Copy
ANA NIEUWS APRIL 2016
 
GENOMINEERD VOOR DE
AMSTERDAMSE ARCHITECTUURPRIJS 2016!
HOUTLOFTS BOSRANKSTRAAT

Op 24 maart hebben we de jury van de Amsterdamse Arcitectuurprijs rondgeleid door ons project Houtlofts in de Bosrankstraat. Tijdens het jaarlijkse Architectenbal op 13 mei worden de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekend gemaakt. 

Meer info over de Amsterdamse architectuurprijs 2016
Meer info over het Architectenbal (ook heel leuk voor niet-architecten!)


 
 
GRIJSTINTEN IN OOSTEREND
 
Met trots hebben wij ons prijsvraagontwerp gepresenteerd voor 14 ouderenwoningen op de locatie van voormalig basisschool de Akker in Oosterend op Texel. Het project geeft antwoord op de belangrijke vraagstukken op het gebied van ouderenhuisvesting: collectiviteit, organisatie, zorg en financiering. In het ontwerp  zijn 14 zelfstandige woningen, een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en een logeerverblijf opgenomen. Het ontworpen volume definieert zorgvuldig drie bijzondere buitenruimtes: een openbaar plein, een collectief erf en een grote gemeenschappelijke boomgaard op het zuidwesten. Het plan is niet geselecteerd.
 
 
HOUTLOFTS+
 
ANA heeft een concept ontwikkeld voor gestapelde Houtlofts.  Een appartementengebouw geheel van hout, met een flexibele opzet waarmee ingespeeld wordt op de wensen van de deelnemers: een luxe loft-woning, een ruim gezinsappartement, een aparte werkruimte naast de woning, een eigen pied-à-terre, gezamenlijke functies. Het kan allemaal. Helaas zijn we met dit concept uitgeloot voor de Cityplots in Buiksloterham. Wie weet een geschikte plek voor dit stoere multi-flexibele-ecofriendly-circulaire gebouw?
 

START BOUW HUIS VT 
 
Op het Zeeburgereiland is de bouw van Huis VT gestart. Huis VT is een rijtjeshuis zonder muren en zonder kamers. De woonfuncties zijn verdeeld over vrije vloervelden die via een centrale vide ruimtelijk met elkaar verbonden zijn. Alle voorzieningen zoals sanitair, installtie- en bergruimtes zijn verborgen in een houten maubel die over de gehele hoogte van het huis doorloopt. Ook de trap verdwijnt zo nu en dan in dit meubel en zorgt daarmee voor een spannende route door het huis. In het souterrain bevindt zich de enige ruimte die echt afsluitbaar is en als logeer- of werkruimte kan worden gebruikt.
Huis VT is een bewerking van het klassieke Nederlandse rijtjeshuis waarin conventies worden doorbroken en tradities opnieuw worden onderzocht. De diverse gebruiksruimtes van het gezinshuis worden in een nieuwe relatie ten opzichte van elkaar gebracht. De materialisering is rauw en ongecompliceerd: betonnen vloeren, stalen trappen en hekwerken en een enorme houten kast die ruimte biedt aan alle functies die uit het zicht blijven.
 
STEDELIJK WONEN VOOR GEZINNEN

Met plezier kijken we terug op een inspirerende samenwerking met BPD Ontwikkeling in het ontwikkelen van een visie op appartementen voor gewortelde stadsgezinnen. De komende tijd werken we met BPD verder aan de vertaling van deze ideeën naar een woningcatalogus voor stedelijke gezinsappartementen.
 

WIJ GAAN VERHUIZEN

Per 1 mei 2016 gaan wij verhuizen. Ons nieuwe adres is:
Korte Papaverweg 7 
1032 KA Amsterdam
Telefoonnummer en email blijven ongewijzigd. Nadere informatie volgt!

 


 
Copyright © 2016 ANA architecten, All rights reserved.


Contact
ANA architecten
Korte Papaverweg 7
1032 KA Amsterdam
t 020 423 29 49
mail@ana.nl 
www.ana.nl

Vragen en opmerkingen? Stuur een e-mail naar mail@ana.nl of bel 020 423 29 49


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


 
Facebook
Website