Copy
Mars på 3:e Våningen
 

SOOT
SU-EN Butoh Company

19/3–21/3


SOOT (engelska ordet för sot) undersöker ett tillstånd av ofullständig förbränning. Något blir över. Sotpartiklarna. Sotet gör egna danser och mönster efter att ha undflytt förbränningen. Vägrat att försvinna. Processen blev inte färdig. Överblivna partiklar andas i ett mellanrum i väntan på nästa skeende. 

Vår civilisation och det mänskliga beteendet skapar alltid en mängd överblivna material, ideér och situationer. Civilisationer kan kollapsa utan förvarning, kan falla runt omkring oss. Något kommer alltid att finnas kvar. Detta okända andas i ett mellanrum. Kroppar lyser av svärtans skimmer. Fortsätter att upplösas, förändras, virvla vidare.

Som i alla SU-ENs verk är arbetet med färg signifikant. SOOT har den svarta färgen som grund. Svart dricker upp alla andra färger och äter upp ljuset. Rummet är också mörkt, en svärta mittemellan alla andra färger, där skiftningar av andra färger knappt kan anas. SOOT dansar svärtans skimmer.

 

Spelas: 19, 20, 21 mars 2014 kl 19.00
Läs mer och boka biljetter här >>
 


SU-EN BUTOH WORKSHOP MASTER CLASS

I samband med gästspelet håller SU-EN en workshop lördag 22 mars i 3:e Våningens studio. Mer information här >>

 


Måndans #5

10/3–11/3

Ny danskonst av västsvenska koreografer

För femte gången har 3:e Våningen bjudit in dansare och koreografer verksamma i västra Sverige för att presentera nya kortare verk. Gensvaret från medverkande och publik har tidigare varit enormt positivt och Måndans har därför kommit att bli ett stående inslag i 3:e Våningens program.


Måndans #5 har temat Merkurius – gudarnas budbärare

Läs mer >>

 


Transmission

26–28/3

Gun Lund med E=mc2 Danskonst
Med sinnena som utgångspunkt utforskar Gun Lund dans i kombination med trådlös kommunikation och vibratorer. Vad händer när vi låter förnimmelse och känsel överta de ofta självklara sinnena syn och hörsel?

Ur ett kompakt mörker framträder dansarna successivt. Till elektroniska ljudmattor utforskar de rörelsematerial där de vänder och vrider på perspektiven och initiativen.


Läs mer >>
 


Imagine

14/3

Danskompaniet Spinn 
Imagine handlar om alla människors behov av att berätta sin historia. Med sju dansare och en musiker berättas en historia som belyser individen och hur vi lyckas, eller inte lyckas, med att “vara oss själva” och samexistera med varandra.

Spinn är Sveriges första integrerade danskompani, vilket innebär att det är ett kompani med professionella dansare både med och utan funktionsnedsättningar.

iHuset 10 – X

29/3–14/4

Samlingsutställning
Kulturevenemanget iHuset 10 presenterar på 3:e Våningen, en okänd storhet och tonlösa verk i en utställning, som navigerar kring X:et. Det bästa sättet att få ett "X" är att korsa två linjer i 45 graders vinkel med varandra så att dess mittpunkt möts. Linjerna skall vara likvärdigt långa för att uppnå högsta effekt.
 
Knyt dina nävar och korsa dina armar!


Läs mer >>

 
Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  

+46-(0)31-121771
www.3vaningen.se
Email Marketing Powered by Mailchimp
Lämna e-postlistan | Ändra uppgifter 

Copyright © 2014 3:e Våningen, All rights reserved.