prihodnostjo in Umanotere ter drugih portalih. Poleg omenjenega bo najboljši video prispevek predlagan ECI-ju kot spremljevalni video vseevropske kampanje.

Natečaj je bil javno objavljen 4. septembra 2014 na spletni strani projekta Trgovanje s prihodnostjo. Rok za oddajo video prispevka je 22. september 2014 do 15.00 ure po elektronski pošti info@umanotera.org ali po navadni pošti na naslov Umanotera, Resljeva 20, 1000 Ljubljana.


-------

Copyright © 2014 Umanotera, Vse pravice pridržane.
Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj je ustanova, strokovna organizacija, ki s spremljanjem novih trendov stremi k uveljavljanju trajnostnega razvoja v nacionalnih politikah ter k vzpostavljanju ravnotežja med človekom in okoljem.
Pišite nam na:
info@umanotera.org
Email Marketing Powered by Mailchimp