Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

Februari på 3:e Våningen

Spänsta med Birgitta – Carl Olof Berg
Skuggan – Bronja Novak Lindblad

4, 5, 6 februari kl 19:00


Carl Olof Berg bjuder in till ett pass i befriande dans och husmorsgymnastik i studiet av maskulinitet. I Bronja Novak Lindblads Skuggan försvinner alla tecken och spår av åldrande och något helt annat, en insida eller en annan kvalitet blir synlig.

I Spänsta med Birgitta tolkar Carl Olof Berg två historiska rörelseuttryck ämnade för kvinnor - prinsessan Birgittas husmorsgymnastik ur magasinet Husmodern från 60-talet och Isadora Duncans revolutionerande barfotadans från 1900-talets början.
 
Med utgångspunkt från sin egen kropps historia undersöker Carl Olof hur vi fostrar och könar våra kroppar och hur maktstrukturer, sexualitet och tystnadskulturer formar den maskulina kroppen.

Skuggan är en underfundig och humoristiskt skruvad föreställning om att förbli dansare i en värld där kroppens åldrande är så påtagligt och blottat.
 
Bronja Novak Lindblad har inte en tanke på att lägga av trots att hon passerat 40 - hon måste hitta nya förhållningssätt i en värld som ständigt bedömer och värderar hennes kropp. Med humor och några droppar vansinne kommer man långt...


Läs mer på 3:e Våningens hemsida >>


Skuggan och Spänsta med Birgitta spelas 4, 5 och 6 februari kl 19.00 
3:e Våningen, Sockerbruket 9, Göteborg.
Entré 160 kr. Student, pensionär, arbetssökande 120 kr. 


Köp biljetter:Kulturpunkten.nu (Direktlänk till 3:e Våningens bokningssida)
Biljettkontor på Stora Teatern. Öppet vardagar 12-18, lördag 10-14

3:e Våningens bokningstelefon: tel 0702-721771
3:e Våningens bokningsmail: bokning@3vaningen.se

 

ART WARS SWEDEN

17 januari – 29 mars 2015 


ART WARS SWEDEN gjorde succé under vernissagehelgen med över 2000 besökare. Utställningen visas under hela februari. En annorlunda och fantasifull konstupplevelse för hela familjen.

En bred uppställning svenska konstnärer har förvandlat de ikoniska Stormtrooper-hjälmarna från Star Wars till 20 extraordinära konstverk. Charlotte Gyllenhammar, Makode Linde, Carolina Falkholt, Pål Svensson, Carl Michael von Hausswolff och Bea Szenfeld är några av de som medverkar i utställningen där alla verken auktioneras ut och intäkterna oavkortat går till välgörande ändamål.


Öppet ons kl 16–19, tors–sön kl 12–16. Fri entré

Läs mer om utställningen här >>


Vi vill också passa på att tipsa om Röda Sten Konsthalls sportlovskurs med Star Wars-tema.

"Med olika tekniker och material skapar vi själva och tillsammans, med inspiration från STAR WARS världar och figurer! Dessutom besöker vi utställningen ART WARS SWEDEN på 3:e Våningen i Sockerbruket som visar Stormtrooperhjälmar, skapade av olika konstnärer." 

Mer info om sportlovskursen finns att läsa på Röda Sten Konsthalls hemsida >>

 

Programsläpp
3:e Våningen / Atalante / Skogen

Atalante, Skogen och 3:e Våningen gör gemensam sak och slår ett slag för scenkonsten i Göteborg! Vi bjuder in till en sprudlande after work på Atalante med säsongspresentationer och live-inslag. Fri entré och fina specialerbjudande på vårens biljetter.

Atalante 9 februari från kl 17:00
Läs mer >>
 
Måndans #6
– Dödstjärnan

Måndans är 3:e Våningens programserie där vi presenterar ny koreografi av västsvenska koreografer. Då sjätte upplagan spelas i samband med utställningen ART WARS SWEDEN hämtar vi denna gång inspirationen från ett parallellt universum och låter Dödstjärnan bli temat för Måndans #6.

Spelas 23 och 24 februari kl 19:00

Läs mer på 3:e Våningens hemsida >>


 


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2015 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp