Copy
Een update vanuit het mbo
 

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015

Deze maand: de beroepsvereniging is duidelijk in beeld gekomen. De aanleiding was onder meer een debat in de Tweede Kamer over rekenen. En het daardoor optreden van ons Platform Rekendocenten. Het is niet onopgemerkt gebleven. 

Ook deze maand weer nieuwe ambassadeurs bij diverse ROC's, een nieuw (aspirant) bestuurslid en een verandering die nog veel groter kan zijn: van docenten naar opleiders. Breder, verdiepend en meer relaties in teams.
Aanmelden lidmaatschap
 
Aanmelden nieuwsbrief
 
Aanmelden activiteiten
 
Inloggen databank
 

Reken er maar niet op.

In de afgelopen tijd is er veel gesproken over het rekenen in het onderwijs en voor ons in het mbo in het bijzonder. De MBO Raad reageerde schriftelijk en de BVMBO bleef niet achter. Een brief aan de vaste kamercommissie uit naam van het platform Rekendocenten mocht niet baten. Op de website is dit alles terug te lezen. Kijk bij 'lees verder'.
 

 

Lees verder >

Eisen aan docenten Burgerschap

Op 2 juni 2015 werd er in de Tweede kamer een motie aangenomen over het burgerschapsonderwijs in het mbo. De minister werd gevraagd hierop te reageren en na rijp beraad doet zij dat in een kamerbrief. Deze kamerbrief is uiteraard te lezen als je verder leest, op de website van de beroepsvereniging.
 

 

 

Lees verder >

Algemene ledenvergadering

De algemene ledenvergadering van afgelopen september had een bijzonder karakter. Ten eerste het aannemen van de installatie van "Het erelid" en ten tweede het besluit om verder te gaan als een vereniging van opleiders in het mbo. Met dit besluit is de BVMBO voornemens de teams in het mbo meer inbreng te geven in zowel de vereniging als in het onderwijs. Onderwijs dat gemaakt wordt in en door teams. Door alle opleiders.
 
Lees verder >

Erelid

Tijdens de algemene ledenvergadering werd Cees Beeke, voormalig voorzitter van de bvmbo, geëerd voor zijn werk door hem het eerste  'erelid' van de BVMBO te maken. Cees is de oorspronkelijke oprichter van de beroepsvereniging, door de inschrijving bij de Kamer van Koophandel in 2009. In 2010 werd zijn stokje overgenomen door een groep docenten, inclusief Cees. Samen met enkele bestuursleden van nu (o.a. Marjolein Held, de huidige voorzitter) werd de BVMBO tot wat het nu is. Cees: bedankt! 


Copyright © 2015 BVMBO All rights reserved.


uitschrijven maillijst    wijzig profiel 
CONTACT
BVMBO
Koningsweg 38
5211 BL ‘s-Hertogenbosch

E info@bvmbo.nl