MORE THAN ENOUGH
מופע | Performance
יום שבת 17 אוקטובר בשעה 20:30, מרכז כלים לכוריאוגרפיה בבת-ים
Saturday 17 October at 20:30, Kelim Choreography Center in Bat-Yam
כרטיס: 90 ₪ הזמנת כרטיסים כאן | Tickets here
Energetic Bodies / Stamina Training
סדנה | Workshop
יום שני 19 אוקטובר בשעות 9:30-15:00, מרכז כלים לכוריאוגרפיה בבת ים
Monday 19 October between 9:30-15:00, Kelim Choreography Center in Bat-Yam
להרשמה: Registration: kelimgraphy@gmail.com
MORE THAN ENOUGH
מופע מאת דוריס אוליך
ב 'more than enough' דוריס אוליך שואלת את עצמה ואת הקהל האם ואיך הגוף יכול להפוך למותג, ומה המשמעות של זה. אוליך, הנקראת פעמים רבות בביקורות 'הרקדנית השמנה', מטילה ספק בחשיבות המעטה החיצוני והבשר שמתחת לעור. עד כמה חשוב ודומיננטי הדימוי החיצוני של הגוף להבנה והכלה של מופע מחול? האם יש גוף מושלם למחול? ובעיקר, מי נחשב יפה ומי לא? מה היא בכלל המשמעות של 'יפה'?
במופע, עורכת אוליך ראיונות חיים בטלפון עם אנשים שגופם אינו נושק לסטנדרט היופי המקובל, ולכן הפך למותג. האם אנשים אלו מייצרים את המותג בעצמם או האם הוא נוצר בשבילם על ידי אחרים? לאילו תופעות מוזרות/ייחודיות אנחנו נחשפים בימנו כאשר כל אחד שואף להיות מיוחד ואף אחד לא מעז לצאת מהשורה?
תקופת הבארוק, השואפת לעודפות, מהווה את הבסיס לדיון טקסטואלי וגופני על בשר ושפע ומשתקפת בפעילות הגוף בעבודות קודמות של אוליך.
גופים אנרגטיים/ אימון בסיבולת
סדנה בהנחיית דוריס אוליך
בסדנא, מזמינה דוריס אוליך לחוות אימונים פיזיים ומנטליים בסיבולת גבוהה, על מנת לנוע אל עבר טריטוריה לא מוכרת. הפוקוס הוא על ההנאה שבדחיקת הגבולות, ללא עצירה לפניהם. לנוע לעבר ריקוד, בו הצורה מאבדת חשיבות, והאנרגיה של התנועה הופכת לעיקר. נשאף לעבר נקודות מפנה בהן לכוח המדומיין של הריקוד לא תהיה יותר השפעה – בחיפוש אחר אופן ריקוד אשר אינו מחויב ואינו רוצה לעמוד בציפיות, כיוון שהגוף חושב מהר יותר מהראש.
רקדנים מאומנים בשימוש יעיל בכוח שלהם, כיוון שתמיד דרוש שימור של כוח לעתיד. אוליך מציעה תפיסה אלטרנטיבית המחליפה יעילות עם שפע. המשתתפים ייהנו מלתת את הכל, בכאן ובעכשיו, ללא עקבות. להתאמן בעקרון עצירה, רק על מנת לחזור בעוצמה מלאה ובחפץ לב חזרה לריקוד. השאיפה היא לרכוש סיבולת המאפשרת להטיל ספק פיזי בציפיות המוטמעות בנו ובדימויים ידועים מראש, ולמצוא תשובות חדשות.
מרכז כלים לכוריאוגרפיה בבת ים מארח את הכוריאוגרפית דוריס אוליך כחלק מתכנית וינה-בת ים 2015, בתמיכת הפורום האוסטרי לתרבות בתל אביב, ו- INTPA – רשת מחול אוסטרית.
Learning Songs | הצגה של עבודה בתהליך מאת נאוה פרנקל
בהשתתפות: שני גרנות, יוני סילבר, נאוה פרנקל מוסיקה: Moondog עיבודים, נגינה ושירה: יוני סילבר עיצוב תלבושות: גילי אבישר
בעבודה הזו אני בונה התרחשויות סביב דמותו והקלטותיו של המוסיקאי הניו יורקי Moondog: הומלס מבחירה, עיוור, אוונגרדיסט עם חינוך קלאסי, פרפורמר שהסתובב בעיר לבוש תלבושת ויקינגית, שר את שיריו ברחובות וכך צבר לו קהל שומעים.
כמוהו גם אני בעבודה הזו קוראת תיגר על המבנה המימסדי של המרחב הציבורי: קיצורי דרך, חוויות פרטיות ואזורי שוליים משמשים בה כפרקטיקות שחומקות משיטתיות ויוצרות יחסים קרובים בין הממשי לבין גילומו.
זוהי נקודת היציאה הראשונה של הפרויקט.
בהפקת מרכז כלים לכוריאוגרפיה- במסגרת תכנית 'שהות אמן', איב- איגוד היוצרים העצמאיים בתיאטרון, ובסיוע מועצת הפיס לתרבות ואמנות.
יום שישי >> 30 אוקטובר בשעה 13:00
יום שבת >> 31 אוקטובר בשעה 20:30
כרטיס: 30 ש"ח
הזמנת כרטיסים: kelimgraphy@gmail.com
19 אוקטובר | מפגש ראשון 'קבוצת קריאה: מחול ותיאורה' בהנחיית רן בראון
בשנים האחרונות הולכים ומתרבים הפרסומים אודות מחול עכשווי. קבוצת הקריאה, המתקיימת זו השנה הרביעית, תתמקד השנה בספרים שראו אור לאחרונה ובספרים שיראו אור במהלך השנה הנוכחית. יחד נבקש לעמוד על השיח החדש אודות מחול, ונבקש לברר מה בין שלל הפרסומים הזרים ובין הנעשה כאן, בזירה המקומית. במסגרת קבוצת לימוד משותף נערוך קריאה מוערת במאמרים מרכזיים פרי עטם של כותבים כגון בויאנה צ'באיץ', נעמי סלומון, ג'רון פיטרס, אנדרה לפקי, רמזי ברט, פרדריק פולוד, גיי מוריס ואחרים. המשתתפים בקבוצה זו יתבקשו לקרוא את הטקסטים מראש ויחד ננסה לייצר שיח פורה שיאפשר לבחון במשותף כיצד המפגש עם התיאוריה משנה את דרכי העבודה והתהליכים היצירתיים, ההפקתיים והביקורתיים.
רן בראון הוא חוקר עצמאי, מייסד ועורך שותף של כתב העת המקוון "מעקף", מרצה בביה"ס לתיאטרון חזותי ובאקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. ב-2012 הוזמן לנהל מחקר בתהליכי יצירה כוריאוגרפיים במסגרת התכנית לכוריאוגרפיה של 'כלים'. לאחרונה ראה אור הספר 'מקום לפעולה: כוריאוגרפיה עכשווית בתיאוריה ובמעשה' בעריכתו, אשר מסכם מחקר זה, ואשר במרכזו התבוננות בתהליכי יצירה, ניסוח שלהם וחשיפת מורכבותם.
מפגש ראשון יתקיים ביום שני >> 19 אוקטובר בשעות 19.00-21.00.
לאחר מכן המפגשים יתקיימו אחת לשבועיים, בימי שני.
שכר לימוד: 1,100 ₪
לפרטים נוספים והרשמה: kelimgraphy@gmail.com
20 אוקטובר | קבוצת עבודה בכלים עם ענת דניאלי מתחילה
צילום: יאיר מיוחס, מתוך עבודה בתהליך של שירה אביתר, במסגרת פסטיבל 'ארנבת מרץ' 2015.
קבוצת העבודה עוסקת בשאלות, מהלכים ותהליכי היצירה הכוריאוגרפית, במטרה לקדם את התהליך היצירתי של כל יוצר/ת מתוך כנות, תעוזה ויצירתיות, בתוך קבוצה חושבת פועלת וחותרת לצמיחה של תכנים וצורות עכשוויות. תכנים שנפגוש: גיבוש וניסוח רעיון, פיתוח חשיבה כוריאוגרפית וחומרים תנועתיים; תרגול מודלים וסקורים כוריאוגרפים; חשיפה לגישות כוריאוגרפיות עכשוויות; מחשבה על, וניסוח מתודת עבודה אישית. המפגשים כוללים חימום, שיעור ואימון כוריאוגרפי, וחשיפת תהליכי העבודה של המשתתפים בפני הקבוצה. במהלך התכנית יתקיים פאנל של אורחים אשר יגיבו לעבודות בתהליך. לרשות המשתתפים יעמוד חלל לחזרות, וביוני יוצגו העבודות בפני קהל.
במהלך השנה תתארח בתכנית עין חיצונית נוספת: שרון צוקרמן ויזר, אמנית מחול שעוסקת בהתבוננות וליווי תהליכי יצירה בתחום. היא תעביר מספר מפגשים בהם דרך התבוננות בחומרים שנוצרו- תשתף ב'שיטת הסריקות' -שיטת התבוננות וניתוח שפיתחה בשנות עבודתה כמנהלת חזרות, מנטורית ויועצת אמנותית. בעזרת הסריקות השונות ניתן למפות את הצרכים של היצירה ואת המשך העבודה עליה עד ליציאתה לאור. הסדנה פתוחה למשתתפי התכנית המלאה בלבד.
להגשת מועמדות לתכנית יש לשלוח במייל: קורות חיים, קישור לעבודה קודמת, הצעה לפרויקט כוריאוגרפי שנתי (עד שני עמודים), ובהמשך פגישה אישית והשתתפות בסדנת היכרות.
המפגשים יתקיימו בימי שלישי בשעות 9.30 – 15.00. בתאריכים 19.10.2015 - 11.6.2016. לפרטים נוספים והרשמה: kelimgraphy@gmail.com
26 אוקטובר | פתיחת הסדנה 'ממודל ליצירה' בהנחיית ליאור אביצור
במרכז הקורס עומדת ההנחה כי ניתן לזהות קשר בין מוטיבציה התחלתית לבין מתודת עבודה. לאורך השיעורים נתבונן במודלי עבודה של מספר כוריאוגרפים, נחקור את הסיבות שהובילו אותם לשימוש במתודולוגיות מסוימות ונסקור את הרקע והקונטקסט לבחירות הללו. בנוסף, נתנסה בעצמנו בתרגילים מתוך עבודתם של הכוריאוגרפיים (חלקם באלתור וחלקם דורשים חיבור על ידי המשתתפים). לצד העיסוק הקונקרטי, אצל כל אחד מהכוריאוגרפים נבדוק את העיקרון הכללי של החשיבה המודלית המחברת בין כוונה לבין העבודה הסופית; המודל הינו אמצעי להגשמת רעיון התחלתי כלשהו והחשיבה המודלית מעניקה לנו כלים למציאת דרכי העבודה הפרודוקטיביות והרלוונטיות ביותר לרעיון או לרצון כוריאוגרפי כלשהו.
ליאור אביצור היא דוקטורנטית בתוכנית לחקר הביצוע באוניברסיטת תל אביב. ליאור רקדה, יצרה ולימדה במסגרות שונות ברחבי העולם וכיום היא מתמקדת בהעמקת השיח על אמנויות הבמה ועוסקת בחיבור בין תחום המחול לתחומי תרבות אחרים. ליאור עורכת שותפה של כתב העת המקוון "מעקף", מנהלת אמנותית שותפה של פסטיבל "ריקודי חדר", אוצרת של סדרת המחול "קונטרפונקט" במוזיאון תל אביב ומלמדת במסגרות שונות.
מפגש ראשון יתקיים ביום שני >> 26 אוקטובר בשעות 9.30-15.00. המפגשים הבאים יתקיימו בתאריכים: 2.11, 9.11, 16.11, 23.11, 30.11, 7.12, 14.12 עלות הסדנא: 830 ש"ח
קול קורא: קבוצת מחקר ׳גוף וטכנולוגיה׳
שיתוף פעולה בין המרכז הבין תחומי הרצליה ומרכז כלים לעבודה כוריאוגרפית. בהנחיית דניאל לנדאו ודר׳ דורון פרידמן.
קבוצת המחקר OH-MAN, OH-MACHINE הוקמה כדי לבחון את היחסים המורכבים בין טכנולוגיה וגוף ומזמינה מספר מצומצם של אמנים, רקדנים, מדענים ואנשי טכנולוגיה למחקר אמפירי אשר ישלב פרקטיקות מחקר מתחומי המדע לצד מחקר אמנותי. מטרת הקבוצה הינה להרחיב את השיח הטכנו-ביקורתי תוך הקניית תובנות חדשות על הגבולות ההולכים ומטשטשים בין אדם ומכונה. תוצריה האפשריים של פעילות הקבוצה יכללו מאמרים אקדמאים, טקסט ביקורתי, פעולות פרפורמטיביות ואמנותיות אשר יתועדו ויוצגו, בין השאר, בכנס OH-MAN, OH-MACHINE שיתקיים ביוני 2016. המחקר הראשון איתו תפתח פעילות הקבוצה יהיה בנושא Re-Embodied Movement ויעשה שימוש בממשקי מוח-מחשב מבוססי EEG.
דיסציפלינות רלוונטיות: פרפורמנס / מחול, כוריאוגרפיה, אמנות מדיה, מדעי המוח, מדעי המחשב, פסיכולוגיה, הנדסה ביו-רפואית, מתכנתים ו- UX
הקבוצה תפגש פעמים בחודש (בימים שיקבעו בהמשך) במרכז כלים לכוריאוגרפיה בבת-ים, בין נובמבר 2015 למאי 2016. בשלב זה השתתפות בקבוצה הינה ללא תשלום/ללא שכר, ותהיה מבוססת על תחום העניין של משתתפי הקבוצה להשתתף ביצירת גוף ידע בתחום זה.
מתעניינים מתבקשים לשלוח קורות חיים למייל: daniel.h.landau@gmail.com
מרכז כלים לכוריאוגרפיה רח' יצחק נפחא 2 (פינת הקוממיות), בת ים
פשוט מאוד להגיע לכלים > קישור למפה כאן. קווי אוטובוס: 1, 10, 42, 125, 140