Copy
Nieuwsbrief oktober 2015
In deze nieuwsbrief:
Reusachtig terrazzo schilderij  / InfilTratie-Riool Rockanje  / Winkel blijft open tijdens funderingsherstel / Helicave luxe wijnkelder  / Trappetjesbrug fenomenaal / Rotonde Josselin de Jong scoort 8,4 / Ophogen Kethel Oost / Natuurvriendelijke oevers Den Haag / MVO - erkende leerbedrijven
Van Dijk logo
Tomaello logo

Reusachtig terrazzo schilderij

@ Anna van Buerenplein, Den Haag CS

In november 2015 start de aanleg van een bijzondere fontein met het gezicht van Anna van Bueren. Met maar liefst 169 LED-gekleurde waterstralen zal Anna de komende decennia het spetterende gezicht zijn van het hart van Den Haag. Uitgevoerd in hoogwaardig terrazzo beton, naar ontwerp van het Ingenieursbureau Gemeente Den Haag. De fontein is in het voorjaar van 2016 gereed. 
 
Levensgroot gezicht van vrouw Willem van Oranje in terrazzo
Giulio Tomaello: ‘De fontein wordt gemaakt van terrazzo platen, deze maken we vooraf in ons bedrijf, naar eigen receptuur. Terrazzo is een architectonisch beton met daarin gepolijst natuursteen. In de platen komen grote zwarte pixels, elk variërend van grootte in een wit vlak. Op afstand, bijvoorbeeld vanuit de tram, zie je dan levensgroot het gezicht van Anna van Bueren opdoemen, de eerste vrouw van Willem van Oranje. Maar voordat het zo ver is, zorgt Van Dijk eerst voor een stevige fundering van beton. En Rots Maatwerk voor de complexe watertechniek. De fontein zal uiteindelijk het stralende gezicht worden van Den Haag Centraal'.

Vogelgaarde Rockanje

InfilTratie-Riool voor woonwijk Rockanje

"Semi-natuurlijke drainage"

In week 40 is gestart met de aanleg van een IT-riool in Vogelgaarde in Rockanje. De zo'n 100 woningen tellende wijk moet hierdoor in de toekomst "rain-proof" worden. 

Riool met gaatjes
Een IT-Riool is een rioleringsbuis die rondom is voorzien van perforatie (gaatjes). Hierdoor kan water wat bovenop of in de rioolbuis terecht komt, deels op natuurlijke wijze wegzakken in de ondergrond. De kolken en een groot aantal dakgoten worden overgezet van de bestaande vuilwaterriolering op dit nieuwe IT-Riool. Dat is handig voor de spreiding van de hoeveelheid water, want (hevige) regenval zorgde nogal eens voor een overbelast riool. Gelijktijdig is het probleem van een verwachte droogte in de toekomst opgelost, doordat de diepe ondergrondse lagen worden gedraineerd. Geperforeerd geotextiel om de rioleringsbuis heen zorgt ervoor dat zand en grond niet in de pijp terecht komen, zodat het zijn werking behoudt.Het team is inmiddels hard aan het werk, zodat het project voor de feestdagen gereed is.

Zie ook: IT-riolering Oostvoorne (mét waterberging onder het wegdek)

Winkel blijft open tijdens funderingsherstel

10 vijzelpalen "geruisloos" persen 

Aan de drukke Van Woustraat in de binnenstad van Amsterdam hebben we funderingsherstel uitgevoerd, terwijl de winkel waar het werk plaatsvond "gewoon" open kon blijven. Mogelijk gemaakt door de VDM-Vijzelpaal.

Aan de ene zijde van de bouwmuur een restaurant, aan de kant waar het funderingsherstel mocht plaatsvinden een winkel. Door de stellingen ruim een meter de winkel in te schuiven, werd er een kleine maar discrete werkruimte gecreëerd. Het inkassen van de muur gaf wat geluid, maar het persen van de VDM-Vijzelpalen verliep nagenoeg geruisloos. Zowel de winkeleigenaar als de klanten beleefden hierdoor weinig hinder aan de werkzaamheden. Hetgeen zorgde voor tevredenheid bij alle partijen. Het project is in circa 3 weken uitgevoerd en opgeleverd. 

Helicave logo

Helicave

Luxe wijnkelder voor elke woning

Van Dijk bouwt al ruim 12 jaar wijnkelders onder huizen. Het idee is ooit ontstaan in Frankrijk, waar onze P. van Dijk op vakantie was. Hij zag de kelder en importeerde hem naar Nederland...

De parel onder de wijnkelders
Met succes zijn er tal van huizen in Nederland (wereldwijd duizenden) voorzien van zo'n Helicave wijnkelder. Verschillende types zorgen ervoor dat er altijd de juiste bijzit voor wijnliefhebbers met een kleine, medium of XL wijnvoorraad. Het mooie van het systeem is dat wijnen perfect rijpen. Doordat de kelder op juiste diepte ligt. Zonder airco, of andere poespas. De meest luxe uitvoering van onze best seller 'Maxi Ronde' ziet u op de foto. Strak rond luik en in witte uitvoering. Eén van onze pareltjes! Nieuwsgierig? Ga naar de Website, Facebook of stuur een e-mail.

Logo CMDCW
Trappetjesbrug Maasland

Trappetjesbrug = fenomenaal

Monumentale brug in Maasland gereed

De brug is deze zomer dan eindelijk opgeleverd. Vol trots geven we u een inkijkje in het hele bouwproces. BOUWPROCES IN BEELD

Rotonde Josselin de Jonglaan-Zuid

Rotonde scoort een 8,4! 

Omgeving tevreden met reconstructie Burg. de Josselin de Jonglaan-Zuid

Een dikke acht, die steken we in onze broekzak! Zestien omwonenden, ondernemers, vulden onze vragenlijst in. We bevroegen ze o.a. over de kwaliteit van de informatie en uitvoering, onze werkhouding en het resultaat. 

De helft van de omwonenden geeft aan de reconstructie en de aanleg van de rotonde als 'zeer goed' te hebben ervaren. De andere helft kiest voor 'goed'. De hoogste score gaat naar de kwaliteit van de informatie tijdens de rondleiding: 8,7. Deze was tussentijds georganiseerd om de buurt inzage te geven in de werkzaamheden. En de kwaliteit van de uitvoering? Die kreeg een mooie 8,4. De laagste score (7,8) is bestemd voor de kwaliteit van de informatie op de websiteVolgens ons ook een nette score, maar een klein leerpuntje voor ons in de toekomst! En wat vindt ú van het resultaat? Oordeel zelf @ Josselin de Jonglaan-Zuid

Oever, Schiedam

Ophogen Kethel Oost

Oever gereed, Rietkraag nieuw toneel

Sinds september 2014 zijn we aan het werk in Kethel Oost in Schiedam. De woonwijk wordt opgehoogd met piepschuim. De werkzaamheden vorderen gestaag. Op 10 oktober vond de onthulling van 'de Lepelaar' (kunstwerk) plaats in deze straat. Ter ere van een nieuwe Fase die weer is opgeleverd. Sinds maandag 19 oktober is de Rietkraag het toneel van ophoogwerkzaamheden.

Aanleg natuurvriendelijke oevers
Foto: Aanleg natuurvriendelijke oevers Casembrootlaan te Poeldijk

Nieuw project: Natuurvriendelijke oevers

@ Den Haag

Weer een mooi werk wat in onze pijplijn zit: Natuurvriendelijke oevers voor natuurlijk schoner water. Waar? Den Haag (Rodekruisplantsoen, Bezuidenhoutseweg / Marlot). Wanneer? Vanaf week 45 Hoe lang? Circa 5 weken. 
Voor het bedrag van: € 72.000,-. Bijzonderheden: Natuurvriendelijke oevers lopen geleidelijk af zodat specifieke, waterkwaliteit bevorderende- planten en organismen zich er goed kunnen ontwikkelen. 

MVO

Maatschappelijk Verantwoord nieuws

Van Dijk als erkend leerbedrijf

Wist u dat Van Dijk en KV Bouw al decennia lang erkende leerbedrijven zijn? Tal van studenten van technische- middelbare- en hogescholen hebben een stageperiode bij ons afgerond. "De stage bij Van Dijk heeft mij veel geleerd" (student G.Stock). Maar ook SPG-ers bieden wij een kans op een hoop werkervaring (en sommigen krijgen uiteindelijk een baan!). Benieuwd naar hun verhalen? Lees ze hier...

  Van Dijk Maasland        vandijkmaasland.nl        werkenmetvandijk.nl

Afmelden                                    
Wijzig inschrijving


Copyright© 2015 Van Dijk Maasland Groep. Alle rechten voorbehouden.