Copy
כלים | גוף לעבודה כוראוגרפית 
View this email in your browser
שלום לכל מכותבינו וידידינו,
חודש אוקטובר בכלים פרוש לפניכם:
שנה טובה מכלים
צילום: בארט גריטנס, THE HAPPENING מאת תמי לבוביץ, פסטיבל 'ארנבת מרץ' 2016, כלים
 
צוות כלים מאחלות לכולם ללא הבדל צבע , מין, דת ולאום שנה טובה.
ואחריה עוד שנים רבות וטובות של יצירה בכלים מלאים אהבה.
אש חיוורת | בכורה מאת סיגל ברגמן
צילום: זוהר סטולמן
 
אש חיוורת שואבת השראה מפואמה של ולדימיר נבוקוב, המתחילה במילים:

הייתי צל הציצן שנמחץ לחידלון
בתכול הכוזב של שמשת החלון
הייתי מריחה של פלומה מפוייחת
והמשכתי לחיות,המשכתי לדאות,
בשמיים המשוקפים.
(תרגום חופשי של ליה ברגמן)


הפואמה הנפלאה הזו מסופרת מפיו של אדם מבוגר המשחזר בחדות ובעושר גדול חוויות של התעלות רוחנית וחושית מילדותו. הריקוד עושה מהלך דומה של היזכרות ונסיון לברוא מחדש רגעים של חיבור, של חידלון ושל התלהבות טוטאלית. הקלאסיקה של נבוקוב נותנת לי הזדמנות להסתכל על הזמן כפי שמשתקף בגיל 50 ובגיל 17 (בדמות אחיינתי, ביתה של אחותי התאומה, שמצטרפת אלי על הבמה); על האקראיות ההיתולית והטראגית של החיים ועל המסתורין הטמון בהם.

כוריאוגרפיה: סיגל ברגמן | בהשתתפות: ליה ברגמן, סיגל ברגמן | דרמטורגיה: קרן בן אלטבט | עיצוב תפאורה: שרון אתגר | סאונד: אבנר עמית | הלבשה: תמי לבוביץ | תאורה: שחר ורכזון

העבודה בהפקת מרכז 'כלים' לכוריאוגרפיה כחלק מתכנית 'שהות אמן' 2016, ובתמיכת מועצת הפיס לתרבות ואמנות.


יום רביעי >> 5.10 בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן (מספר המקומות מוגבל)
יום חמישי >> 6.10 בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן (מספר המקומות מוגבל)
לפרטים נוספים: kelimgraphy@gmail.com
אנא ואגאנא | יצירה חדשה מאת ענת דניאלי
צילום: יעל ונציה
 
אנא ואגאנא מאת ענת דניאלי בשיתוף עם עומר עוזיאל

אנא ואגאנא מתקיימת מרקמות של יצירה, נשיותיות, אימהות ודם. היא מדברת בגוף שלה ומנהלת שיחות מלב אל לב אל גופים כותבים וטכסטים משל הלן סיקסו, לוס איריגארי, ויסלבה שימבורקסה ודומיניק כריסטינה: ארבע האימהות הרוחניות של העבודה. נשים כותבות של סדר-ישן-חדש. אנא ואגאנא מביאה הרגלים חדשים של התנהלות פיסית: סימטריות מתחלפות בגוף ההוריזונטלי שמבקרות בוורטיקאלי –  כדי לומר בסופו של דבר את מה שצריך להאמר. את הדם.

מאת ובביצוע: ענת דניאלי ועומר עוזיאל | ליווי אמנותי: יעל ונציה | לבוש: תמי לבוביץ | תאורה: עופר לאופר | טכסט: 'שיר המחזור' מאת דומיניק כריסטינה | הדרכה קולית: מיכל אופנהיים


יום שבת >> 8.10 בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן (מספר המקומות מוגבל)
יום שני >> 10.10 בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים
כאן (מספר המקומות מוגבל)
לפרטים נוספים: kelimgraphy@gmail.com
התכנית לכוריאוגרפיה מתחילה עם פרופ' עמוס חץ בסדנא 'האוצר החבוי'
האוצר החבוי – סדנא לרקדנים יוצרים

כל אדם אוצר בחובו עולם ענק של תנועות. אלה הן פעולות שנצברו בגיל ילדות והפכו לאפשרויות תנועה. אוצר זה מחובר לתחושותינו, לרגשותינו, למחשבותינו, קשור לאנשים, חפצים, ולמקומות, ונשמר בנו  במערכת העצבים, ברגשות שלנו, וכחוויות שדמיוננו מוזן מהן ומבקש להתבטא להתגשם בריקוד. כיצד לעורר את האוצר הזה ולהחיותו ברקוד הוא נושא המפגשים האלה.

בסדנא נעסוק בשכלול התהליך של מציאת האינטרס התנועתי מאפשר לנו דרך למאגר התנועה,לעצב ריקוד תוך יצירת קשר אל האחר אצל עצמנו ועם האחרים. התבוננות, הרכבה ופרוק של חומרים שעלו מדמיוננו ולגופנו, ליצירת פרגמנט, משפט, פסקה, ורקוד. חשיפת הסוד שברקוד שהוא בקשר החבוי בין המחוות שנוצרו.

לפרטים נוספים
 כאן: התכנית לכוריאוגרפיה בכלים 2016-2017
 
תאריכים: 7.11, 14.11, 21.11
בשעות 12.00 – 17.00
עלות הסדנא: 330 ₪
לפרטים נוספים והרשמה: kelimgraphy@gmail.com
עדו פדר | האם לדברים יש משמעות? : בין אמנות, דיבור ופילוסופיה
צילום: לואיס מרטינס, מתוך העבודה bete de scene מאת עדו פדר ודויד מרקס

כיצד אנו מדברים על אמנות? כיצד אנו חווים דעה וכותבים ביקורת?  איך מדברים על משמעות הדברים בעת היותנו בסטודיו? נדמה שהאמנות תמיד מייצרת בנו רצון לדבר, ובו בזמן בעיות ופרדוקסים עבור הדיבור.
 
קורס זה יוצא מנקודת הנחה שכל מעשה אמנותי, מצד אחד, נכנס ויוצא מתוך סבך המשמעות; ומצד שני, כל מעשה אמנות גם חורג מסבך המשמעות, או לכל הפחות מעורר משהו יותר חזק ממנו. הקבוצה בקורס תנסה יחדיו לשייט בין חומרים תרבותיים שונים כדי לדבר על אמנות ועל מגבלות הדיבור על אמנות. תוך שאנו חדורי מוטיבציה לדבר כמה שיותר וכשאנו בונים והורסים פרשנויות וטענות. 
למען עשות זאת, נצפה יחדיו בסרטי קולנוע, נחשוב על עבודות מחול ונקרא טקסטים פילוסופיים. ננוע בין הטקסטים המכוננים של התרבות, לסרטים פופולאריים ולעבודות המחול שלנו, וננסה לאתר סוגיות יסוד בתרבות המערב כמו: ״בעיית הייצוג״, יחסי גוף-נפש, שאלת ההוויה, מקור הדימוי, שעתוק, טרגדיה, דקונסטרוקציה, היחס המיני ועוד. בה בעת, נמשיך להתרשם ולחקור את האפקטים, המאפיינים והאמצעים של יצירות אמנות. כלומר, נשלב יחדיו את השאלה הרלוונטית מאוד ליוצרים: מדוע אובייקט אמנותי זה עובד ומה הוא עושה?, עם מחקר ומחשבה על סבך המשמעות שאובייקט זה מעורר. 
 
לפרטים נוספים
 כאן: התכנית לכוריאוגרפיה בכלים 2016-2017

10 מפגשים בתאריכים: 7.11,  14.11,  21.11,  28.11, 5.12,  12.12,  19.12,  9.1,  16.1,  23.1
שעות:    18:00 – 20:00
עלות הקורס: 700 ₪
לפרטים נוספים והרשמה: kelimgraphy@gmail.com
פרזנטציה פתוחה עם סיום תכנית 'שהות אמן':
מאי זרחי (ישראל) והרמן הייסיג (גרמניה)
מאי זרחי (ישראל) והרמן הייסיג (גרמניה) בשיתוף טיאן רוטביל (הולנד / גרמניה)
יום שבת >> 1/10 בשעה 20:30
בכניסה חופשית

“All distances in time and space are shrinking... Yet the frantic abolition of all distances brings no nearness; for nearness does not consist in shortness of distance... What is incalculably far from us in point of distance can be near to us. Short distance is not in itself nearness. Nor is great distance remoteness.”  (Giorgio Agamben in his article “Thing”)

בעבודה משותפת זו, מאי, הרמן וטיאן מבקשים לבחון נושאים של קרבה ומרחק וההשפעה של המרחב הפיזי והמקום על הפיזיות, החוויה ואופן הראייה שלנו. כאמנים שעובדים וחיים במקומות שונים, הם מבקשים להתבונן בתנועה הזו בין מקום למקום ובהסתגלות שזו מחייבת, כחלק בלתי נפרד מהתוכן של היצירה. אחד ממקורות ההשראה לתהליך עצמו, הוא אופן החשיבה שמציעה הפסיכוגיאוגרפיה, תחום שפותח על ידי גי דבור וחבריו הסיטואציוניסטים בשנות ה60, המזמינים אותנו להתייחס לגאוגרפיה באופן אינטואיטיבי, מבוסס תחושה ולא לינארי. תהליך העבודה מתפרש בין העיר ארוס בדנמרק, פרנקפורט, המבורג וברלין בגרמניה, ובמרכז כלים בארץ. שהות האמן בכלים תסתיים עם פרזנטציה ראשונית ולא פורמלית של התהליך, והיצירה מתוכננת לעלות בבכורה בברלין בפברואר 2017.
שולי אנוש ודפנה הורנצ'יק בתכנית 'שהות אמן' 2016 בכלים
בחודשיים האחרונים אנחנו בודקות בסטודיו את הפוטנציאל הנשי החבוי בנו ולוקחות השראה מעולם הדראג.
חיפשנו בגופינו את המאפיינים הנשיים בהם משתמש גבר כאשר הוא מופיע אישה. מהו האידיאל הנשי שבא לידי ביטוי אצל הדראג קווין? ובאיזה אופן אנו מתחברות, בתור נשים, לאידאל הזה?
דרך עולם הפופ והווגינג (voguing) שבא לידי ביטוי אצל הדראג קווין אנו מחפשות נקודות מפגש עם עולם המופע העכשווי ממנו אנו יוצרות. כחלק מתהליך זה אנו גם בודקות את תפקידם של בגדים ומראה חיצוני אצל מלכות ומלכי הדראג. אנו חוקרות את הבגד ככיסוי לשם גילוי, חשיפה.
השכנים שלנו במתחם

תיאטרון נוצר - מעלים הצגה חדשה "האורסטיאה" - עיבוד עכשיווי לטרגדיה היוונית הראשונה בבימויו של אבישי מילשטיין. תיאטרון נוצר שב לעסוק, בחצי היובל להיווסדו, ביצירה מונומנטלית ומכוננת ומספר באמצעותה את הדרמה הגדולה שבתוכה כולנו חיים.
כרטיסים במחירים מוזלים לחברי כלים.
פרטים נוספים והזמנת כרטיסים 
כאן
צילום: ניר שאנני
 
התכנית הדו שנתית לכוריאוגרפיה בכלים
מתחילים ביום שני ה- 7/11
לתכנית המלאה ופירוט הסדנאות כאן: התכנית לכוריאוגרפיה בכלים 2016-2017


לילות אוקטובר בכלים
למופעים נוספים בכלים 
כאן

פרטים נוספים: kelimgraphy@gmail.com
 
מרכז כלים לכוריאוגרפיה
רח' יצחק נפחא 2 (פינת הקוממיות), בת ים
פשוט מאוד להגיע לכלים > קישור למפה כאן. קווי אוטובוס: 1, 10, 42, 125, 140
Facebook | Kelim Choreography
www.kelim.org.il
ניהול אמנותי: ענת דניאלי. ניהול: טל גרבינסקי. פיתוח פרויקטים: משה שכטר אבשלום. הפקה: מורן בש.
© COPYRIGHT Kelim | Choreography Center, Bat-Yam 2016.
To be removed from our mailing list, please reply with the subject remove