Copy
Een update vanuit het mbo
 

NIEUWSBRIEF JULI 2015

De start van de zomer verloopt met ongekend hoge temperaturen. Cijfers die torenhoog zijn. Dat wensen we de beroepsvereniging ook toe: een mooie warme zomer en torenhoge cijfers. Maar dan van de groei van het ledenaantal. Dat zou mogelijk kunnen door de veranderingen die in deze nieuwsbrief vermeld staan. De transitie waar de beroepsvereniging nu mee start. De vier V's de de belangrijke rol van de drie pijlers gaan overnemen en de focus op het onderwijsteam, op opleiders. Veranderingen ten goede, dat bleek bij onze ambassadeursbijeenkomst in Ede en het bezoek aan Den Haag, onlangs. De docent staat niet alleen, er is een team. En dat team staat centraal.

Aanmelden lidmaatschap
 
Aanmelden nieuwsbrief
 
Aanmelden activiteiten
 
Inloggen databank
 

Vereniging in transitie

De beroepsvereniging docenten mbo is in beweging, een verandering is gaande.
Omdat we onszelf, als docent, niet als enige spil in het mbo zien. Omdat een onderwijsteam meer omhelst en wij willen er zijn voor alle opleiders in het mbo.
Deze verandering zal niet over een nacht ijs gaan. Zowel binnen het bestuur als binnen de ALV is er instemming: het wordt een beroepsvereniging voor 'opleiders in het mbo'.

Nu nog een goede naam voor deze vereniging voor opleiders in het mbo. De BVMBO past niet meer bij ons idee van een meer omvattende vereniging. Denk jij mee? Laat ons je idee weten!
Lees verder >

Ronde tafel gesprek


Donderdag 3 september houden we een ronde tafelgesprek over de keuzedelen in het mbo. Belangrijk daarbij zijn vragen als: wie gaat kiezen? Wie gaat ontwikkelen? Wie heeft daar de tijd en ruimte voor? En vragen die jij stelt! Als je mee komt praten in het Innovatiehuis in Den Bosch. De aanvangstijd volgt.
De MBO Krant zal aanwezig zijn en verslag doen, zo levert ons gesprek meteen stof tot bespreken in een groter verband. We zien je graag in september!
Lees verder >

Kwalificatiedossier docent mbo

Het kwalificatiedossier van de docent mbo geeft een beschrijving van de taken en deeltaken van de docent in het middelbaar beroepsonderwijs. Ook komt aan de orde welke kennis en vaardigheden de mbo-docent nodig heeft om zijn taken goed te vervullen.
Het document is opgesteld in samenwerking met vele betrokkenen uit het mbo, waaronder de BVMBO, en is door de ledenvergadering van de MBO Raad van afgelopen april bekrachtigd. 


Download pdf.
 

Lees verder >

Nieuws online

De BVMBO had al een belangrijk (papieren) medium om nieuws te delen of onze mening te verkondigen in de vorm van de MBO Krant. Deze krant is nu ook online met een wekelijks digitaal nieuwsblad: MBO today. Boordevol nieuws, over de nieuwe wet Werk en Zekerheid bijvoorbeeld. Check 'm hier.

Lees verder >

Een boom optuigen

Begin juni kwam een groep ambassadeurs van de BVMBO bijeen. We waren te gast bij ROC A12 te Ede en hebben gezamenlijk een boom opgetuigd. Een boom vol ideeën over de invulling van het ambassadeurschap en het verkrijgen van meer aandacht voor de BVMBO. Een groot succes! Een boom vol ideeën is mee gegaan naar Den Bosch om verder uit te werken. 
Lees verder >

Breinkennis in het mbo

ECBO en de Vrije Universiteit Amsterdam doen onderzoek in het mbo en hebben JOU nodig! Als docent in het mbo is bijdragen aan onderzoek een must, om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren en jezelf daarvoor in te zetten. 

De BVMBO draagt regelmatig een steentje bij door de samenwerking met o.a. ECBO en ook in deze doen wij mee, Met deze oproep. Lees verder voor de uitleg bij de vragenlijst. Die vind je hier.

 
Lees verder >

Agenda


Ondanks dat de zomervakantie voor de deur staat en met hoge temperaturen laat weten dat het tijd wordt om het werk neer te leggen, zal ook in de zomer het onderwijs in de spotlichten staan. En zeker op 17 augustus, bij het Onderwijsfeest Leraren met Lef. Lees hierover en meer activiteiten in onze agenda.
Heb je iets voor de agenda? Laat het weten, dan kunnen we het delen!
Lees verder >


Copyright © 2015 BVMBO All rights reserved.


uitschrijven maillijst    wijzig profiel 
CONTACT
BVMBO
Koningsweg 38
5211 BL ‘s-Hertogenbosch

E info@bvmbo.nl