Copy
FBCGD's latest news and announcements on this newsletter!

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi on lähtenyt käyntiin Kiinassa pitkälti koronaviruksen teemoissa, mikä on vaikuttanut ja vaikuttaa moniin asioihin. Nyt kannattaa varmistella normaaliakin enemmän, kuinka jokin asia hoituu tällä hetkellä. Eilinen tieto voi olla jo vanhaa. Varsinkin liikkumisen suhteen kannattaa olla tarkkana. Monet lentoyhtiöt ovat tehneet muutoksia lentoihinsa, mitkä on hyvä tarkastaa hyvissä ajoin ennen matkustamista (Finnair matkustustiedotteet: https://www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet )

Lopunaikoja ei kuitenkaan eletä, vaan näistäkin selvitään. Nyt voisi tosin olla hyvä aika tarkastaa oman ja perheen vakuutusturvan kattavuus.
 

Wuhanin koronavirus

Guangdongin provinssin hallinto määräsi yritykset pysymään suljettuina 9.2.2020 klo 24:00 asti. Poikkeuksena toki sairaalat, ruokakaupat ym. välttämättömät yritykset.

Provinssissa on voimassa hengityssuojaimen käyttöpakko julkisilla paikoilla. Hengityssuojaimet ovat yleisesti loppuunmyyty.

Henkilökohtaisen turvallisuuden kannalta käsien peseminen usein vedellä ja saippualla on tärkeämpää kuin hengityssuojaimen käyttäminen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ajankohtaista virallista suomalaista tietoa Wuhanin koronaviruksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus
 

Tee matkustusilmoitus, jos olet Kiinassa

Matkustusilmoitus on palvelu, jossa ulkomaille matkustavat tai muuttavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle.

Hätätapauksessa tai kriisitilanteessa ulkoministeriö voi ottaa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin.

Matkustusilmoituksen voi tehdä osoitteessa: https://matkustusilmoitus.fi/public_html?command=browse

Tämä ilmoitus auttaa Etelä-Kiinan suomalaisyhteisöä myös siten, että virallinen Suomi näkee meikäläisiä olevan täällä. Olisi kiva saada Guangzhoun konsulaatti aikanaan uudelleenavattua ja siihen auttaa osaltaan suomalaisten näkyvyys Etelä-Kiinassa.

Lue myös ulkoministeriön matkustustiedotteet:  

FBCGD:n johto vaihtui. Haluatko osallistua toimintaan?

Yhdistyksen hallitus valitsi 6.12.2019 pidetyssä vuosikokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi Lasse Liukkosen ja varapuheenjohtajaksi Ville Majasen. Yli vuosikymmenen puheenjohtajana palvellut Mika Tavast ei ole tiettävästi Kiinasta pakenemassa ja varmasti tavoitettavissa yhdistyksen tapahtumissa jatkossakin. Vuosikokous nimitti Mikan kunniapuheenjohtajaksi.

Lasse ja Ville ovat sopineet maantieteellisestä työnjaosta, että Lasse keskittyy enemmän Guangzhouhun ja Ville Shenzheniin, mutta yhdessä toimitaan. Lasse toimii myös Hongkongin suomalaisessa kauppakamarissa, joten sinnekin on suora kanava.

Jos sinä olet kiinnostunut osallistumaan toiminnan järjestämiseen ja tekemiseen (sinulle sopivan kiinnostuksen ja määrän mukaan), niin ota yhteyttä Lasseen tai Villeen.

Yhteystiedot: Yhdistyksen sivut löytyvät osoitteesta https://fbcgd.org/ ja niitä tullaan päivittämään viime vuotta useammin.
 

E-Villellä töitä tarjolla

Ni Hao! Toivottavasti kaikki on pysynyt terveinä ja uusi vuosi on alkanut hyvin. Terkkuja e-Villeltä Shenzhenistä!

Meillä olisi tarvetta vahvistaa tiimiä tänä keväänä ainakin tuotepäällikkö-tiimissä (tuotteiden ideointia, testaamista, hinnoittelua, kuvauksien tekemistä ja optimointia), sekä mahdollisesti talous-, B2B-palvelujen tai johtoryhmän puolella. Osassa hommista tai rooleista ei tarvitse olla suomalainen tai osata suomen kieltä. Kansainvälinen tausta ja englanti riittää.

Lisätietoja ja kuvia meidän touhuistamme löytyy täältä: https://blog.e-ville.com/join-the-e-ville-com-2020-team-apply-now/
 

POINTR is a whitelisted video collaboration tool

Cancelled flights and travel lockdowns due to the coronavirus outbreak are disrupting companies with global operations. Keeping the service up for infrastructure and industrial facilities on affected areas is essential to keep everyday life running. We want to help!

POINTR is a whitelisted video collaboration tool that works both within China and cross-border. Designed for field engineers, POINTR brings immediate help to companies with global operations.

Keep your customers & staff supported. Without charge for new users until 29 February 2020:
Finnish Business Council Guangdong
Email Marketing Powered by Mailchimp