Copy


 

View this email in your browser

önskar

God Jul och
Gott Nytt År!

.

Snart är det jul och sedan börjar ett nytt år. Vi på Login Hasselberg vill tacka kunder och andra som har hjälpt till med att göra 2015 till ett bra år.
 

Avtal med Länsstyrelsen om ett nytt lönegarantisystem
En stor händelse för Login är att vi, tillsammans med vår mångåriga partner Softgear AB, har vunnit upphandlingen av Länsstyrelsens IT-system för lönegaranti. Det är ett åtagande som sträcker sig över många år och det nya systemet kommer att användas i hela Sverige. Vi är mycket stolta över att ha fått detta förtroende. Vi ska försöka motsvara Länsstyrelsens förväntningar och utveckla ett praktiskt, säkert och överskådligt system som ger dem bra stöd vid handläggning av lönegaranti. Länsstyrelsens system kommer att använda samma plattform som Garanti XL. Det har fått arbetsnamnet Garanti LST.

Login strävar efter att underlätta lönegarantiprocessen och flödet mellan olika parter som är inblandade i den. Vi ser goda möjligheter till närmare integration mellan Länsstyrelsens och förvaltarbyråernas lönegarantisystem och kan utlova många kommande nyheter, som vi hoppas ska bli till nytta framöver.


Utveckling av Garanti XL
De flesta av våra kunder har nu gått över till Garanti XL. Det är roligt att allt fler upptäcker fördelarna med systemet och att de som använder det verkar trivas med det!


Vi tycker att vi har kommit ännu närmare vår vision av vad Garanti XL ska erbjuda genom att vi nu har infört några funktioner som vi har arbetat med länge. Bland sådant som har tillkommit i år märks särskilt att man enkelt kan få fram en färdigformaterad bilaga till bouppteckningen, både i Excel- och i Word-format. Man kan själv välja vilka uppgifter man vill ta med i bilagan. Det är en smidig och lättanvänd funktion som vi varmt rekommenderar.

Nytt är också att man kan hämta in uppgifter om arbetstagares namn och adress automatiskt till Garanti XL, vilket är mycket tidsbesparande. Man matar in personnummer för arbetstagare, så hämtar programmet adressuppgifter från folkbokföringen genom Creditsafes upplysningstjänst. Man kan göra det för en person i taget eller för flera anställda på en gång. Integrationen sker utan kostnad för våra kunder. Skicka gärna ett e-postmeddelande till oss på info@loginhasselberg.se om ni vill aktivera kopplingen till Creditsafe.

Vi har även kunnat förverkliga olika mindre förslag som vi har fått från engagerade användare. Bland annat har vi förbättrat hanteringen av belopp som avslås i B1, och så har vi infört en funktion för dubblettkontroll. Med hjälp av den kan man se om en arbetstagare finns med i flera företag i byråns register.

Hemsidan
Vår hemsida har nu fått en modern utformning och vi har bytt logotyp. Titta gärna in på www.loginhasselberg.se!


Maxbelopp 2016
Maxbeloppet för lönegaranti 2016 är 177 200 kronor, motsvarande 4 prisbasbelopp à 44 300 kronor. Användare av "gamla” Garanti bör se till att ändra till det nya maxbeloppet vid årsskiftet. (Användare av Garanti XL behöver inte göra något.)

Kurser
Nästa år är två kurser planerade än så länge, en grundkurs den 15 februari och en för vana användare den 19 februari. Båda kurserna äger rum i Stockholm. Anmälan görs via e-post till Login Hasselberg.

Om ni är intresserade av intern utbildning, eller önskar delta i en öppen kurs på annan ort, ber vi er att höra av er till oss.


Vi önskar alla en riktigt härlig och vilsam jul!


Glada julhälsningar

Erik och Helena Hasselberg


P.S. Även i år har vi valt att skänka pengar till Unicef istället för att skicka julkort.

Copyright © 2015 Login Hasselberg AB, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp