Copy
כלים | גוף לעבודה כוראוגרפית 
View this email in your browser
שלום לכל מכותבינו וידידינו,
חודש נובמבר בכלים פרוש לפניכם:
הכוריאוגרפית יולי קובבסניאן בתכנית שהות אמן (רזידנסי) בכלים
צילום: תמר בן-כנען
 
ONLINE
כוריאוגרפית ומבצעת: יולי קובבסניאן
שותפים ליצירה ומבצעים: מתן אפיק ותמר בן- כנען 


העבודה מתייחסת לתופעת המחשב כערוץ תקשורת בלתי נפרד הנוכח בחיים המודרניים ולאופן הביטוי שלה בשתי זירות שונות, הפרטית והציבורית. העבודה חושפת את הרצון המתמיד שלנו למקם את עצמינו במציאות הסובייקטיבית הבנויה על- ידינו. באמצעות מדיית הסקייפ, אנו חווים יחסים דרך העדשה הדיגיטלית, ממקמים וממסגרים את האובייקטים באופן סלקטיבי למדי ובכך משפיעים על הטיב של השיח שלנו. אנו ניזונים מהעיצובים השונים שנובעים מהשימוש במחשב ומהתנהלות בזמן השיחה ולובשים אותם על גופינו כמין צורה שנכפתה עלינו. הסאונד בעבודה, מופק באמצעות תקשרות זו והווקליות מהדהדת ומזינה אותה. המחקר הפיזי, מנסה ללכוד את הרבדים השונים של המדיה המדוברת. למשל, אנו מנסים למצוא את הרגעים שבהם הקו בין גוף האדם וגוף המכונה נפרץ.


 
Cyborg word might be about lived social bodily in which people are not afraid of their joint kinship with animals and machines, not afraid of permanently partial identities and contradictory standpoints- Donna J. Haraway (1991).
גוף ידע | Body Knowledge
סדנא בת 36 שעות בהנחיית דניאל לנדאו, ד״ר לימור לחיאני, דניאל יהל וד״ר אייל גרוס
הסדנא השלישית בסדרת ׳גוף וטכנולוגיה׳ תעסוק ביחסים בין ידע, מחשבים וגוף. נחקור את חלקו של הגוף בתהליכי למידה, זכרון והעברה של ידע. כיצד משפיעים טכנולוגיות ההולכות ונטמעות בגופינו על הידע שהגוף מפיק, מעבד ומעביר וכיצד טכנולוגיות בינה מלאכותית מרחיבות את ההבנה שלנו מושגים כמו אינטיליגנציה, זיכרון והכרה.
מצטרפים לצוות הסדנא הפעם דניאל יהל, אמן ואיש חינוך, ד״ר איל גרוס חוקר בתחום למידת המכונה ואמן דיגיטלי, וד״ר לימור לחיאני - חוקרת מדיה ודירקטורית לשיתופי פעולה במרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל. תוכנית הסדנא תכלול הרצאות, דיונים ועבודה מעשית שתערב תנועה, משחק וכתיבה. במשך 36 שעות נבצע, ננוע, נלמד, נבשל, נקרא, נצלם, נקרין, ונישן במרכז כלים בבת ים. מוזמנים להרשם לסדנא כוריאוגרפים, רקדנים, אמנים ואנשי חינוך המעוניינים להעמיק את הבנתם לגבי חלקו של הגוף בתהליכי למידה לצד למידה של הידע הטמון בגוף.

הסדנה תתחיל ביום שישי 27.11 ב- 10:00, ותסתיים בשבת 28.11 ב- 22:00. ביום שבת, ב-20:00 נפתח את דלתות המרכז לקהל להצטרף למפגש המסכם של הסדנא.


שישי ושבת >> 28-27 בנובמבר
להרשמה נא לשלוח קורות חיים ל: kelimgraphy@gmail.com

עלות הסדנא: 400 ש״ח
מספר המקומות מוגבל וקבלה מותנית בשיחה מוקדמת


דניאל לנדאו 
אמן, מרצה וחוקר מדיה, בוגר תואר שני של הקונסרבטוריון המלכותי של הולנד במגמת קומפוזיציה ומדיה חדשה. דניאל מרצה למדיה חדשה במדרשה לאמנות ומכהן כעמית מחקר במעבדת ממשקי מוח-מכונה במרכז הבין תחומי בהרצליה. בעבודתו חוקר דניאל את היחסים בין טכנולוגיה, גוף וחברה מתוך קריאה ביקורתית של תהליכים טכנו-פוליטיים והמתח שהם מייצרים עם המרחב הפרטי. דניאל עושה שימוש במגוון פלטפורמות ומדיות כמיצג, ווידאו, ריקמה ומיצבים תלויי מקום. עבודותיו הוזמנו והוצגו בפסטיבלים ומוזיאונים בארץ ובעולם.

ד״ר לימור לחיאני
בן אדם סקרן שאוהב לחקור את הקשר שבין טכנולוגיה להתפתחות אישית. חוץ מזה היא מנהלת צוות פיתוח האמון על שיתופי פעולה עם חברות וסטארטאפים במיקרוסופט. סיימה את לימודי הדוקטוראט שלה במדעי המחשב בתחום תקשורת ברשתות סנסורים, אוניברסיטת בן גוריון. כמו כן סיימה את תוכנית הבכירים באוניברסיטת הסינגולריות בקליפורניה. לימור מרבה להרצות בפני תלמידות צעירות מהפריפריה, במטרה לעודד אותן להמשיך בלימודי המדעים והטכנולוגיה. בזמנה החופשי היא מייקרית חובבת - בונה בין השאר מייצבי סאונד ומכונות אינטראקטיביים. 

דניאל יהל
אמן ואיש חינוך - משנת 2009 מלמד תוכנית שבנה בנושא פרפורמנס בגילאים א'-יב' בבתי ספר רבים בארץ. בשלוש השנים האחרונות עובד בתיכונים בחולון ובת ים, כמורה למדעי הרוח אשר מיישם תפישות הוראה פרפורמטיביות במסגרת תוכניות הלימוד הקונבנציונליות. 
בוגר בצלאל באמנות תואר ראשון ואוניברסיטת ברונל לתואר שני בפרפורמנס עכשווי. מציג ומופיע בעבודות העוסקות בקשר בין חינוך לפרפורמנס בגלריות ומוזיאנים בארץ.

ד"ר איל גרוּס
מדען, אמן דיגיטלי ומשורר.
מנסה ללמד מכונות לחשוב וליצור, ולעיתים מציג זאת כאמנות. בוגר תכנית תלפיות וד"ר לפיזיקה תיאורטית. חוקר למידה חישובית ("משין לרנינג") ומייעץ במספר סטארטאפים. בעבודותיו: יצירות רשת, משחקי וידאו, מיצבים אינטראקטיבים המשלבים חיישנים כגון מצלמות, קינקט ואי-אי-ג'י, ויצירות מחוללות מחשב.
השתלמות מורים למחול
כוריאוגרפיה כעבודת חקר - מחול עכשווי בתיאוריה ובמעשה
צילום: יאיר מיוחס

במהלך חודש אוקטובר האחרון, נפתחה השתלמות מורים במרכז כלים - "כוריאוגרפיה כעבודת חקר" - מחול עכשווי בתאוריה ובמעשה. 
מודל ת.מ.י. (תיאוריה, מעשה, יצירה) הוא מודל המתאר את החקר הכוריאוגרפי בתחום המחול בהתייחס למכלול ההיבטים בו ובכך את הלמידה המשמעותית המתרחשת בתחום במסגרת מערכת החינוך.
במסגרת זו של הפיתוח המקצועי, בהתאם למודל זה, ניתן מענה לצורך הייחודי של המורים למחול להמשיך ולפתח את יכולותיהם הפדגוגיות בתחום החקר הכוריאוגרפי והתיאורטי (תולדות המחול) במטרה לשכלל ולהדק את יחסי הגומלין בין התחום התיאורטי למעשי- יצירתי. ההשתלמות מתקיימת הודות לשיתוף פעולה בין הפיקוח על החינוך למחול, מרכז "כלים - גוף לעבודה כוריאוגרפית" ואגף א' לפיתוח מקצועי לעובדי הוראה במשרד החינוך. ההשתלמות מורכבת מחמישה מפגשים המציגים היבטים תיאורטיים, מעשיים ויצירתיים של המחול העכשווי. כל מפגש משלב תיאוריה והתנסות יצירתית. למורי משרד החינוך ההשתלמות מסובסדת במלואה.

מרכז כלים שמחות להציג:

מופעי בכורה לעבודתה של טליה בק

בעבודתה החדשה משתפת בק פעולה עם השחקן הפיסי הותיק צביקה פישזון והאדריכלים ליטל פולקמן ונדב ביגניץ.


"המפגש בין הגופים השונים של שני הפרפורמרים, המקפלים בתוכם, זהות, פרקטיקות, היסטוריה, תרבות, גיל ומגדר שונים, מסקרן ביכולתו לחשוף, לזקק, לאתגר ולגלות את הגוף האחר כמו את הגוף שלי עצמי, המדבר את עצמו, היסטוריה, זיכרון, שגרה, יצר. גופים חוויתיים המתערבבים, טועמים ומטעימים זה את זה. טקסטורות פיזיות ורגשיות מרובות רבדים המגששות, מתפרקות כל אחת לעצמה, לתוך השניה, ולתוך החלל. החלל והמרחב גם הם מתקפלים אל תוך הגופים ומייצרים טופוגרפיות שונות ומשתנות התורמות גם הן ליצירת התוכן."

 
מאת: טליה בק | מופיעים יוצרים: צביקה פישזון וטליה בק | עיצוב חלל: ליטל פולקמן ונדב ביגניץ | מוסיקה מקורית ועיצוב פסקול: גיא שרף

בהפקת מרכז כלים ובמסגרת תכנית 'שהות אמן' 2015.

יום חמישי >> 31 דצמבר בשעה 20:30
יום שבת >> 2 ינואר בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים: kelimgraphy@gmail.com
צילום: תמר לם
מרכז כלים שמחות להציג:

In Vitro | מופע מאת בשמת נוסן


ארבעה מופיעים נעים דרך מבעי רגש שכמו נחתכו מקומיקס או מסרטי אימה פסיכולוגיים.

מופיעים ושותפים ליצירה: גילי נבות, רן בן דרור, אריאל כהן, בשמת נוסן | עיצוב פסקול ועריכה מוזיקלית: גל עוז | דרמטורגיה: שיר חכם | עיצוב במה, אביזרים ותלבושות: קים טייטלבאום | ביצוע הר: גילי גודיאנו | ביצוע ותפירת תלבושות: נועה אלרן | עיצוב תאורה: עומר שיזף

העבודה נוצרה עבור פסטיבל 'הרמת מסך' 2015 בניהולו האמנותי של איציק ג'ולי, בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ואמנות, וכחלק מתוכנית 'שהות אמן' 2015 בכלים.

 
יום חמישי >> 3 דצמבר בשעה 20:30
יום שבת >> 5 דצמבר בשעה 20:30
הזמנת כרטיסים: kelimgraphy@gmail.com
מרכז כלים לכוריאוגרפיה
רח' יצחק נפחא 2 (פינת הקוממיות), בת ים
פשוט מאוד להגיע לכלים > קישור למפה כאן. קווי אוטובוס: 1, 10, 42, 125, 140
Facebook | Kelim Choreography
www.kelim.org.il
ניהול אמנותי: ענת דניאלי. ניהול: טל גרבינסקי. פיתוח פרויקטים: משה שכטר אבשלום. הפקה: מורן בש.
© COPYRIGHT Kelim | Choreography Center, Bat-Yam 2015.
To be removed from our mailing list, please reply with the subject remove