Copy

Efterlängtat gästspel på 3:e Våningen
 


Scarabé
Virpi Pahkinen
19, 20 & 21 februari kl 19.00

OBS! Fredag 21/2 SLUTSÅLT

 

17 februari kl 17.00 Samtal med Virpi Pahkinen
Möt Virpi Pahkinen i ett öppet samtal med 3:e Våningens konstnärliga ledare Gun Lund. Samtalet tar sitt avstamp i Virpis bok ORMBÄRAREN.

Fri entré


Med turnéverksamhet i över 45 länder och flerfaldigt prisad för sina verk har Virpi Pahkinen etablerat sig som en av vår tids mest spektakulära koreografer. Hennes särpräglade och själfulla danser omfattar allt i från solon till verk för större ensembler. Virpi Pahkinen är född i Finland. Hon studerade piano vid konservatoriet i Helsingfors och koreografi vid Danshögskolan i Stockholm. Förutom sin karriär som dansare och koreograf har hon medverkat i flera dansfilmer och teaterföreställningar. 2013 debuterade hon som författare.

Scarabé, den egyptiska symbolen för transformation, har givit namn åt Virpi Pahkinens gästande verk. I ljuset och skuggan av teorin om Omega Point, där 
universum är på väg mot en högre komplexitet, knyter sig kroppen till ett frågetecken och dyker ner i det okända. Kan dansen vara i dialog med Gud? 

Dansarnas solon reflekteras i varandra och bildar duetter. I Virpis förunderliga och magiska universum finns spindelgrottor och kotosträngar. Till febersnabba trummor färdas vi på pilgrimsfalkens vingar. Musiken till föreställningen är specialskriven av musiker från Japan, Ecuador, Sverige, Norge och Guinea och sträcker sig från västafrikanska djembetrummor till strupsång och japansk kotomusik.


Koreografi: Virpi Pahkinen
Dansare: Virpi Pahkinen, Oskar Landström

Spelas: 19, 20, 21 februari 2014 kl 19.00
Läs mer >>  
 


 
Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  

+46-(0)31-121771
www.3vaningen.se


 
Email Marketing Powered by Mailchimp
Lämna e-postlistan | Ändra uppgifter 

Copyright © 2014 3:e Våningen, All rights reserved.