Copy
Februari på 3:e Våningen
 


Scarabé – Virpi Pahkinen

 3:e Våningen presenterar stolt årets första dansgästspel. En av dansens stora namn, Virpi Pahkinen, har dansat sina säregna koreografier över hela världen. Hon har fått medalj av kungen och koreograferat verk för större ensembler såsom Skånes Dansteater och Finska Nationaloperan.

I Virpis förunderliga och magiska universum finns spindelgrottor och kotosträngar. Till febersnabba trummor färdas vi på pilgrimsfalkens vingar. I dansarnas intensiva närvaro och rörelsernas noggranna accentuering manifesteras Virpis djupsinniga och nästan sakrala uttryck.

Koreografi: Virpi Pahkinen
Dansare: Virpi Pahkinen, Oskar Landström
Musik: Abou Cobra Camara, Luis Cortés Maya, 
Chieko Mori, Gunnar Idenstam, Roger Ludvigsen
Foto: José Figueroa

Spelas: 19, 20, 21 februari 2014 kl 19.00
Läs mer >>  
 


 


What a gas! At the zoo 

I februari presenterar Jarko (Fredrik Åkum och Jacob Hurtig) grupputställningen What a gas! At the zoo. På utställningen visas verk av 11 konstnärer. I samband med utställningen visar Jarko också sin samling av fanzines och artist books som i dagens läge består av närmare 300 titlar.

I utställningen på 3:e Våningen har Jarko valt ut elva konstnärskap som knyter an till den estetik som de arbetat med i sina fanzines, några av konstnärerna har de tidigare också publicerat. Det saknas ett övergripande tema för utställningen, istället har Åkum och Hurtig arbetat utifrån ett intuitivt förhållningssätt i sitt val av konstnärer. Konstnärerna och deras verk är aktsamt utvalda för att skapa en dynamisk och intressant utställning. I grunden, som alltid hos Jarko, har det funnits en vilja att lyfta fram och kombinera konstnärskap som de tycker saknas på den lokala konstscenen.

Vernissage lördag 1 februari kl 18–21  

Utställningen är öppen:
1 februari – 9 mars 2014
Onsdag – söndag kl 12–16 
Samt i samband med föreställningar och konserter.  
Läs mer >>  

 

Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  

+46-(0)31-121771
www.3vaningen.se


 
Email Marketing Powered by Mailchimp
Lämna e-postlistan | Ändra uppgifter 

Copyright © 2014 3:e Våningen, All rights reserved.