Copy
HV & CV Quick, 4 september 2015
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk hier de online versie.
Quick agenda

5 september 2015
Quick - Dosti (finale cricket),
Close of Play (cricket)
en 
Quick Qlinair

6 september 2015
Quick - Nieuwerkerk (voetbal)
Dosti - Quick (cricket, o.v.b.)
Jeux de Boules toernooi

13 september 2015
ADO'20 - Quick (voetbal)

20 september 2015
Quick - Westlandia (voetbal)


27 september 2015
SV Nieuw Utrecht - Quick (voetbal)
 

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Website
Email
H.V. & C.V. Quick
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag
Telefoon: 070 - 368 03 23
www.quick.nl

Beste Quicker,

Met deze mail ontvang je weer eens een nieuwsbrief. Hierin veel informatie, voor jeugd en senioren. Van het bestuur, over voetbal, cricket, sponsoring en andere zaken. Vragen en opmerkingen over deze digitale brief? Mail dan naar communicatie@quick.nl.
 


Van de bestuurstafel

Onderwerpen deze keer (in willekeurige volgorde):

 • Het voetbalseizoen is begonnen! Wij zijn blij met alle initiatieven en ondersteuning door zo veel vrijwilligers. Met name genoemd mag worden de jeugdcommissie, die onder leiding van Willem van Nieuwkerk voortvarend gestart is met het nieuwe seizoen. Blij mee! De HVB-commissie zoekt nog enkele ondersteuners op de zondag. Quick 1 bekert verder en Quick 2 óók!!!

 • Wij wensen de nieuwe hoofdtrainer Paul van de Zwaan, maar natuurlijk eenieder die bij het voetbal is betrokken een succesvol seizoen toe!

 • Het buffet zoekt, vooral voor de zondagen dat Quick 1 voetbal thuis speelt, nog vrijwilligers en weekenddienstmedewerkers.

 • De Algemene Vergadering staat gepland voor 1 oktober aanstaande. Volg de website voor de agenda en overige informatie.

 • De buitenbar is dit seizoen gesloten geweest. Het bestuur werkt in overleg met de gemeente aan een mogelijke oplossing.

 • Onafhankelijke metingen van het kunstgras wijzen uit dat de velden nog net binnen de marges van de KNVB en Gemeente vallen. De levensduur van de velden is vastgesteld op 10 jaar, daarvan zijn er nu 7 verstreken. Het bestuur onderzoekt in overleg met de Gemeente de mogelijkheden om eerder dan de gestelde 10 jaar nieuwe kunstgrasvelden te verkrijgen.

 • De voorstellen van de architecten voor de ledenbar zijn bijna gereed om met de leden te delen.

 • Quick I cricket heeft wederom een prachtig seizoen achter de rug. En de dames zijn landskampioen! Trots!

 • Het bestuur staat open voor suggesties en vragen. U kunt ons bereiken via bestuur@quick.nl


Voetbal

Senioren

Berichten van de voorzitter Voetbal en de Technische Commissie lees je hier.


Jeugd

Even voorstellen…

De bal is nog steeds rond; het gras is nog steeds groen, maar dit seizoen is er wel een nieuwe jeugdcommissie! Afgelopen weken heeft u al regelmatig berichten van ons op de site kunnen lezen. Met verschillende (team)ouders hebben we via de mail, telefoon of op het voetbalveld contact gehad. Wij zijn hard bezig om allerlei zaken op de rit te krijgen, dus u zult zeker nog vaker van ons gaan horen. Laten wij ons eerst even voorstellen!

 • Willem van Nieuwkerk - Voorzitter
 • Michelle van Driel - Wedstrijdsecretaris
 • Wouter Noordhoek Hegt - secretaris, coördinator F7 - 11
 • Stefan Ekelmans - Coördinator A & B, coördinator zaterdagdienst
 • Lex Peppelenbosch- Coördinator C
 • Floris Dierick - Coördinator D
 • Ben Wisse - Coördinator E
 • Laurens Braun - Coördinator F1 t/m 6
 • Tina Munier - Coördinator meisjesvoetbal
 • Robert Erkelens - Coördinator scheidsrechters

Bekijk de volledige beschrijvingen van de leden van de jeugdcommissie
 

Over ouders langs de lijn

“Ook ouders zijn erg divers. De ene ouder weet alle tussenstanden van alle teams in de poule en de andere komt gewoon even gezellig een bakkie doen en kletsen met de anderen”.
Lees verder

Scheidsrechters gezocht!
“Quick heeft een hele lange traditie van jeugd voor jeugd.”
Lees verder

Aangepaste trainingstijden
“Het succes van ons eerste cricketteam is geweldig en dwingt ons tegelijkertijd tot creativiteit voor wat betreft het trainingsschema.
Lees verder

Over teampagina’s en wedstrijdverslagen
Ieder team heeft haar eigen pagina op de Quicksite. Om hierop items te kunnen plaatsen, heb je inloggegevens nodig. De teamouder van een team kan deze gegevens opvragen via support@quick.nl.
Lees verder


Cricket

Seniorencricket

Dit persbericht verstuurden we aan diverse media (NOS, AD, et cetera), ingekorte versie dan:

Quick gaat voor hattrick

Het Haagse Quick heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor finalewedstrijden om de Nederlandse crickettitel. Voorgaande twee keren werd Quick landskampioen. Net als vorig jaar is Dosti tegenstander. Anders dan vorig jaar zijn Amsterdammers favoriet, ze eindigden na zowel Fase 1 als Fase 2 van de competitie eerste, waar Quick respectievelijk vierde en tweede werd. Quick en Dosti zijn tegenpolen, Quick leidt op waar Dosti inkoopt.

Het wedstrijdschema is:
Zondag 30 augustus Dosti – Quick (2 – 0, zie verslag)
Zaterdag 5 september Quick – Dosti
Zondag 6 september Dosti – Quick (als dat nog nodig is)

De finalewedstrijden worden gespeeld naar het zogenaamde best-of-three-systeem, anders gezegd: de eerste ploeg die twee keer wint, is kampioen. Quick won de titel al vijf keer en kan, als het drie keer op rij Nederlands kampioen wordt, in voetsporen van stadgenoten HCC (1919-1923, 1925-1936, 1955-1961 en 1966-1968) en HBS (1978-1980) treden, ook die verenigingen werden drie (of meer) keer op rij eerste. VRA uit Amsterdam (2005-2007) is de laatste ploeg die een hattrick scoorde, Dosti werd nog nooit kampioen.

Saillant detail tenslotte: als de finale tot een derde wedstrijd komt en Quicker en ex-international Edgar Schiferli alles speelt, breekt hij het record ‘aantal gespeelde wedstrijden voor Quick I’. Dat staat nu nog op naam van Quick-voorzitter Dick Vierling, met 358.

Jeugdcricket

Per 1 oktober starten we met de wintertrainingen in de OG Heldringschool. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerde kinderen, maken we een indeling per leeftijdscategorie of een combinatie daarvan. Inventarisatie van de interesse vindt plaats via de teamouders van het afgelopen seizoen. Binnenkort ontvangen (de ouders van) de kinderen een mail hierover.

Tevens brengen we op korte termijn een enquête uit om te kijken waar we nog zaken kunnen optimaliseren. Ook deze korte vragenlijst ontvangt men per mail. Suggesties worden erg op prijs gesteld.


Van de sponsorcommissie

Clubcard

De sponsorcommissie komt binnenkort met een nieuwe, spectaculaire vorm van sponsoring en een uitbreiding voor de clubcard, ook voor familieleden, ouders, bloedverwanten et cetera. Uitgebreide informatie in de volgende nieuwsbrief. Houd ook de sponsorsite in de gaten.


Quick 1 – Westlandia 1

Graag nodig ik u uit voor een lunch op zondag 20 september aanstaande voorafgaand aan de wedstrijd Quick 1 – Westlandia 1. De welbekende lunches voor een wedstrijd van Quick 1 wil de sponsorcommissie dit jaar iets anders aankleden.

Deze keer komt Paul van der Zwaan, de nieuwe trainer van onze hoofdmacht, een korte presentatie geven. Over zichzelf, zijn lange termijnvisie, de rol van sponsors hierin en zijn tactiek voor de wedstrijd tegen Westlandia.

Ik wil u verzoeken om uiterlijk om 11.45 uur aanwezig te zijn in de ledenbar. Paul start zijn verhaal om 12.00 uur. Om 12.30 uur start de lunch waarna om 14.00 uur de wedstrijd begint.

Graag ontvang ik uw aanmelding door een mail naar sponsorevent@quick.nl

Pieter Wijnstra
Voorzitter sponsorcommissie HV & CV Quick.


Quickkamp

Quickkamp blikt terug...

De zomer begin je pas echt goed met het Quickkamp!! Zo is het al sinds 1923. Deze zomer gingen samen met 19 leiders bijna 150 deelnemers op Quickkamp. Begin juni konden de allerjongste leden kennis maken met een weekendje vol met voetbal, bosspellen, zwemmen, cricketen, Willies, (niet) slapen in tenten, maar vooral lol maken met hun vriendjes en de leiders op het Mini Quickkamp. Half juli vertrok een volgepakte bus dolenthousiaste Quickers richting Duitsland. Het werd weer één groot feest in en rondom de bossen van het pittoreske Wilsum. De leiding kijkt met veel plezier terug op beide kampen. Het Quickkamp herbeleven? Of gewoon benieuwd wat je zoon zoal heeft uitgespookt? In oktober volgt de reünie waar al het film- en fotomateriaal voor jullie klaar ligt. Mis het niet!

...en kijkt vooruit

We kijken ook alweer vooruit naar een paar fantastische evenementen dit najaar. Zo organiseren wij in de herfstvakantie wederom voor de gehele voetballende jeugd het Krieltjes- en het Haantjestoernooi. Inschrijving zal plaatsvinden via de teamouders. Ook de dames op en rond Nieuw Hanenburg kunnen zich alvast gaan verheugen op een 6e editie van de Ladies Night die in november zal plaatsvinden. Een avond vol entertainment, heerlijk eten en vele verrassingen voor alle dames van jong tot iets minder jong en jong geweest (18+). Kortom iedereen is welkom. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Klaverjasdrive... Kortom genoeg te beleven voor iedereen dit najaar! Wij hebben er zin an.


Van de commissie die gaat over innoveren en andere sporten

Weet jij een andere, betere, leukere naam voor Quick Extra?

Op de site staan onze activiteiten onder de kop QUICK EXTRA. Wij vinden dit geen wervende naam, geen naam die de lading dekt, maar weten zelf zo snel ook niks beters te verzinnen. Daarom de volgende hulpvraag: weet jij dat wel? Heb je een idee, misschien wel meerdere? Mail die dan a.j.b. aan communicatie@quick.nl.

Quick Fit!

Quick Fit worden? Zelf sporten tijdens trainingstijden van je kind? Kijk dan eens op de site


Voetbalkamp Brazilliant wederom een groot succes

65 kinderen hadden in augustus een ‘Brazilliant’ voetbalkamp op Quick
Lees verder

 


7x7-competitie voor voetbalvaders

Ben jij een voetbalvader die zelf wil voetballen?
Al drie jaar spelen we iedere vrijdag op Quick met een groep vaders onderlinge partijtjes voetbal. Serieus, maar niet fysiek, 'techniek' voorop. Na afloop van deze fanatieke wedstrijdjes ‘analyseren’ we  alles nog een keer met een drankje in het clubhuis.
Ben je geïnteresseerd en heb je zin om een keer mee te doen, neem dan contact op met Marc Bakker (marc@mmm.nl).
Voor wie? Vaders van Benjamini's t/m de A-junioren, maar natuurlijk ook (oud) Quickers van harte welkom. Vind je het leuk, dan word je voor een aantrekkelijke prijs basislid van Quick.

Lees verder

 

Sportmindz

Nieuw in de Bosjes van Pex: zelfverdedigingstrainingen voor kinderen vanaf 8 jaar.
Lees verder

 


Stichting Lotje maakt kinderen blij in Den Haag

In 2012 is Stichting Lotje opgericht door Quick lid Lucas Hendrikse en Else Kodde. Na avonturen in het buitenland besloten beiden iets terug te doen voor kinderen in Den Haag en omstreken. Vaak is leed dichterbij dan je denkt. Stichting Lotje biedt hulp in de vorm van een eenmalige bijdrage, klein of groot, die echt een verschil maakt voor het kind. Deze bijdrage kan financieel zijn, of afhankelijk van de situatie, in de vorm van hulpgoederen zoals kleding, schoenen of waar op dat moment dringend behoefte aan is. Wij houden geen opslag. Via Facebook (www.facebook.com/Stichtinglotje) doen wij meestal een oproep wat er nodig is. Veel Quick gezinnen hebben in het verleden al geholpen. Super, veel dank daarvoor.

Vind je ons al leuk? www.stichtinglotje.nl 
Rekening nr: NL 50 ABNA 044.54.09.304 
Stichting Lotje is in het bezit van een ANBI status.


Aan deze nieuwsbrief werkten mee: Hyacinthe van Emst, Willem van Nieuwkerk, Dick Vierling, John Hage, Else Kodde, Govert Lonzieme, Guus Pieters, Marc Bakker, Martijn van der Zee en Krijn Vrolijk.

Deze e-nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door
MMM Interactieve Communicatie B.V.
HV & CV Quick - De Savornin Lohmanlaan 215 -  2566 BZ, Den Haag ZH - Telefoon: 070-3680323. www.quick.nl

Klik hier als om uit te schrijven voor de nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp