Copy
Alle Informatie in deze nieuwsbrief komt vanuit eigen ervaringen of van anderen, via Laoshan Union en/of uit diverse publicaties.
Is deze email niet goed leesbaar?
Klik hier om te openen in je browser

'Breaking News' 2016-4

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email

"Je kunt geen volledige vrede
voor jezelf verwerven, zonder vrede
voor iedereen te beogen."


Boeddha

Qi-volle wensen voor 2017

Wij wensen iedereen een heel mooi Oud & Nieuw en een top 2017 met veel Qi, plezier en in goede gezondheid. We hebben eigenlijk niet veel nodig.
Geniet van wat we hebben, zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
Leef je leven en pluk de dag. 
Ray&JO&Vino

Kerstlessen en reflexie

2016 was een bewogen jaar. Lief en leed in alle facetten van het leven kwamen voorbij. Er gebeurde veel in de wereld, maar ook dicht om ons heen... en nog. Leuke dingen, maar ook vreselijke dingen. Neem jij wel eens tijd voor reflectie en een terugblik? Even stil staan bij alles en iedereen, het kan werken als een grote schoonmaak met nieuwe inzichten voor nu en de toekomst. Creëer ruimte. *
De laatste QiGong- en TaiJi-lessen dit jaar waren vol Qi en plezier. Wat hebben we gelachen en mooie dingen gedeeld. Bedankt daarvoor lieve mensen. We hebben met elkaar afgesproken dat we blijven dromen over mooie dingen en die ook gaan realiseren. Iedereen heeft in de les een droom voor 2017 meegekregen, iets om over na te denken en tot uitvoer te brengen. GO for it lieve mensen. Leef je droom en zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen. Maak er iets moois van.
Niet denken, gewoon doen! 

LIKE mijn Facebook

Volg je mijn JO-qigong-taiji Facebook pagina nog niet? Hier staan mooie weetjes ter aanvulling op mijn lessen, maar ook leuke inzichten. Klik hieronder op de link, LIKE die pagina en blijf zo op de hoogte van leuke weetjes...Deze pagina delen met je vrienden mag ook...
Klik hier naar mijn Facebook

Mag ik je voorstellen aan...

Hallo, ik ben Thea Buytendijk, 56 jaar en al enige tijd bij Jolanda op les. Op de maandagavond probeerde ik eerst TaiJi, maar dit was voor mij toch te moeilijk en te zwaar. Toen kon ik overstappen naar de QiGong groep op woensdagochtend. Dat gaat gelukkig beter, al moet ik ook helaas regelmatig gaan zitten vanwege pijnklachten.

Ik vind het heel leuk en ontspannend. Ik krijg wekelijks goede correcties op mijn verkeerde houdingen en leer er een juiste ademhaling om te kunnen ontspannen. Ik kamp namelijk met artrose in voeten, knieën en handen. Zes jaar geleden had ik een osteotomie operatie, maar helaas heeft dit heeft weinig verbetering opgeleverd. Ik ben inmiddels overal wel geweest om oplossingen te zoeken voor mijn klachten, helaas zonder resultaat. Ook om deze reden werd ik arbeidsongeschikt wat mij heel veel verdriet opleverde, want ik deed mijn werk als kinderverpleegkundige enorm graag. Het is veel gedoe geweest bij het UWV om duidelijk te maken waar ik allemaal tegenaan liep. Ik maakte ook bezwaar tegen uitspraken, echt heel frustrerend allemaal. Ik had het gevoel dat ik overal tegenaan moest vechten! Ik kon het niet loslaten. 

Lees het hele verhaal over haar gevecht
en hoe ze overwon hier verder. 


Reactie van JO

Lieve Thea, ik kon mijn geluk niet op toen je me vertelde dat je dit traject in ging. Ik zei je toen ook dat je dit op zeker moest gaan doen. Yeeeeehhhhhh…., ik wist gewoon dat dit je verder zou gaan helpen. Een uurtje in de week QiGong doen en het af en toe thuis zelf beoefenen was in jou geval te weinig. Een intensief traject waarin je iets doorbreekt was nodig. En dat deed je! Ik was zo blij voor je, al geloofde je er in het begin nog niet echt in! Zelf heb ik zoiets mogen ervaren door negen jaar geleden een week QiGong te gaan volgen bij Sui Qingbo en Lena Du Hong. Die dagelijkse intensieve aandacht voor je lijf en geest doorbreekt een patroon. Het was natuurlijk niet genoeg en zo ging ik in dat jaar vijf keer een week intensief QiGong trainen. Ook thuis ging ik flink aan de bak en vond het heerlijk om te voelen hoe mij dit veranderde. Het heeft mij heel veel zweetdruppels gekost en in het begin ook veel pijn. Maar… het heeft uiteindelijk geholpen, net zoals het jou nu ook helpt. Hoe gaaf is dat Thea! Ik ben dan ook echt super trots op je en dat je dit zo hebt opgeschreven om anderen hier ook bewust van te maken en er misschien mee te helpen. Wij kunnen zelf zoveel meer dan we denken.
Dus lieve mensen, ik zeg het nog maar eens:
“Niet denken, gewoon doen!”

Meridiaankloppers

We gaan de klopper aankomend jaar meer gebruiken in de lessen en het boek van Sui Qingbo zal hierbij regelmatig voor tips geraadpleegd worden. Voor velen is deze meridianenklopper al een bekend item en niet meer weg te denken. Het is heerlijk om bij jezelf te kloppen, maar ook bij een ander. Je komt er lekker van los. 

De meridianenkloppers komen bij LaoShan Duitsland vandaan en zijn daar te koop, maar ook bij Jolanda in de les (en dan zonder verzendkosten) voor dezelfde prijs van 26 euro. 
Klik hier voor meer info op de website.

Artikel in Tijdschrift

In het Taijiquan en Qigong Tijdschrift TQT stond een artikel van docent en student.
In dit geval met Jolanda en Coby. Leuk... 
Zie en lees het hele artikel hier. 

Agenda

LESSCHEMA wekelijkse lessen
 • Maandag:    TaiJi en QiGong    19.15-20.15 uur in Vrijenburg
 • Woensdag:  QiGong                 09.00-10.00 uur in Waterpoort (vol)
 • Woensdag:  TaiJi en QiGong   10.20-11.20 uur in Waterpoort
 • Donderdag:  TaiJi en QiGong  19.15-20.15 uur in Waterpoort
 • Donderdag:  QiGong                20.35-21.35 uur in Waterpoort (vol)
Adressen-locaties:
 • Waterpoort: zaal 'Activiteitenruimte', Middeldijkerplein 3, Barendrecht
 • Vrijenburg: zaal 'Hart van Vrijenburg', Vrijenburglaan 61, Barendrecht
Kijk voor meer informatie ook op de website

Geen lessen in de weken
 • 26 december 2016 t/m 6 januari 2017 = Kerst- en Nieuwjaarsvakantie
De lessen schuiven dan gewoon door. 

Youtube 


Er is ook veel op Youtube te vinden over TaiJi en QiGong.
JO-qigong-taiji heeft ook een eigen kanaal.
Heb je daar al eens op gekeken?  
Mijn Youtube kanaal, klik hier
En... om te oefenen:
TaiJi-24: Voorkant: klik hier,
Achterkant: klik hier
TaiJi-48: Voorkant: klik hier
Achterkant: klik hier
En voor de leerlingen van JO-qigong-taiji wordt er sinds kort steeds een klein stukje film van de 48 vorm gestuurd. Deze ontvangen de leerlingen per mail van mij. 

Filmpje TaiJi-48 op het dak in Rotterdam

Of zie hier nog een keer het nieuwste filmpje TaiJi op een hoog dak midden in het centrum van Rotterdam. Hoe gaaf is dat! Hij is inmiddels al meer dan 400 keer bekeken. Hoe mooi is dat! 
Ik zie rond in TaiJi

Verzoekjes

Wil je iets specifieks weten waarover geschreven kan worden of heb je zelf iets te melden, een mooie foto of een tip? Schroom dan niet, geef het door aan JO-qigong-taiji.
Op naar de volgende nieuwsbrief voor en door lezers. Hoe leuk is dat. Stuur dus in. 
Wil je deze nieuwsbrief doorsturen naar een vriend? Dat kan, klik dan op onderstaande link 'Forward to Friend', rechts onderin. 

Muziek

Zo kwam dit verzoek van Hanneke om nog eens een paar muziektitels met iedereen te delen die in de lessen te horen zijn. Nou... bij deze nogmaals een paar titels:
 • Buddha and Bonsai
 • Elements of Rejuvenation
 • Merlin's Magic Flowing Perfection
 • Zen Breakfast - Karuesh
Inmiddels heb ik weer mooie relax muziek gevonden die ik in het nieuwe jaar ga draaien in de lessen. Kijken wat dit weer voor ervaringen en reacties op gaat leveren. Veel luisterplezier... en er lekker mee oefenen... (hihi...).

Colofon

Jolanda Wennink
JO-qigong-taiji
E: info@jo-qigong-taiji.nl

T: 0180 611438  /   M: 06 22933277
W: www.JO-qigong-taiji.nl

Share
Tweet
Share
Forward to Friend

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten bij JO-qigong-taiji. Je kan de nieuwsbrief ook doorsturen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen dan kan dit bij onderstaande linkjes.

update je gegevens      uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp