Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

November på 3:e Våningen

Under november har vi två spännande gästspel som vi vill dela med er!

Redan nästa vecka gästas vi tre dagar av en av Norges mest intressanta koreografer just nu - Kari Hoaas, och av en lokal kändis i danssammanhang - Veera Suvalo Grimberg! Se till att säkra din biljett snarast! 5, 6, 7 november spelar vi.

Under tre veckor i november och december presenterar vi närproducerad koreografi och improvisation. Gruppen Transorganic Experience spelar föreställningen Mellan tårarna hinner en mycket och varje vecka presenteras ett nytt program med danskonstnärer som vanligtvis har sin hemvist i GöteborgsOperans Danskompani; Ingeborg Zackariassen, Danielle de Vries, Chiaki Horita och Toby Kassell. 19 november till 5 december. Mer info kommer om detta!

Hoppas ni har uppmärksammat att vi har inlett ett samarbete med kulturpunkten.nu! Numera köper ni era biljetter hos dem. De har även biljettkontor på Stora Teatern; öppet vardagar 12-18, lördagar 10-14.

I vanlig ordning kan man också boka biljett på vår bokningstelefon 0702-721771 eller mejla oss på bokning@3vaningen.se
 

Är det möjligt att frigöra en dansande kvinnas kropp från dess sexualitet? 

Kari Hooas (NO) och Veera Suvalo Grimberg (SV) framför var sitt solo om identitet, kropp och kön, i en norsk-finsk-svensk danskväll på 3:e Våningen. 5, 6 och 7 november kl 19:00.

One är ett solo av den norska koreografen och dansaren Kari Hoaas, skapat ur ett feministiskt perspektiv för att uppmärksamma den pågående globala kampen för kvinnors rättigheter. 

Verket är ett fysiskt collage av hundratals välkända skildringar av kvinnokroppen, lånade från konst, popkultur och det moderna samhället. Scenbilden är skapad utifrån tanken om ett fruset landskap, där de fastfrusna idéerna om femininitet i relation till kvinnokroppen slutligen kan smälta bort och upplösas.

Kari Hoaas är koreograf, dansare och pedagog från Oslo. Hennes arbete har presenterats och samproducerats i USA, Spanien, Sverige och Norge.

Koreografi och dans: Kari Hoaas
Scenografi: Carl Nilssen-Love
Ljusdesign / visuell design: Tobias Leira
Ljuddesign: Kari Hoaas i samarbete med Morten Pettersen
Kostym: Kari Hoaas
Längd: ca 45 minuter
Trailer: vimeo.com/85682048
 

Equuleus, som är det latinska namnet på stjärnbilden “Lilla hästen”, är ett solo om kropp och identitet. I detta dansverk möter vi en varelse som är både kvinna och häst; dansaren Veera Suvalo Grimberg gestaltar henne som en skygg varelse, men samtidigt som en dramatisk diva. 

Veera Suvalo Grimberg är initiativtagare och konstnärlig ledare för Danskompaniet Spinn, samt tidigare stadskoreograf i Vara. Den finsk-argentinske koreografen Favela Vera Ortiz verk har visats över hela Europa samt i Australien och Argentina.

Koreografi: Favela Vera Ortiz
Dans: Veera Suvalo Grimberg
Scenbild: Klas Grimberg
Kostym och musik: Berith Stennabb
Längd: ca 20 min
Trailer: vimeo.com/109496797

One och Equuleus
5, 6 och 7 november kl 19:00
3:e Våningen, Sockerbruket 9, Göteborg 
Spellängd: 20 min + 45 min med paus. 


Biljetter: 160 kr ordinarie. 120 kr student, pensionär, arbetssökande
Köp biljetter via kulturpunkten.nu eller Kulturpunktens biljettkontor på Stora Teatern. Öppet vardagar kl 12-18, lördagar kl 10-14. 
Eller 3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771, e-post bokning[a]3vaningen.se

Läs mer på 3:e Våningens hemsida.
Dela evenemanget på Facebook.

Mellan tårarna hinner en mycket
Transorganic Experience

19/11–5/12


Mellan tårarna hinner en mycket bygger på gruppens diskussioner om solidaritet och maktlöshet, och tankar om varje människas kamp, i det privata och i det offentliga. Kan vrede omsättas till medmänsklighet? Vad kan en människa göra, och hur långt sträcker vi oss?

Varje vecka presenteras ett nytt program med danskonstnärer som vanligtvis har sin hemvist i GöteborgsOperans Danskompani; Ingeborg Zackariassen, Danielle de Vries, Chiaki Horita och Toby Kassell.

Medverkande:
Luisa Denward – dans
Johan Björklund – slagverk
Ebba Berg  – text

19 och 21 nov – Transorganic Experience / Ingeborg Zackariassen
26 och 28 nov – Transorganic Experience / Danielle de Vries & Chiaki Horita
3 och 5 dec – Transorganic Experience / Toby Kassell

Läs mer på 3:e Våningens hemsida.


 


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2014 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp