Copy
Alle Informatie in deze nieuwsbrief komt vanuit eigen ervaringen of van anderen, via Laoshan Union en/of uit diverse publicaties.
Is deze email niet goed leesbaar?
Klik hier om te openen in je browser

'Breaking News' mei 2017

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email

"denk minder, voel meer
frons minder, lach meer
klaag minder, waardeer meer"

stappen naar geluk, niet denken\gewoon doen

Ben jij die geluksvogel?

Er zijn nog maar 4 plekken voor de workshop-dag op 10 juni. Lees meer en hoe je jezelf kan aanmelden achter deze link: http://eepurl.com/cG8l_L

Nieuw! Qi-fullness

Het zat al een tijdje in mijn gedachten. Een nieuwe vorm vanuit mijn jarenlange ervaring met dans, QiGong en TaiJi. Het moest er een keer van komen en ja hoor, het is gaan stromen. Na wat oefenen met Dans-qigong (ook in lesgeven) en inmiddels 9 jaar lesgeven in QiGong en TaiJi ga ik starten met een nieuwe les Qi-fullness. Dit wordt een combinatie van alles wat ik tot nu toe gedaan heb en zal zich vol inspiratie en enthousiasme ontplooien. Een Qi-volle les waarbij het beleven van Qi centraal staat. Deze nieuwe vorm wordt geïntroduceerd op de workshop-dag in Heijningen op zaterdag 10 juni. In de lessen tot de zomer zullen alle leerlingen bij JO-qigong-taiji er ook iets van meekrijgen, maar na de zomer komt er een vast lesuur op de woensdagochtend van 10.20 tot 11.20 uur. Heb je interesse? Op 10 juni is er nog beperkte plek voor de gehele dag (zie hierboven) waaronder Qi-Fullness en kom anders een keer een introductieles meedoen. 
Niet denken, gewoon doen! 

LIKE mijn Facebook

Volg je mijn JO-qigong-taiji Facebook pagina nog niet? Hier staan mooie weetjes ter aanvulling op mijn lessen, maar ook leuke inzichten. Klik hieronder op de link, LIKE die pagina en blijf zo op de hoogte van leuke weetjes...Deze pagina delen met je vrienden mag ook...
Klik hier naar mijn Facebook

Iedereen kan blijven ontwikkelen

Zoals de meesten om mij heen weten is voor mij een uurtje in de week trainen niet genoeg. Met dansen was ik altijd al enthousiast bezig, mijn lijf heeft beweging nodig. En ik vind het ook zo leuk om te doen, een mooie uitlaadklep ook. Sinds ik QiGong en TaiJi ben gaan doen weet ik dat dit mijn nieuwe bewegen is geworden. Het mooie hieraan is dat de essentie van dit bewegen niet alleen in de les is, maar eigenlijk de hele dag door in het 'gewone' dagelijkse leven. Hoe loop je, hoe zit je, hoe voel je, wat doe je als je voelt dat je over grenzen gaat, ben je jezelf bewust van je lijf en weet je echt hoe je het kan voelen. Bewustzijn en echt voelen is zo belangrijk. Niet altijd gemakkelijk, want voelen kan ook iets losmaken qua emotie. Daarom vind ik lachen ook altijd zo belangrijk, want dat is ook emotie. En hoe leuk en lekker is het om te lachen. In mijn lessen wordt dan ook veel gelachen. :)

Zo blijf ik mezelf ook ontwikkelen, dat is zo leuk aan dit Qi-gebeuren. Er is geen les, geen dag, geen vorm hetzelfde en ik voel me ook niet altijd hetzelfde. Er valt dus zoveel te leren, dat stopt nooit. Hoe gaaf is dat! Zo ga ik elk jaar nog naar Oostenrijk om van Sui Qingbo en Lena Du Hong les te hebben en ga ik zo nu en dan ook eens ergens anders de Qi ervaren. Zoals afgelopen zaterdag bij Fonchi, waar een hele leuke workshop  Mawangdui daoyin werd gegeven door Fons. In augustus ga ik weer een week naar Oostenrijk voor TaiJi en in oktober mag ik vier dagen ervaren wat de training Gevoels Bewust Bewegen door Denise Bloemen voor mij gaat betekenen. Zo dan, goed bezig... :)

Je ziet, ik blijf me ook ontwikkelen en zo kan iedereen dit op elk niveau. Blijf in beweging, ervaar je lijf en zorg goed voor jezelf. 

Kijk ook hier eens naar:

Artikel over Vrouw van 90 
Youtube filmpje over 118 jaar jonge TaiJi master
En op mijn Facebook pagina staat ook een filmpje van een vrouw van over de 80 jaar die zo lenig is geworden door op latere leeftijd TaiJi te gaan doen. Bizar...
Respect voor deze mensen. 

Meridiaankloppers

De meridianenkloppers komen bij LaoShan Duitsland vandaan en zijn daar te koop, maar ook bij Jolanda in de les (en dan zonder verzendkosten) voor dezelfde prijs van 26 euro. Klik hier voor meer info op de website.

4 mei 2017

Ook bij JO-qigong-taiji was het op donderdagvond 4 mei twee minuten stil in de les. Indrukwekkend hoe je in stilte toch zoveel Qi kan ervaren. 

Laten we nooit vergeten hoe goed we het eigenlijk hebben met elkaar. 

Pluk de dag... *

Meridianen

De term meridiaan is een begrip in de traditionele Chinese geneeskunde. Onder andere bij acupunctuur en acupressuur wordt dit gebruikt. Zo ook in de TaiJi en QiGong. Als je op google zoekt kom je hier heel veel over te lezen. Doe dat eens, is echt interessant. De Chinese term voor het meridiaanstelsel is 'Jing Luo' (vrij vertaald als: netwerk van vaten of Meridianen en collateralen). 

Er zijn 12 hoofdmeridianen waar we in de TaiJi en QiGong ook mee werken. Als je op onderstaande linkjes klikt kom je op de wikipedia pagina met uitleg. Maar zoals gezegd zoek eens verder via Google. 

Agenda

LESSCHEMA wekelijkse lessen
 • Maandag:    TaiJi en QiGong    19.15-20.15 uur in Vrijenburg
 • Woensdag:  QiGong                 09.00-10.00 uur in Waterpoort (vol)
 • Woensdag:  TaiJi en QiGong   10.20-11.20 uur in Waterpoort - na de zomer wordt dit uur ingevuld door de nieuwe les Qi-fullness.  
 • Donderdag:  TaiJi en QiGong  19.15-20.15 uur in Waterpoort
 • Donderdag:  QiGong                20.35-21.35 uur in Waterpoort (vol)
Adressen-locaties:
 • Waterpoort: zaal 'Activiteitenruimte', Middeldijkerplein 3, Barendrecht
 • Vrijenburg: zaal 'Hart van Vrijenburg', Vrijenburglaan 61, Barendrecht
Kijk voor meer informatie ook op de website

Geen lessen:
 • in week 21 op donderdag 25 mei = Hemelvaart
 • week 22 = verlof
 • in week 23 op maandag 5 juni = 2e Pinksterdag
 • week 27 t/m 34 = zomervakantie
De lessen schuiven dan gewoon door. 

Youtube

Hier is veel te vinden over TaiJi en QiGong. JO-qigong-taiji heeft een eigen kanaal. Heb je daar al eens op gekeken?  Mijn Youtube kanaal
En voor de TaiJi-leerlingen van JO-qigong-taiji wordt er steeds een klein stukje film van de 48 vorm gestuurd. Deze ontvangen de leerlingen per mail van mij. 

Filmpje met Sui Qingbo en Lena Du Hong

Mijn inspiratiebronnen: Sui Qingbo en Lena Du Hong. Bij hen ben ik met QiGong begonnen en heb de opleidingen QiGong en TaiJi volbracht. Nog steeds ga ik elk jaar naar ze toe in Oostenrijk en vier jaar geleden was ik ook drie weken bij ze in China. Mooie mensen, zie een introductie van hen in onderstaand filmpje. 
QiGong mit Du Hong

Wist je datjes...

Wil je iets specifieks weten waarover geschreven kan worden of heb je zelf iets te melden, een mooie foto of een tip? Schroom dan niet, geef het door aan JO-qigong-taiji.
Op naar de volgende nieuwsbrief voor en door lezers. Hoe leuk is dat. Stuur dus in.

Qi is overal... 

Zo maar een greep van Qi... Gina die op vakantie zo mooi haar Qi kon laten vloeien. En het zoontje van Ismonde was zooooo blij met de sjaal/muts van JO-qigong-taiji dat hij helemaal versleten was. Uiteraard heeft hij van mij een nieuwe gekregen. Super leuk dat jullie deze foto's opstuurden. Bedankt.... ik geniet hier van. 
Wil je deze nieuwsbrief doorsturen naar een vriend? Dat kan, klik dan op onderstaande link 'Forward to Friend', rechts onderin. Je kan hem ook daar delen op je Social media. Leuk... 

Feyenoord

En oh ja... Feyenoord is zojuist lands-kampioen geworden. Nou, dat zal me een Qi geven bij de fans en supporters in heel Nederland. Maar vooral in Rotterdam natuurlijk. Gefeliciteerd Feyenoord en supporters. Vier het op een mooie manier. 

Colofon

Jolanda Wennink
JO-qigong-taiji
E: info@jo-qigong-taiji.nl

T: 0180 611438  /   M: 06 22933277
W: www.JO-qigong-taiji.nl

Share
Tweet
Share
Forward to Friend

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de activiteiten bij JO-qigong-taiji. Je kan de nieuwsbrief ook doorsturen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen dan kan dit bij onderstaande linkjes.

update je gegevens      uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp