Copy
Alle Informatie in deze nieuwsbrief komt vanuit eigen ervaringen of van anderen, via Laoshan Union en/of uit diverse publicaties.
Is deze email niet goed leesbaar?
Klik hier om te openen in je browser

'Breaking News' 2016-1

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email

"Een vogel is nooit bang dat de tak breekt,
want hij vertrouwt niet op de tak, maar op zijn vleugels"

Vertrouwen op jezelf dus... Zelf heb ik dit al meerdere malen mogen ervaren en ben blij dat mijn lijf, in tegenstelling tot wat werd verwacht, vooruit is gegaan. Dat is niet vanzelf gegaan en ook niet alleen door lekker te bewegen met TaiJi en QiGong. Het is een mix van bewust bewegen, voeding, werk en rust. Mijn favoriete sport was voor vele jaren dansen en is nu TaiJi en QiGong. Die switch heb ik door teveel blessures moeten maken en is uiteindelijk super gebleken. In het begin echt niet gemakkelijk en ik had veel pijn, maar nu geeft het me vrijheid in mijn lijf en geest, heb ik geen pijn meer, ben ik van mijn bloeddrukpillen af en vind ik het ook nog eens onwijs leuk om te doen. Daarnaast ben ik bewust met voeding (zie verder ook een artikel over voeding en bewegen) bezig en zoek een goede balans in werk en rust. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik me nu zo voel en ook dat ik dit door mag geven aan anderen in de lessen. Mijn motto is dan ook... "Niet denken gewoon doen en heb plezier in wat je doet. Voel je zo vrij als een vogel en geef en gun jezelf de ruimte. Blijf vertrouwen in jezelf, ook al gaat het soms niet gemakkelijk."

Seminar in Oldenzaal

Seminar Aktive Lebenspflege met Sui Qingbo en Lena Du Hong was dit jaar op 12 en 13 maart. Het was weer een heerlijk samenkomen van leraren en leerlingen. Naast het vele bewegen met de diverse QiGong en TaiJi-vormen werd ons ook geleerd om met TuiNa AnMo te werken. Qingbo vertelde ook heel enthousiast hoe hij in februari in India de neef van de Daila Lama TuiNa AnMo heeft geleerd en ook vele behandelingen heeft gegeven, zo ook in ziekenhuizen. Er zijn daar diverse filmbeelden van hem gemaakt die hij natuurlijk aan ons liet zien.

Zelf heb ik ook lekker buiten kunnen trainen met de TaiJi stok. Hanneke en Ada deden met me mee. Met Ada mocht ik ook de demo stok laten zien aan de groep. De andere demo’s waren ook weer leuk om mee te doen met de andere leraren en samen met Hanneke liet ik de dans-qigong zien aan de groep die wederom met veel enthousiasme werd ontvangen. Het was leuk Hanneke dat je weer meedeed, toppertje. Nu mag ik weer wachten tot oktober, dan zie ik Qingbo en Lena weer voor een verdiepings week QiGong in Oostenrijk. Nu al zin in... 

Klik hier voor meer foto's naar de website 

Terug naar inhoudsopgave

Workshop in Heijningen 4 juni

TaiJi, QiGong, TuiNa Anmo en meer 
4 juni 2016, 09.00-14.00 uur

Iedereen die de nieuwsbrief ontvangt heeft afgelopen week onderstaande uitnodiging ontvangen. De aanmeldingen stromen echt binnen en een wachtlijst staat al klaar. Het is weer een leuk programma en er is een hele leuke gast-docent die jullie mee zal nemen in zijn beleving van beweging en gezond-heid.  Super bedankt allemaal voor het vertrouwen, wij hebben er onwijs veel zin in. 

Klik hier naar de uitnodiging met het programma.

Terug naar inhoudsopgave

LIKE mijn Facebook

Volg je mijn JO-qigong-taiji Facebook pagina nog niet? Hier staan mooie weetjes ter aanvulling op mijn lessen, maar ook leuke inzichten. Klik hieronder op de link of button, LIKE de pagina en blijf zo op de hoogte van leuke weetjes...Deze pagina delen met je vrienden mag ook...
Klik hier naar mijn Facebook
Terug naar inhoudsopgave

Mag ik je voorstellen aan...

Esther Nelis

Ik ben Esther, 33 jaar en ik werk bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij het 24/7 Contactcenter. Daar kunnen mensen vanuit heel de wereld naartoe bellen wanneer zij bijvoorbeeld beroofd zijn van hun paspoort, een visum voor Nederland willen aanvragen, maar ook in het geval van bijvoorbeeld een overlijden of vermissing in het buitenland. Ik sta de mensen te woord in het Nederlands, Engels en Spaans. Mijn studieachtergrond is Spaanse taal en cultuur (Universiteit Utrecht) en ik heb een passie voor alles wat met taal te maken heeft. Dit komt ook goed van pas bij het werk dat ik doe.

TaiJi en QiGong  kende ik al langer en ik heb er altijd interesse in gehad, (zo ook in andere vormen van Oosterse levenskunst, zoals het boeddhisme). De lessen bij Jolanda waren mijn eerste 'live' kennismaking ermee en hebben ervoor gezorgd dat ik het alleen maar leuker en interessanter ben gaan vinden. Ik heb scoliose, een kromming in mijn ruggegraat, waardoor ik pijnklachten en last van spierstijfheid/spierverkrampingen heb. Na een les QiGong bij Jolanda voelt alles weer in balans, los en lekker. Letterlijk en figuurlijk een "verademing". Bovendien zijn de lessen supergezellig en brengt Jolanda alles met veel humor, persoonlijke benadering en verdieping. QiGong helpt me enorm, ik vind het superleuk en ben dan ook heel blij dat ik QiGong en Jolanda en haar lessen ben tegengekomen.

Terug naar inhoudsopgave

Meridiaankloppers

Voor velen al een bekend item en niet meer weg te denken. Het is heerlijk om bij jezelf te kloppen, maar ook bij een ander. Je komt er lekker van los. 

De meridianenkloppers komen bij LaoShan Duitsland vandaan en zijn daar te koop, maar ook bij Jolanda in de les (en dan zonder verzendkosten) voor 26 euro. 
Klik hier voor meer info op de website.

Terug naar inhoudsopgave

Tai Ski op wintersport...

Zoals ik altijd zeg TaiJi en QiGong kan je overal doen... En dat is wederom door een leerling opgepikt. Wow... zelfs op wintersport! Deze schitterende foto ontving ik van Linda van de maandagavond groep. Wauw... wat gaaf Linda. Bedankt voor het doorsturen. Super leuk.... Dit kan niemand meer overtreffen... of misschien toch wel? Wie durft....? Stuur je foto dan in naar JO-qigong-taiji
Terug naar inhoudsopgave

Agenda

LESSCHEMA wekelijkse lessen
 • Maandag:    TaiJi en QiGong    19.15-20.15 uur in Vrijenburg
 • Woensdag:  QiGong                 09.00-10.00 uur in Waterpoort
 • Woensdag:  TaiJi en QiGong   10.20-11.20 uur in Waterpoort
 • Donderdag:  TaiJi en QiGong  19.15-20.15 uur in Waterpoort
 • Donderdag:  QiGong                20.35-21.35 uur in Waterpoort
Adressen-locaties:
 • Waterpoort: zaal 'Activiteitenruimte', Middeldijkerplein 3, Barendrecht
 • Vrijenburg: zaal 'Hart van Vrijenburg', Vrijenburglaan 61, Barendrecht
Kijk voor meer informatie ook op de website

Geen lessen in de weken
 • 28 maart t/m 1 februari = week Pasen (behalve de do is verschoven naar 7 april geen les, dus 31 maart wel)
 • Wo. 27 april = Koningsdag
 • 2 t/m 6 mei = week Mei-vakantie
 • Ma. 16 mei = 2e Pinkersterdag
 • 4 juli t/m 26 augustus = weken Zomervakantie
De lessen schuiven dan gewoon door. 
Terug naar inhoudsopgave

Interview journalist in opleiding

“Zou je willen meewerken aan een interview voor school?” was de vraag van Emma, dochter van Kathy en Loek die bij mij al jaren TaiJi en QiGong lessen volgen. Ik kende Emma (rechts boven op de foto) al van haar dansopleiding waar ik wel eens was gaan kijken en later deed ze met haar moeder mee aan een lesblok Dans-qigong. Je snapt het, ik was natuurlijk gelijk enthousiast.
Het hele verhaal lezen? Klik dan hier

Bewegen en voeding... 

Eet je sterk maar loop zelf even naar de keuken
KRACHT... Spieren die je niet gebruikt, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voor gezonde spieren moet je eiwitten eten én veel bewegen. Laat opa zelf maar zijn eitje koken.

Ik zeg het vaak, blijf in beweging ook als het even minder gaat. Voeding is ook heel belangrijk en wordt steeds belangrijker met zoveel allergieën tegenwoordig. Meer lezen over bewegen en voeding? Lees dan dit artikel, en klik hier. 

Youtube 

Er is ook veel op Youtube te vinden over TaiJi en QiGong. JO-qigong-taiji heeft ook een eigen kanaal. Heb je daar al eens op gekeken?  
Mijn Youtube kanaal, klik hier

En... om te oefenen:
TaiJi-24: Voorkant: klik hier,
Achterkant: klik hier
TaiJi-48: Voorkant: klik hier
Achterkant: klik hier

Filmpje waarbij de Qi visueel gemaakt is
In de les heb ik het vaak over de Qi visueel maken. Zie hier het filmpje.
Terug naar inhoudsopgave

FLYER QIGONG-18

Er zijn er nog een paar... Op is op... 

Flyers met voorbeelden waarop je alle 18 bewegingen van QiGong-18 deel I ziet en waarmee je vooral ook de volgorde kunt oefenen zijn te koop voor 13 euro.

Het kan een goed hulpmiddel zijn. Mocht je interesse hebben?
Vraag ernaar in de les of stuur een
mail naar JO-qigong-taiji... 
Terug naar inhoudsopgave

Verzoekjes...?

Wil je iets specifieks weten waarover geschreven kan worden of heb je zelf iets te melden, een mooie foto of een tip? Schroom dan niet, geef het door aan JO-qigong-taiji.

Op naar de volgende nieuwsbrief voor en door lezers. Hoe leuk is dat. Stuur dus in. 

Colofon

Jolanda Wennink
JO-qigong-taiji
E: info@jo-qigong-taiji.nl

T: 0180 611438  /   M: 06 22933277
W: www.JO-qigong-taiji.nl

Share
Tweet
Share
Forward to Friend

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten bij JO-qigong-taiji. Je kan de nieuwsbrief ook doorsturen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen dan kan dit bij onderstaande linkjes.

update je gegevens      uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp