Copy
View this email in your browser
Kjære <<First Name>>

Vinteren er kommet for fullt, og rundt om i verden har over 100 norske elever funnet seg til rette i nytt land, samtidig som over 100 elever opplever vinter i Norge for første gang. Vi håper at dere har hatt et fint år, og at dere blir med oss inn i det nye!
I dette nyhetsbrevet finner dere et par gode historier fra utvekslingselever, spennende rapporter og info om arrangement som kommer på nyåret. 


God jul og godt nytt år fra AFS Norge! 
SIDEN SIST
Årets høydepunkt for frivillige! 
På årets høstseminar samlet vi 150 AFS-frivillige og AFS-returnees til en helg fullspekket med givende workshops og sosialt program. Noe av det deltakerne gikk gjennom var å diskutere hvordan AFS kan bli grønnere, arbeid med lærlinger og ikke minst hjemkomstcamp for AFSere som nettopp har kommet hjem.  Les om høstseminaret her! 

Tilbake i Norge etter 15 år! 
"Det jeg har savnet mest er maten, spesielt frokosten og brunost! Jeg savner også hvor vakker snøen er, selv om jeg er her i juli."
Joscelyn fra Costa Rica var på utveksling i Norge i 2003/2004. I sommer var hun på besøk hos vertsfamilien sin på Rjukan. Les her om hvordan gjensynet var! 

Jul i hele verden! 
Vi har for tiden over 100 elever på utveksling i forskjellige land rundt om i verden, samt at vi har over 100 elever på utveksling her i Norge. I årets julekalender kan du høre om deres opplevelser med jul i et helt nytt land.
Følg med på vår instagram her. 
AFS I SAMFUNNET 
"Ni av ti ville anbefalt andre å ta et skoleår i utlandet!"
 
Som en del av godkjenningsordningen skal Diku gjennomføre regelmessige brukerundersøkelser blant elever som er på utenlandsopphold i andre året på videregående skole (Vg2). Rapporten viser flere spennende funn og gir innblikk i ungdommenes egne opplevelser av positive utvekslingsopphold, samt utfordringer de kan ha møtt på veien.  Les mer og finn rapporten her.
AFS Global Conference
 
AFS Global Conference ble arrangert for andre gang 9. – 11. oktober, i år i Montreal, Quebec, Canada. Temaet for årets konferanse var ”Active Global Citizenship—and How to Educate for It”, og samlet fagfolk og ildsjeler i alle aldre: AFS-frivillige og -ansatte, statsansatte, forskere, lærere, og andre organisasjoner som driver med utveksling og interkulturell læring,. Les om Linn Silje sin deltakelse her.
Kjenn ditt mål - Kampanje for bærekraftsmålene

I 2015 vedtok FN 17 bærekraftsmål, som med sine 169 delmål, utgjør verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.  Det siste halvåret har en av våre egne AFSere Kyrre (Canada 2012-13) vært med i en arbeidsgruppe for LNU som har jobbet for å lansere en kampanje for å gjøre norsk barne- og ungdomsfrivillighet mer bærekraftig. Han har skrevet litt om hva han har jobbet med her.


Ønsker du #AFSeffect på din arbeidsplass, ditt arrangement eller i ditt nærmiljø? Kontakt oss gjerne!
 
AFS-MULIGHETER 
AFS GLOBALT 
AFSeffect: Slik skaper vi globale medborgere!
 
En AFS-opplevelse bidrar til at du tenker nytt og mer åpent rundt muligheter i livet, slår ny studie fast. AFS Intercultural Programs lanserte nylig en rapport basert på en studie hvor 10.500 tidligere AFS-deltakere fra over 80 land har blitt spurt om hva slags påvirkning AFS-opplevelsen hadde på deres liv.
Les om hovedfunnene og finn hele rapporten her. 
KOMMENDE ARRANGEMENTER
    17.januar - 19.januar: Midtårsleir for vertselever region 2 
  • 24.januar - 26.januar: Midtårsleir for vertselever region 1 og 3 
  • 31.januar - 02.februar: Midtårsleir for vertselever region 5 og 4
  • 20.mars - 22.mars: Landsmøte - Åpent for alle medlemmer 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFS Norge Internasjonal Utveksling · Trondheimsveien 135 · OSLO, Oslo 0570 · Norway