Copy
Alle Informatie in deze nieuwsbrief komt vanuit eigen ervaringen of van anderen, via Laoshan Union en/of uit diverse publicaties.
Is deze email niet goed leesbaar?
Klik hier om te openen in je browser

'Breaking News' 2016-3

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email

"Ellende is er genoeg! Het kan zo simpel zijn:
wees lief voor 
jezelf en elkaar..."

Film met JO-qigong-taiji

Ken je dat? Je kan niet meer sporten en weet niet meer wat je moet doen omdat niemand je kan helpen om van de pijn af te komen? Het overkwam mij. Na jarenlang, van jongs af aan, mijn passie dansen te hebben beoefend kreeg ik teveel chronische blessures. Ik moest stoppen, maar wilde het niet geloven dat ik daarin moest berusten. Tot ik QiGong en Taiji ging beoefen. Na diverse opleidingen bij Sui Qingbo en Lena Du Hong van LaoShan Zentrum mag en kan ik vanaf 2008 nu ook lesgeven en met heel veel plezier. TaiJi en QiGong kan je zelfs op een hoog dak in een grote wereldstad als Rotterdam beoefenen, met heel veel wind en een camera op je gericht. Mijn boodschap? Geef nooit op, niet denken, gewoon doen! 
Mijn intuïtie was dus goed, ik heb doorgezet, ondanks de pijn die ik in het begin had. Het filmpje zegt eigenlijk genoeg. 

Mijn droom nu nog? 
Een eigen locatie (in de buurt van Carnisselanden Barendrecht) waar we met z'n allen mooie Qi kunnen neerzetten. Heeft iemand ideeën? Shoot... :)

Copyright Movie-mento (met dank*)
Klik hier door naar het filmpje op youtube.  Of op onderstaand plaatje. 

DELEN mag, graag zelfs. 

Het filmpje van zo'n 4 minuten op youtube

Lesvideo TaiJi-48

Na jarenlang te hebben aangehoord van leerlingen dat ze zooooo graag mij op film wilden om te kunnen oefenen thuis, ben ik dit jaar overstag gegaan. "OK OK, ik ga zelf wel iets in elkaar zetten." Maar daar wilde ik een aparte locatie voor zoeken. Ik wilde geen standaard filmpje en plaatste op Facebook een oproep voor een unieke locatie. Nou, dat heb ik geweten, ik kreeg niet alleen locaties toegestuurd, maar ook een tip met een filmmaakster. Nou kan ik zelf aardig knutselen, maar was toch nieuwsgierig. Dat is ook Qi, dingen gebeuren niet voor niets en hoe ga je daar dan mee om? Ik trok de stoute schoenen dus aan en zocht contact. Wauw... hoe mooi dat verliep, er was direct een klik. 

Eigenlijk was ik niet op zoek naar een demo-filmpje zoals in het artikel hierboven, ik wilde alleen een lesvideo. Maar in het gesprek met documentaire maakster Monica Ruis kwamen we er al snel achter dat we dit niet konden laten liggen. Het enthousiasme van Monica en de klik die we al gelijk hadden zorgden er dus voor dat er nu 2 soorten filmpjes zijn. Een demo- en een les-video. 

Heel bijzonder ook om met een spiegel in het park van de Euromast te gaan staan. Het heeft geresulteerd in kleine stukjes film TaiJi-48 waarbij de achterkant gefilmd is. Hierdoor kunnen leerlingen dus gemakkelijk meelopen, maar kunnen ook in de spiegel de voorkant zien. Hiermee kan je dus in 1 opslag beide kanten zien en hoefden we geen 2 aparte filmpjes te maken van de voor- en achterkant. Hoe bijzonder dat is geworden zien nu alleen de leerlingen van JO-qigong-taiji. Zij krijgen om de zoveel tijd een stukje film van mij opgestuurd in een link met code en kunnen dit dan thuis bekijken en beoefenen. Huiswerk dus. Oeps... eens kijken of we de komende tijd resultaten gaan zien. 

Copyright Movie-mento (met dank*)

Hart-qigong week in Oostenrijk

Het was weer een geweldige trainingsweek in Oostenrijk bij de Chinese leraren Sui Qingbo en Lena Du Hong. Het was een specifieke week voor het hart (hart-qigong), maar we deden uiteraard ook vele andere QiGong-vormen. Zoals de nieren-qigong, QiGong 18 deel 1 en 2, Guo Lin Qigong, De Kraanvogel, Qi in Körper, 8-Brokaten en uiteraard de massagetechnieken Tuina AnMo en de meridianenklopper. Aan het einde van de middag hadden we nog een half uur theorie in de schoolbanken en sloten altijd af met bewegen. Raymond en Vino waren ook mee, om te golfen en om van de bossen te genieten. Dat laatste deden we overigens ook veel met z’n 3'tjes, wat je ook op de foto’s op Facebook en de website kunt zien.

In het hotel Bergkristall hebben we ook weer zo genoten met de eigenaar Christian. Het eten is hier zo geweldig en biologisch uit de directe omgeving. We hadden het geluk dat het wildweken waren, dus elke dag kon je kiezen uit verschillende wildgerechten. De vader van Christian gaat er ook zo nu en dan op uit om met bevriende jagers wild te schieten. Maar uiteraard ontbrak de heerlijke en inmiddels bekende forel ook niet. Evenals de heerlijke Oostenrijkse toetjes, de snaps en de taarten. Ohohoh… ook deze Qi vloeide rijkelijk. We hebben zelfs een keer Christian geholpen met het snijden van de groenten voor in een hele grote pan soep. Het was een feestje, wat hebben we gelachen. Heb je het filmpje op Facebook gezien? 

Ja luitjes, het was weer een week om nooit te vergeten. Inmiddels ben ik de tel kwijt geraakt hoe vaak ik er al geweest ben, maar als het aan mij ligt kom ik er nog vele jaren. Het is iedereen overigens aan te raden om eens een week zo heerlijk bewust met je lijf bezig te zijn. 

Via Facebook konden jullie dus al vele foto’s, maar ook filmpjes zien. Klik hier
Op de fotopagina van mijn website staan nog meer foto’s. Klik hier.

LIKE mijn Facebook

Volg je mijn JO-qigong-taiji Facebook pagina nog niet? Hier staan mooie weetjes ter aanvulling op mijn lessen, maar ook leuke inzichten. Klik hieronder op de link, LIKE die pagina en blijf zo op de hoogte van leuke weetjes...Deze pagina delen met je vrienden mag ook...
Klik hier naar mijn Facebook

Mag ik je voorstellen aan...

Hallo even mezelf en mijn bedrijf Wandelcoaching ViaLia.nl voorstellen 

Mijn naam is Lia Otte en ik zit op de maandagavond groep QiGong en TaJji bij Jolanda sinds mei 2014. Ik vind het leuk om via deze nieuwsbrief iets over mijn nieuw bedrijfje te (mogen) vertellen; Wandelcoaching ViaLia  De drukte op het werk als relatie en gezinstherapeut in een (jeugd) GGZ instelling en alle verandering in de zorg maakte dat ik zoekende was naar manier om enerzijds rust te vinden, maar juist ook op zoek was naar nieuwe energie. 

Voor de rust in het hoofd en nieuwe energie in het lijf ben ik naar de TaiJi van Jolanda gegaan. Dit was een zeer goede zet  omdat deze actieve mediterende vorm goed bij mij past en het enthousiasme van Jolanda heel aanstekelijk werkt. 

Voor het verder ontdekken van nieuwe energieën begon ik ook met nadenken over een nieuwe werkvorm. Op mijn huidige werk was ik altijd al diegene die met ouders en/of jongeren gaat lopen als gesprekken om welke redenen dan ook in de spreekkamer niet goed verlopen.  De gesprekken buiten verlopen in een meer ontspannen sfeer en zijn gemakkelijker omdat je niet tegenover elkaar zit . Ook heb je meer afleiding buiten omdat er altijd wel iets gebeurd;  kleine eendjes in het voorjaar, honden die op je af komen lopen, iets wat je opeens opvalt als een mooie boom in de herfst enz.  Het zijn allemaal ingangen om op een ander manier met elkaar in gesprek te komen. Dit principe onderzocht ik verder en daarbij kwam ik uit bij de opleiding voor wandelcoach. Deze opleiding volgde ik in het voorjaar van 2016 en gaf zoveel nieuwe energie. Het was de perfecte aanvulling op mijn ervaringen in mijn werk waardoor ik besloot Wandelcoaching ViaLia op te richten. Wandelcoaching is een intensieve maar ontspannende manier van coachen, met de natuur als inzet. De natuur geeft veel metaforen en associaties die goed  te gebruiken zijn  om een probleem/vraagstuk  in een ander daglicht te zetten, hierdoor ontstaan nieuwe perspectieven en nieuwe mogelijkheden om tot oplossingen te komen.  Het is geen zweverig gedoe, maar juist resultaat- en toekomstgericht. 
Voor wandelcoaching ViaLia heb ik twee coachtrajecten ontwikkeld:

  • Kracht van de Natuur coachingstraject ; individuele - of groepsstiltewandelingen.
  • Eigen Kracht coachingstraject ; een individueel -, relatie -en/of gezinstraject wat bestaat uit een intake en 5 wandelingen.  

Vind je het een keer leuk om mee te maken wat wandelcoaching voor jou kan betekenen of wil je in de natuur gecoacht worden? Klik hier door naar de  website en zie de mogelijkheden.  Ik hoop je in ieder geval een keer te ontmoeten op één van de maandelijkse stiltewandelingen.
De  stiltewandelingen op 22 oktober, 19 november en 17 december 2016 zijn nog GRATIS!!!  Kom en geniet van de stilte, van de nieuwe inzichten  en ervaar wat wandelcoaching  met je doet.  Wil je verder op de hoogte blijven van wandelcoaching ViaLia? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief of volg mij via mijn Facebookpagina. Groetjes en tot snel ☺ Lia 

Meridiaankloppers

We gaan de klopper aankomend jaar meer gebruiken in de lessen en het boek van Sui Qingbo zal hierbij regelmatig voor tips geraadpleegd worden. Voor velen is deze meridianenklopper al een bekend item en niet meer weg te denken. Het is heerlijk om bij jezelf te kloppen, maar ook bij een ander. Je komt er lekker van los. 

De meridianenkloppers komen bij LaoShan Duitsland vandaan en zijn daar te koop, maar ook bij Jolanda in de les (en dan zonder verzendkosten) voor dezelfde prijs van 26 euro. 
Klik hier voor meer info op de website.

Hoe ziet Qi eruit?

Hierbij een voorbeeld op youtube hoe je de Middle Dantian kan voelen en ervaren. In dit filmpje is de Qi gevisualiseerd. Mooi. 

Qigong kan overal...

Herken je onderstaande personen? Je kan ze wekelijks bij JO-qigong-taiji waarnemen. Zij laten zien dat je echt overal Qigong en/of TaiJi kan beoefenen.
Wow... zeg nou zelf, wat gaaf! :)

Agenda

LESSCHEMA wekelijkse lessen
  • Maandag:    TaiJi en QiGong    19.15-20.15 uur in Vrijenburg
  • Woensdag:  QiGong                 09.00-10.00 uur in Waterpoort
  • Woensdag:  TaiJi en QiGong   10.20-11.20 uur in Waterpoort
  • Donderdag:  TaiJi en QiGong  19.15-20.15 uur in Waterpoort
  • Donderdag:  QiGong                20.35-21.35 uur in Waterpoort
Adressen-locaties:
  • Waterpoort: zaal 'Activiteitenruimte', Middeldijkerplein 3, Barendrecht
  • Vrijenburg: zaal 'Hart van Vrijenburg', Vrijenburglaan 61, Barendrecht
Kijk voor meer informatie ook op de website

Geen lessen in de weken
  • 26 december 2016 t/m 6 januari 2017 = Kerst- en Nieuwjaarsvakantie
De lessen schuiven dan gewoon door. 

Qi-hond

Onze Qi-hond en Coker Spaniël Vino is vanaf puppie al mee gegaan naar Oostenrijk. Hij was weer populair in Oostenrijk (zoals ook hier), vooral bij lerares Lena Du Hong. Ze vroeg regelmatig naar foto's van Vino om naar familie in China te sturen die zelf een Springer Spaniël hebben. "Vino is beroemd in China" zei Lena. Eenmaal weer terug in Nederland moesten we dus nog even een foto sturen. Ja, dan maar gelijk met deze lieve mensen. Met de hartelijke groetjes uit Nederland. 

Youtube 

Er is ook veel op Youtube te vinden over TaiJi en QiGong. JO-qigong-taiji heeft ook een eigen kanaal. Heb je daar al eens op gekeken?  
Mijn Youtube kanaal, klik hier

En... om te oefenen:
TaiJi-24: Voorkant: klik hier,
Achterkant: klik hier
TaiJi-48: Voorkant: klik hier
Achterkant: klik hier
En voor de leerlingen van JO-qigong-taiji wordt er sinds kort steeds een klein stukje film van de 48 vorm gestuurd. Deze ontvangen de leerlingen per mail van mij. 

Filmpje TaiJi-48
Of zie de hele TaiJi-48 vorm gefilmd in Oostenrijk, met Sui Qingbo. 
2013 TaiJi 48 Group
Terug naar inhoudsopgave

FLYER QIGONG-18

Er is er nog 1...
Wie maakt me los?


Flyers met voorbeelden waarop je alle 18 bewegingen van QiGong-18 deel I ziet en waarmee je vooral ook de volgorde kunt oefenen. We maakt me los, hij is te koop voor 13 euro.

Het kan een goed hulpmiddel zijn. Mocht je interesse hebben?
Vraag ernaar in de les of stuur een
mail naar JO-qigong-taiji... 
Terug naar inhoudsopgave

Verzoekjes...?

Wil je iets specifieks weten waarover geschreven kan worden of heb je zelf iets te melden, een mooie foto of een tip? Schroom dan niet, geef het door aan JO-qigong-taiji.

Op naar de volgende nieuwsbrief voor en door lezers. Hoe leuk is dat. Stuur dus in. 

Wil je deze nieuwsbrief doorsturen naar een vriend? Dat kan, klik dan op onderstaande link 'Forward to Friend', rechts onderin. 

Colofon

Jolanda Wennink
JO-qigong-taiji
E: info@jo-qigong-taiji.nl

T: 0180 611438  /   M: 06 22933277
W: www.JO-qigong-taiji.nl

Share
Tweet
Share
Forward to Friend

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten bij JO-qigong-taiji. Je kan de nieuwsbrief ook doorsturen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen dan kan dit bij onderstaande linkjes.

update je gegevens      uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp