Copy
Alle Informatie in deze nieuwsbrief komt vanuit eigen ervaringen of van anderen, via Laoshan Union en/of uit diverse publicaties.
Is deze email niet goed leesbaar?
Klik hier om te openen in je browser

'Breaking News' 2014-3

"Ik ben anders, niet minder."

Inhoud

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email

Nieuwe lessen, ook donderdag?

Combinatie TaiJi en QiGong

Na de zomervakantie zijn er behoorlijk wat nieuwe mensen bij gekomen en is JO-qigong-taiji nog steeds groeiende.
Op de maandagavond en woensdagochtend zijn er nieuwe lessen begonnen met een combinatie van TaiJi 24, TaiJi 48 en QiGong. Iedereen kan hier instromen en meedoen.

Zo zijn er bij genoeg aanmeldingen ook nog plannen om op de donderdagavond met de
nieuwe vorm TaiJi 48 en QiGong te starten. Ook hier kunnen dan weer mensen instromen of uit andere lessen doorstromen.

Heb je interesse? Schroom niet en bel of mail me. 
Een keer meedoen kan natuurlijk altijd. 

Terug naar inhoudsopgave

Buiten trainen...
Zou je ook eens kunnen doen!

Doe eens gek! Ga gewoon buiten staan...

"Nee hoor, dan kijken er allemaal mensen, ik wil eerst lekker de vorm leren kennen." Een veelgehoorde uitspraak... stel je voor dat iemand je ziet en er iets van denkt... hihi...  

Op vakantie in Frankrijk werd mij gevraagd of ik de daar aanwezige gasten in de Chambre d'Hotes Cantecor kon laten ervaren wat QiGong is. Ze wilden alleen niet zo vroeg opstaan zoals ik altijd doe... hihi... OK, iets later dan. Het was een leuke ervaring voor hen en zeker ook voor mij. Lekker buiten trainen met anderen... op zo'n mooie locatie. 

En ja hoor, ook Coby heeft er inmiddels maling aan en staat lekker buiten te trainen. Ook van Sidon weet ik dat zij gewoon buiten gaat staan trainen. SUPER meiden... 
Coby... chapeau voor dit beeldende voorbeeld. Je krijgt een pluim!
Vorig jaar kreeg ik meer foto's van cursisten... dit jaar durfden ze niet denk ik? hahahahaha... lafaards...! Ik weet dat er meer zijn die wel eens lekker buiten staan. Top! Niet denken... Gewoon doen...! 

Stuur ook in!
Zijn er leerlingen die ook een leuke foto hebben waarop de Qi (= energie) wordt weergegeven in wat voor vorm dan ook? Stuur het in naar JO.
Ik ben benieuwd naar jullie creativiteit. 
Misschien komt het dan in de volgende Nieuwsbrief. :)

Terug naar inhoudsopgave

Jubileum cadeau

20 jarig bestaan van LaoShan Union

Het werd deze zomer in Schwarzenberg aB gevierd. Helaas kon ik er niet bij zijn, maar kreeg wel een mooi jubileum t-shirt toegestuurd. Echt leuk... bedankt en gefeliciteerd Qingbo, Lena en Xiaofei. Graag nog eens 20 jaar erbij... :)

Terug naar inhoudsopgave

Seminar TaiJi en QiGong in maart 2015

Dit keer in Oldenzaal

Er is een nieuwe locatie gevonden voor de jaarlijkse seminar met TaiJi en QiGong: namelijk THIJ-COLLEGE in Oldenzaal. Uiteraard zijn Sui Qingbo en Lena Du Hong weer de leraren. 
Vorig jaar was het nieuw ingebrachte onderdeel over voeding zo’n succes, dat het dit jaar ook weer op het programma staat. En ze gaan weer iets nieuws erbij doen, namelijk de TaiJi waaier. Uiteraard zijn er veel meer workshops en ook weer demonstraties.

Als je het hele programma meedoet, kan je overnachten in een hotel. ‘Het Landhuis’ wordt als suggestie genoemd. Maar je kan ook aparte lesdagen komen en/of per les. Alles staat in de flyer (zie link hieronder). Kom je ook? Geef je dan wel op tijd op en laat het mij weten.

Klik op de flyer hieronder voor alle informatie. Mocht je toch nog vragen hebben? Schroom niet en neem contact met me op.

Ga naar de flyer:
http://wp.laoshanunion.nl/wp-content/uploads/2014/10/WS_Holland1.pdf

Terug naar inhoudsopgave

TaiJi in HappyNews

Ingezonden door Frank

Het is geen ongewone ervaring een gevoel van onvolkomenheid te krijgen als we dagelijks leven in de illusies van ons bestaan. Een groeiend verlangen naar volkomenheid bij een toenemend aantal mensen leidt vaak tot ‘meditatie, yoga’ of andere mystiek klinkende termen, eerder als een middel om ‘iets te doen’ dan als een manier van leven.

De Chinese meditatie, bekend als tai ji chuan wint in het Westen aan populariteit.
Lees meer: http://www.happynews.nl/2011/03/20/tai-chi/#.VDOePCl_tNx

Terug naar inhoudsopgave

Mag ik je voorstellen

Rook Pierneef

Wat Taiji voor mij (heeft) betekent

Jarenlang zijn uithouding en vechtsporten een levenswijze voor mij geweest, maar helaas door veel blessures moest ik stoppen. De Taekwondo vereniging die ik met mijn vriend Nico heb opgericht bestaat in oktober 20 jaar en blijf ik als bestuurslid nog ondersteunen. Na mijn nekoperatie ben ik met Taiji begonnen en leerde ik waar mijn grenzen liggen en hoe ik mijn lijf kan verbeteren, wat er voor gezorgd heeft dat mijn lijf weer soepel en nagenoeg zonder pijn is. En… ook niet geheel onbelangrijk: het is zo onwijs leuk om te doen! Dagelijks doe ik mijn oefeningen en dit geeft mij de mogelijkheid om toch met veel plezier nieuwe hobby,'s aan te gaan. En iedereen kan het! Ik wil dit heel graag delen met mensen en ze helpen zichzelf te helpen.

Jolanda, jou passie en beleving is ook wat mij altijd gedreven heeft in al mijn sporten en privé leven.

Nogmaals dank... en ik zal in Spanje aan je denken als ik 's morgens op het dakterras mijn 24 vorm doe!

Terug naar inhoudsopgave

Complementary and Alternative Treatments for High Blood Pressure

Uit eigen ervaring...!!! JO

There are many different types of complementary and alternative treatments believed to be effective for treating high blood pressure(hypertension). Scientific evidence indicates that a diet that is low in saturated fat and salt and rich in complex carbohydrates (vegetables, whole grains, legumes, and fruits), increased physical activity, and regular practice of relaxation techniques such as yoga, Tai Chi, or Qigong, can help to lower high blood pressure.

Blood pressure increases when a person is under emotional stress and tension, but whether or not psychological interventions aimed at stress reduction can decrease blood pressure in patients with hypertension is not clear.

Nevertheless, recent studies suggest that ancient relaxation methods that include controlled breathing and gentle physical activity, such as yoga, Qigong, and Tai Chi, are beneficial. People with mild hypertension who practiced these healing techniques daily for two to three months experienced significant decreases in their blood pressure, had lower levels of stress hormones, and were less anxious.

Lees meer: http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/hypertension-complementary-alternative-treatments

Terug naar inhoudsopgave

Agenda

LESSCHEMA wekelijkse lessen
  • Maandag:    TaiJi en QiGong    19.15-20.15 uur in Vrijenburg
  • Woensdag:  QiGong                 09.00-10.00 uur in Waterpoort
  • Woensdag:  TaiJi en QiGong   10.20-11.20 uur in Waterpoort
  • Donderdag:  TaiJi en QiGong  19.15-20.15 uur in Waterpoort
  • Donderdag:  QiGong                20.35-21.35 uur in Waterpoort
Adressen-locaties:
  • Waterpoort: zaal 'Activiteitenruimte', Middeldijkerplein 3, Barendrecht
  • Vrijenburg: zaal 'Hart van Vrijenburg', Vrijenburglaan 61, Barendrecht
Kijk voor meer informatie ook op de website

Geen lessen in de weken:
  • 20 oktober t/m 24 oktober = herfstvakantie
  • 10 november t/m 13 november = vakantieweek JO
De lessen schuiven dan gewoon door. 
Terug naar inhoudsopgave

POLL

Vorige uitslag: Hoe leuk vind jij TaiJi en/of QiGong? 

Nieuwe POLL


Je kan alleen stemmen als je bent ingeschreven voor deze Nieuwsbrief. 
In een schaal van 1 = laag tot 10 = hoog.
Hoe belangrijk denk jij dat TaiJi en QiGong is voor je lijf, dat deze vormen daadwerkelijk iets kunnen veranderen? Stem...!


lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.
Terug naar inhoudsopgave

FLYER QIGONG-18

Flyers met voorbeelden waarop je alle 18 bewegingen van QiGong-18 ziet zijn nog steeds te koop voor 13 euro. Het kan een goed hulpmiddel zijn. Mocht je interesse hebben? Vraag ernaar... je kan de flyer bij mij bestellen. 
Terug naar inhoudsopgave

Er zijn van die dagen...!

Dagen dat je het liefst binnen blijft om alle negativiteit uit de weg te gaan en het wordt ook weer snel donker... Voor mij roept dat weer vervelende herinneringen op...! Maar er gebeurd ook veel in de wereld en dichterbij om me heen. Pffff... Ken je dat gevoel dat alles tegelijk komt en gebeurd? Lastig om dan toch positief te blijven. Zelfs ik... 

De tekst in het plaatje hieronder inspireert me dan weer! Je kan er zelf iets van maken! En dat doe ik dan ook... In elke dag kan je altijd wel iets moois meemaken... Niet denken, gewoon doen!

Wat gebeurd er toch allemaal in de wereld?


Zijn er tegenwoordig nog werkgevers die gedreven, innovatief, ouderwets en modern kunnen zijn ten goede van iedereen, oog voor medewerkers en product hebben, die kunnen motiveren en brainstormen, die niet in hiërarchie denken maar die individueel of in een team werken belangrijk vinden, die enthousiaste en hardwerkende kleurrijke parttimers en fulltimers een verrijking vinden, die vertrouwen kunnen geven en controle los kunnen laten? Ken jij er zo één of misschien wel meerdere?
Laat het me dan weten met een korte uitleg...! info@jo-qigong-taiji.nl 
Ik ben er ENORM nieuwsgierig naar... *
Aangedragen voorbeelden laat in de volgende Nieuwsbrief zien. 
Terug naar inhoudsopgave

Colofon

Jolanda Wennink
JO-qigong-taiji
E: info@jo-qigong-taiji.nl

T: 0180 611438  /   M: 06 22933277
W: www.JO-qigong-taiji.nl

Share
Tweet
Share
Forward to Friend

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van activiteiten van JO-qigong-taiji of omdat je een goede bekende van me bent. Je kan de nieuwsbrief ook doorsturen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen dan kan dit bij onderstaande linkjes.

update je gegevens      uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp