Copy
Alle Informatie in deze nieuwsbrief komt vanuit eigen ervaringen of van anderen, via Laoshan Union en/of uit diverse publicaties.
Is deze email niet goed leesbaar?
Klik hier om te openen in je browser

'Breaking News' 2014-2

Inhoudsopgave

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email

"Neem je rust... Een akker die heeft gerust, schenkt een rijke oogst..., maar blijf wel heel rustig in beweging."

LaoShan diploma TaiJi 

na 4 jaar opleiding TaiJi

HOERA, hij is binnen!

Het is natuurlijk maar een papiertje... Maar dit LAOSHAN TaiJi-diploma met de vormen: TaiJi 24, TaiJi 48, TaiJi waaier en TaiJi stok is voor mij van symbolische waarde. Ik heb het niet cadeau gekregen, het was een lastige weg met veel bloed, zweet en tranen. Voordat ik de QiGong- en daarna de TaiJi opleiding begon zat mijn lijf nu niet bepaald goed in elkaar door vele blessures die ik had opgelopen door zelf teveel over grenzen te gaan. Als ik zie waar ik nu sta…! Ja… QiGong en TaiJi betekenen heel veel voor me. Zoals velen weten is er heel veel gebeurd in die zeven jaar van de QiGong- en TaiJi opleiding. Nu... met de ervaring van jongs af aan intensieve danslessen, diverse TaiJi lessen in Nederland en sinds dik zes jaar de opleiding bij LaoShan in Oostenrijk kan ik, niet alleen mezelf, maar ook anderen helpen in de lessen die ik geef. En dat dan ook nog eens met hele dikke pret! 

Meer lezen hierover?
Kijk op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/JOqigongTaiji
Deze pagina kan je ook 'Liken' als je dat nog niet had gedaan. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op TaiJi en QiGong-gebied, maar ook over bijvoorbeeld gezondheid.

Terug naar inhoudsopgave

'Kraaien voor Qi'

Een waar gebeurd verhaal!

Door Frank Bakker
"Zoals zo vaak zette ik ook deze TaiJi woensdagochtend het raam open om de slaapkamer te luchten (lekker detail). Toen ik later het grote raam wilde sluiten, omdat het tijd was om naar TaiJi te gaan, bleek er een jonge maar zo goed als volgroeide kraai de slaapkamer te zijn binnengevlogen. Hij schrok toch wel een beetje van me. Omdat hij ver van het grote raam op de grond zat in een hoekje en ik hem daarvandaan niet zonder kleerscheuren naar het raam kon dirigeren… en omdat de tijd om naar TaiJi te gaan dichterbij kwam (en daar wil je natuurlijk niet te laat aankomen) besloot ik maar dat hij dan even moest wachten tot ik daarvan terugkwam.
Aldus geschiedde, ik heb weer heerlijk TaiJi kunnen doen… en bij terugkomst zat hij inmiddels op een ander plekje in de slaapkamer. Ik toonde hem het inmiddels weer geopende grote raam waar hij zich bij zijn bezorgde ouders kon melden. Met mijn handen en armen maakte ik hele rustige gebaren (inmiddels goed gevuld met verse Qi). De vogel had dit blijkbaar goed bekeken, hij kraaide alleen even maar verroerde zich nog niet. Dus liet ik hem even alleen, tot ik pak hem beet twee minuten later twee luide kraaienschreeuwen hoorde, die natuurlijk mijn aandacht trokken. Waren Pa en Moe kraai nu ook ingetrokken? HELP… 
Maar nee, het was de jonge onderzoeker zelf die toch nog even heel luid mijn aandacht vroeg. Hij keek me aan met zo'n blik van.... ‚ 'nou moet jij eens even goed opletten.’ Hij draaide zijn kop om, zakte iets door zijn poten en vloog twee tellen later volleerd door het raam naar buiten. Eenmaal buiten werd hij onmiddellijk door Pa en Moe kraai in zijn vlucht vergezeld… Wauw... en zij leefden nog lang en gelukkig.
Ook hier lijk je wel Qi van te krijgen. Die kon ik wel gebruiken om de inmiddels negen door hem achtergelaten cadeautjes op te ruimen. 

Terug naar inhoudsopgave

Studieweek TaiJi in Oostenrijk

Super veel geleerd...

Het was echt weer een geweldige week met veel bijleren, maar ook heel veel Oostenrijks plezier. Officieel was dit mijn laatste week voor de TaiJi opleiding in Oostenrijk, de 7e week in drie jaar alweer. Het examen had ik al eerder gedaan in de vormen TaiJi- 24, -48 en -Waaier.  Deze week mocht ik ook examen doen in de vorm TaIji-Stok. Spannend weer!! Eigenlijk heb ik een gruwelijke hekel aan examens. Geef mij maar gewoon een uitvoering wat een stuk beter voelt... Mijn lerares Lena zei toen ook, nou dan doe je toch net of het een uitvoering is... en... geslaagd. Het officiële diploma is nu dus binnen wat jullie konden lezen in het artikel hiervoor. Het was weer super om met deze groep, die nog niet zover is, mee te trainen. Daardoor neem je de basis van alle vormen weer eens heel goed en gedegen door. Het blijft boeiend om te merken dat er nog zoveel te leren is.

Volgend jaar ga ik weer een week in Oostenrijk trainen, voor de verdieping enorm leerzaam. En... ook weer gezellig bij Christiaan eten in het hotel Bergkristall en Oostenrijkse schnaps leren drinken op de Oostenrijkse manier... hihi... 

Lees per dag een kort reisverslag en zie ook daar een aantal foto's op mijn website bij: 
http://www.jo-qigong-taiji.nl/taijiweek-in-schwarzenberg-ab/

Terug naar inhoudsopgave

Papendal bruist met QiGong

Seminar QiGong op 12 en 13 april...

Het was wederom enorm leerzaam en gezellig. Qingbo en Lena inspireerden weer met hun enthousiasme en goede leerschool. Dit weekend meedoen als beginner of verdiepen als gevorderde is voor iedereen mogelijk. Het was afwisselend met diverse QiGong-vormen, theorie, massagetechnieken en kloppen met de meridiaanklopper. Terwijl iedereen aan het einde van de zaterdagmiddag lekker kon uitrusten van een lange en intensieve dag mochten de leraren van LaoShan in Nederland nog aan de bak met demo’s van diverse TaiJi vormen. En als je dan al zoveel vormen kent, ja... dan moet je ook veel meedoen. Pffff... hihi... Ook mijn dans-qigong liet ik op verzoek van Lena en Qingbo zien aan de mensen. 

Op zondag was er, naast het gebruikelijke programma, een nieuw onderdeel toegevoegd, namelijk Voeding-tips voor gezondheid vanuit TCM. Lena legde uit wanneer bepaalde voeding belangrijk is voor je. Hun filosofie van voeding is, dat je voeding tot je moet nemen wat op DAT moment goed voor JOU is. Dus als je bijvoorbeeld lange uren in een auto moet reizen, dan heb je andere voeding nodig dan als je een dag lang veel beweegt. Maar zo zijn er ook verschillende type mensen, ben jij een warm of juist een koud type? Het best is om voeding te variëren en af te stemmen op het type mens, de dag en de omstandigheid.

Zie een aantal foto's op de website: 

http://www.jo-qigong-taiji.nl/fotos/papendal-april-2014/

Terug naar inhoudsopgave

TaiJi en QiGong
voor mensen met Parkinson

Uit onderzoek is gebleken dat het doen van TaiJi- en QiGong-oefeningen ervoor zorgt dat parkinsonpatiënten een betere balans hebben, beter lopen en minder vallen (zie bij het artikel hieronder).

Sinds kort worden er ook speciale lessen gegeven op de dagbehandelingslokatie in Verpleegcentrum Buitenrust in Middelburg. Het initiatief hiervoor kwam van de Parkinsonverpleegkundige vanuit het ADRZ. 
Maar ook in reguliere lessen kan een patiënt met Parkinson heel goed meedoen en er baat bij hebben. Ook bij JO-qigong-taiji komen steeds meer mensen trainen die worden doorverwezen door artsen en fysiotherapeuten. Een proefles is dan uiteraard altijd eerst mogelijk. 

Lees meer over het onderzoek in
 'The New England Journal of Medicine':
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1107911

En een artikel 'LSU Tai Chi has positive effects on Parkinson's research':
http://www.lsu.edu/departments/gold/2013/01/taichi_research.shtml  

Terug naar inhoudsopgave

Mag ik je voorstellen

'Distant Lover From Peggywood',
roepnaam: 'VINO'

Vino is geboren op zaterdag 12 april tijdens het QiGong weekend in Papendal. Een goed teken dus om een TaiJi en QiGong hondje te kunnen worden! Vino is een Cocker Spaniel reutje en vanaf zaterdag 7 juni is deze lieve schat bij ons komen wonen. Op bovenstaande foto is Vino 11 weken jong en staat hij op de foto met zijn roepnaam :). De naam Vino kozen wij omdat we van wijn houden en dit voor ons symbolisch plezier betekent. Nou... als we Vino nu roepen, komt er toch een brok enthousiasme en plezier naar ons toe gerend! Goede naam dus... waar hij ook al uitstekend naar luistert. 
Vino is een lieverd, maar ook een PUP met karakter... Hij is opgegroeid met 5 zusjes en 1 broertje. De reutjes waren dus in de minderheid en teefjes zijn nu eenmaal een stuk drukker. Maar Vino heeft flink van zich afgebeten tussen de dominante teefjes. Alleen denkt hij dat nu soms nog te mogen doen... hihi... 
Ook de leerlingen van JO-qigong-taiji hebben al kennis met hem gemaakt. Hij heeft zich tijdens de lessen al heel goed gedragen tussen al die Qi. Jaja, een heus TaiJi en QiGong hondje dus... misschien wel de eerste... Thuis reageert hij in ieder geval ook heeeeeel relaxed op mijn QiGong en TaiJi oefeningen... dan hangt hij even niet in mijn broekspijpen... hihi...  
Zijn stamboom naam is 'Distant Lover From Peggywood'. Hij heeft nu al van dichtbij en op afstand (via Facebook) vele harten veroverd, een echte LOVER. En zijn roepnaam 'Vino' geeft het plezier en lol aan in ons leven wat we constant nastreven. Proost...!

'Vino'; je bent nu al zo geliefd! We gaan ervoor zorgen dat we een mooie toekomst tegemoet gaan met heeeeeel veel lieve en mooie mensen, kinderen en dieren om ons heen. Je bent zooooo gewenst. :)
Terug naar inhoudsopgave

Onverwacht feest voor SARA

Speciale leeftijd

Ik had nog zo gezegd... Geen feest, geen gekke dingen, laten we alle aandacht besteden aan onze pup. Dan vieren we later wel een groot feest met z'n 2'en. Maar ja, niet wetende dat Raymond al heeeeel veel eerder in december een feest aan het plannen was. Hij wilde de zanger Wim Dalmee boeken die twee jaar geleden ook op ons trouwen was, maar dit kon alleen een maand voor mijn verjaardag. Mooi dacht Raymond, dan heeft ze niets door. Datum maakt toch niet uit, het gaat om het vieren en verrassen. En wat een toeval wil het zijn, dat hij 6 juni (precies 1 maand eerder) had geregeld en dat we op 7 juni onze pup gingen halen. Een mooier begin van een nieuw begin kon ik me niet voorstellen. Het was alleen niet echt een verrassing, ik had al gevoeld dat er toch iets ging gebeuren. Maar wat een feest om zoveel dierbare mensen om me heen te zien. 
Lieve Raymond, ook hier wil ik je bedanken voor deze geweldige verrassing en ook mijn vriendinnetjes Hetty en Joan die me probeerden te misleiden. Bijna gelukt... hahahahahahahaha... ik heb ervan genoten. Bedankt toppertjes...***
Jullie snappen dat het een latertje geworden is en dat het de nachten erna ook niet echt goed slapen was met Vino erbij. Maar... WAT een Qi krijg je hiervan zeg. Ik zou het zo weer over doen... :)

Terug naar inhoudsopgave

TaiChi kan hersenen veranderen

Chinese onderzoekers rapporteren dat langdurige Tai Chi beoefening de hersenen van de beoefenaar structureel kunnen veranderen. Met het gebruik van hoge resolutie MRI scan en 22 Tai Chi beoefenaars en 18 controle proefpersonen, testen zij het onderliggende neuro-anatomische verband van ervaren Tai Chi beoefenaars. Lees meer hierover op de website van 'Art of Chi': 
http://www.artofchi.nl/tai-chi-kan-de-hersenen-veranderen/

Terug naar inhoudsopgave

Klein meisje laat TaiJi zien

Jong geleerd, oud gedaan.... kan, maar hoeft niet. Op elke leeftijd kan je TaiJi en QiGong leren. Echter zal dit meisje het later ver schoppen met TaiJi. Bijzonder om te zien.
Kijk hier het filmpje op Youtube: http://youtu.be/xzHEhyqbGjU 

Terug naar inhoudsopgave

Agenda

LESSCHEMA wekelijkse lessen
  • Maandag:    TaiJi en QiGong    19.15-20.15 uur in Vrijenburg
  • Woensdag:  QiGong                 09.00-10.00 uur in Waterpoort
  • Woensdag:  TaiJi en QiGong   10.20-11.20 uur in Waterpoort
  • Donderdag:  TaiJi                     19.15-20.15 uur in Waterpoort
  • Donderdag:  QiGong                20.35-21.35 uur in Waterpoort
Adressen-locaties:
  • Waterpoort: zaal 'Activiteitenruimte', Middeldijkerplein 3, Barendrecht
  • Vrijenburg: zaal 'Hart van Vrijenburg', Vrijenburglaan 61, Barendrecht
Kijk voor meer informatie ook op de website. 

Geen lessen in de weken:
  • 21 juli t/m 29 augustus = zomervakantie
  • 20 oktober t/m 24 oktober = herfstvakantie
  • 10 november t/m 13 november = vakantieweek JO
De lessen schuiven dan gewoon door. 
Terug naar inhoudsopgave

POLL


Je kan alleen stemmen als je bent ingeschreven voor deze Nieuwsbrief. 
In een schaal van 1 = laag tot 10 = hoog. Hoe leuk vind jij TaiJi en/of QiGong? Stem...!


lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.
Terug naar inhoudsopgave

FIVE FINGER SHOES

Ik draag ze al zo'n 1,5 jaar en ik kan niet anders zeggen... TOP!!! Zeker als je lastige voeten en tenen hebt zoals ik, zijn dit geweldig goede schoenen. Maar ook als je gewoon sterke voeten wilt krijgen. Ze zijn in alle kleuren te verkrijgen en het materiaal is licht en ademend. Afijn... lees meer informatie op de website van Marcel Zuur dje deze schoenen verkoopt bij IndoorSki&Snowboard.  
http://www.indoorski-rotterdam.nl/verkoop/fivefingers.php
 
Terug naar inhoudsopgave

Colofon

Jolanda Wennink
JO-qigong-taiji
E: info@jo-qigong-taiji.nl

T: 0180 611438  /   M: 06 22933277
W: www.JO-qigong-taiji.nl

Share
Tweet
Share
Forward to Friend

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van activiteiten van JO-qigong-taiji of omdat je een goede bekende van me bent. Je kan de nieuwsbrief ook doorsturen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen dan kan dit bij onderstaande linkjes.

update je gegevens      uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp