Copy
Alle Informatie in deze nieuwsbrief komt vanuit eigen ervaringen of van anderen, via Laoshan Union en/of uit diverse publicaties.
Is deze email niet goed leesbaar?
Klik hier om te openen in je browser

'Breaking News'

Geen mail meer met een *pdf bijlage, maar nu digitaal. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenaan de pagina op de link. Wil je dit als tip doorsturen? Dat kan met de knop helemaal onderaan 'Forward to Friend'. Afmelden (snik) kan ook onderaan de Nieuwsbrief. En er is een POLL: wat vind je van deze Nieuwsbrief.

Deze Nieuwsbrief komt vier keer per jaar uit. Ik wens jullie heel veel leesplezier. 
Have fun... *JO
JO-qigong-taiji heeft ook een nieuw e-mail adres:
 
info@JO-qigong-taiji.nl 

Inhoudsopgave

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Email
Email

"Talent bepaalt wat je kunt bereiken
maar ook inzet... en of je het bereikt."

Je leven een dans

Unieke Workshop op za. 19 april

Zou het niet mooi zijn als je echt dansend door je leven zou kunnen gaan? En dat je hiermee blijdschap en plezier ontdekt die je nog niet kende.

In deze unieke workshop leer je hoe je kunt dansen: van binnenuit. Het gaat om (vrij) bewegen op alle soorten van ritmes. Het is met muziek van over de hele wereld die ervoor zorgt, dat je al deze verschillende ritmes in je lichaam gaat voelen en ervaren. Bij ieder ritme en bij iedere dans opent zich weer een andere wereld. Iedereen kan meedoen!

Je wordt moeiteloos meegenomen door blues, rock and roll, Oosterse en Zuid Amerikaanse muziek. Van Afrikaanse percussie naar een Chinese Taiji en QiGong sfeer en dan weer van disco naar een ontspannen en gevoelige sfeer. De afwisseling maakt deze workshop zo uniek!
De workshop wordt gegeven door Pieter van Dongen en Jolanda Wennink. Lees meer over deze twee spontane, getalenteerde, vrolijke en ervaren docenten en over de workshop die u niet mag missen op:

www.jo-qigong-taiji.nl/dans

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die dansen gewoon leuk vindt. Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat we er enorm veel plezier aan gaan beleven en dat we herboren het weekend in gaan. Kom het ervaren! Niet denken… gewoon doen! 

Zijn er nog vragen en/of wil je jezelf opgeven?
Dit kan bij Jolanda Wennink
Mail: info@jo-qigong-taiji.nl
Mobiel: 06 22933277

Terug naar inhoudsopgave

Een frisse wind met de Waaier

Zaterdag 15 en 22 februari waren de eerste TaiJi Waaier workshops in Vrijenburg! 

De waaiers kletterden goed en precies op de maat zoals aangegeven, het was heel leuk! Voor de eerste keer ook in deze zaal van Vrijenburg. Iedereen was zo enthousiast en lekker fanatiek bezig! We zijn verder gekomen dan ik in eerste instantie verwacht had. Top…!

Bedankt meiden: Urmy, Sidon, Kathy, Lia, Denise, Anita, Jos, Inge, Jolanda G, Yvonne, Patricia, Hetty, Hanneke en Mariska
Er komt een vervolg. Meer lezen en foto's? Klik hier door naar de website.

Terug naar inhoudsopgave

Senioren sportweek 

Senioren opgelet!

De Senioren Sportweek vindt plaats van ma. 24 t/m vr. 28 maart 2014.
JO-qigong-taiji doet ook mee!

Bericht van Buurtsportcoach:
U kunt deze hele week gratis deelnemen aan het bijgevoegde programma. U kunt kijken of er activiteiten geschikt zijn voor u of gewoon een keertje meedoen.
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de mail naar:
buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of bellen naar 0180 – 691800

Lees meer op de Facebook pagina's van:  
JOqigongTaiji
Buurtsportcoach-Barendrecht 


Terug naar inhoudsopgave

Kinderartsen luiden noodklok!

Uit diverse artikelen

Afgelopen weekend waarschuwden de Nederlandse vereniging van kinderartsen en de GGD voor de risico's van de veelbesproken energiedrankjes. Aanleiding is recente gevallen van kinderen met ernstige gezondheidsklachten waarbij de drankjes een duidelijke rol speelden. Klachten daarbij waren hartkloppingen, rusteloosheid, slaapstoornissen en zelfs geelzucht. Uit onderzoek is gebleken dat ruim tweederde van de jongeren negatieve bijwerkingen ervaart. Ook veel scholen zijn de drankjes meer dan zat. Ze zijn inmiddels verboden op ruim 140 middelbare scholen in Nederland.

In het programma Radar:
Hoeveel suiker zit er nu precies in sportdrankjes? Hoogleraar Brouns 'Innovatie Gezonde Voeding' van de Universiteit van Maastricht heeft dit onderzocht. Het resultaat is opvallend. Zo zitten er in Extran Energy (500 ml) maar liefst 21 suikerklontjes. En in AA High Energy (500 ml) zitten zelfs 24 suikerklontjes. Een enorme berg suiker die je niet nodig hebt om beter te gaan sporten vindt Brouns. Sterker nog: je wordt daar alleen maar dik van.


Suiker heb je wel nodig. Wat dan?
De biowinkels doen de laatste tijd goede zaken en je ziet ze steeds meer. Dat is niet voor niets, we worden steeds bewuster van 
eerlijke voeding. Onderzoeken laten gelukkig steeds meer zien wat de schadelijke effecten zijn van (geraffineerde) suikers.

Suiker moet je lijf hebben, maar niet de geraffineerde en de hoeveelheid suiker die fabrikanten ook massaal in hun producten stoppen die slecht zijn voor je. Waarom de fabrikanten dat doen en welke suiker je beter kunt eten? En uiteraard tips...
Lees hier verder. 
Terug naar inhoudsopgave

Mag ik je voorstellen

Anita den Drijver

Hallo, ik ben Anita den Drijver, sinds kort TaiJi-QiGong 'beoefenaar'. 'Beoefenaar' tussen haakjes, omdat alles wat ik van TaiJi of QiGong weet nog maar in een pril stadium verkeert, net begonnen zijnde met de beginnerscursus onder de inspirerende leiding van Jolanda. Toch zou het woord ook zonder haakjes kunnen, want ik voelde na de eerste les al dat TaiJi-QiGong veel goed doet voor lichaam en geest, op wat voor niveau je het ook beoefent. Ik was na de eerste les dan ook gelijk verkocht, al stond ik daar met trillende bovenbenen en me in verwarring afvragend welke hand waar moest of hoe ik mijn voeten moest neerzetten. 

Meer lezen over Anita? Klik hier

Terug naar inhoudsopgave

Seminar in Papendal

Voor degenen die nog 1 of 2 dagen naar dit QiGong en TaiJi evenement willen komen? Het aanmelden voor het Seminar op zaterdag 12 en zondag 13 april kan nog steeds. De slaapgelegenheid begint echter vol te raken. Beide dagen zijn onder leiding van de Chinese leraren Meester Prof. h.c. Sui Qingbo en QiGong therapeute Lena Du Hong. Buiten het lesprogramma met diverse QiGong-vormen is er dit jaar ook iets nieuws, namelijk Voedingtips voor gezondheid vanuit TCM. Een aanrader, even een dag of weekend er tussenuit en lekker met je lijf en gezondheid bezig zijn.
Niet denken, gewoon doen!
Lees meer, klik hier
 
Terug naar inhoudsopgave

Acupunctuurpunten onthult

NIEUWE CT-SCANS ONTHULLEN ACUPUNCTUURPUNTEN 

Er is een unieke bevinding gedaan, acupunctuurpunten vertonen speciale zuurstof kenmerken en kunnen nu zichtbaar gemaakt worden met een speciale CT-scan. Acupunctuurpunten en -kanalen blijken nu dus wetenschappelijk meetbare verschijnselen te zijn in verschillende experimenten. Diverse CT-scans onthullen anatomische structuren van acupunctuurpunten. Acupunctuurpunten blijken bijvoorbeeld een hogere dichtheid van microvaten te hebben. Het onderzoek is gepubliceerd in: Journal of Electron Spectroscopy and Related Phenomena

Lees
HIER meer informatie op de website Healthcare Medicine Institute.


Terug naar inhoudsopgave

Fighting Venlo 2014

Fighting Venlo 2014 werd voor de 1e keer in Europees verband georganiseerd door PWKA. Het was een evenement met Europese Wushu kampioenschappen en Taiji Bailong Ball kampioenschappen met daarnaast ook TaiJi wedstrijden en in de avond Thai-boxen. Het gezelschap was behoorlijk internationaal, sporters uit Italië, Hongarije, Duitsland, Frankrijk, Rusland en uiteraard Nederland.
Ook LaoShan was erbij aanwezig met o.a. Sui Xiaofei, hij was jurylid. 

Lees meer en bekijk alle foto's,
klik hier


Terug naar inhoudsopgave

Agenda

LESSCHEMA wekelijkse lessen
 • Maandag:    TaiJi en QiGong    19.15-20.15 uur in Vrijenburg
 • Woensdag:  QiGong                 09.00-10.00 uur in Waterpoort
 • Woensdag:  TaiJi en QiGong   10.20-11.20 uur in Waterpoort
 • Donderdag:  TaiJi                     19.15-20.15 uur in Waterpoort
 • Donderdag:  QiGong                20.35-21.35 uur in Waterpoort
Adressen-locaties:
 • Waterpoort: zaal 'Activiteitenruimte', Middeldijkerplein 3, Barendrecht
 • Vrijenburg: zaal 'Hart van Vrijenburg', Vrijenburglaan 61, Barendrecht
Workshops:

 • 12 en 13 april: Seminar Aktive Lebenspflege (QiGong - TaiJi Bailong Ball - TuiNaAnMo - Meridiaanklopper) in Papendal. Met Sui Qingbo en Lena Du Hong en de NL docenten van LoaShan.
 • 19 april: Leven, je dans. Dans-workshop met verschillende dansstijlen waaronder disco, Afrikaans, TaiJi en QiGong, ontspanning, etc. met Pieter van Dongen en Jolanda Wennink.
Kijk voor meer informatie in deze nieuwsbrief en op de website. 

Geen lessen in de weken:
 • 5 mei t/m 9 mei = meivakantie (studiereis)
 • 21 juli t/m 29 augustus = zomervakantie
Terug naar inhoudsopgave

POLL


Je kan alleen stemmen als je bent ingeschreven voor deze Nieuwsbrief. 
Hoe vond je deze digitale Nieuwsbrief. Stem...!


lowest 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   highest
Sorry, voting is closed.

Colofon

Jolanda Wennink
JO-qigong-taiji
E: info@jo-qigong-taiji.nl

T: 0180 611438  /   M: 06 22933277
W: www.JO-qigong-taiji.nl

Share
Tweet
Share
Forward to Friend

Je ontvangt deze mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van activiteiten van JO-qigong-taiji of omdat je een goede bekende van me bent. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of je gegevens wijzigen dan kan dit bij onderstaande linkjes.

update je gegevens      uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp