Copy
HV & CV Quick, 14 juni 2016
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk hier de online versie.

Beste Quicker,

Met deze mail ontvang je weer eens een nieuwsbrief. Hierin veel informatie, voor jeugd en senioren. Van het bestuur, over cricket, voetbal, Quick 120 jaar evenementen, de sponsorcommissie, sportinnovatie en buurtfunctie. Vragen en opmerkingen over deze digitale brief? Mail dan naar communicatie@quick.nl.


Van het bestuur

Algemene Vergadering 9 juni

Afgelopen donderdag was de Algemene Vergadering. Hier is een mutatie binnen het bestuur geweest. Na 15 jaar bestuurslid te zijn geweest, is Kees Ekelmans teruggetreden. Kees heeft zich in al die jaren vol energie voor de club ingezet en onder zijn voorzitterschap zijn de plannen voor ons nieuwe clubgebouw gemaakt en ook verwezenlijkt. Het bestuur is Kees dan ook erg dankbaar voor alle tijd en energie die hij in de club gestoken heeft.

Vanwege de enorme groei van de werkzaamheden en de grootte van het jeugdvoetbal, heeft het bestuur gemeend om een extra positie in het bestuur te moeten vormen voor het jeugdvoetbal. Willem van Nieuwkerk is verkozen tot bestuurslid jeugdvoetbal en zal samen met Hans Verheij, die seniorenvoetbal en alle selectievoetbal in zijn portefeuille houdt, het gehele voetbal op Quick vertegenwoordigen binnen het bestuur.

De buurtfunctie en innovatie portefeuille zal beheerd gaan worden door Lorien Kramer. Zij zal officieel voorgedragen worden om tot het bestuur toe te treden in het najaar, want momenteel is ze nog geen drie jaar onafgebroken lid. Toch zal Lorien al actief aan de slag gaan en vooralsnog als toehoorder binnen het bestuur aanschuiven.

Ook werd bekend dat Luisa Ekelmans haar weekendtaken heeft overgedragen aan Dennis Verhagen en Michiel Lindhout. Na ruim acht jaar de verantwoordelijkheid over het buffet te hebben gedragen, is de rust haar gegund en zijn Dennis en Michiel aanspreekpunt voor het buffet. Wel is het bestuur blij dat Luisa doordeweeks nog actief zijn blijven en de inkoop voor de club blijft doen.

Naast de goedgekeurde begroting en contributie, werden ook de prognoses van de resultaten besproken, welke er erg goed uitzien. Tenslotte is nog lang stilgestaan bij de plannen voor de ledenbar, waarbij nogmaals nadrukkelijk is aangegeven door het bestuur, dat het oplossen van de akoestische problemen de hoogste prioriteit heeft. In de najaarsvergadering zullen de definitieve plannen en de bijbehorende begroting besproken worden en goedkeuring gevraagd worden aan de AV voor de executie.


Voetbal

Terwijl het midden juni is, waren nog een viertal teams actief in de nacompetitiefinales om promotie. B1 wist in een spannende wedstrijd met een man minder met 6-3 te winnen en promoveert zo na een jaar terug naar de 2de divisie landelijk. Lees verder

Helaas wist B2 de promotie naar de Hoofdklasse niet voor elkaar te krijgen. Het was weliswaar de betere ploeg tegen Katwijk B1, maar trok met 2 - 3 helaas aan het kortste eind.

Ook bij de senioren was er wisselend succes. Zowel Quick 5 als Quick 6 streden om een plek in de reserve 2de klasse. Quick 5 dolf het onderspit tegen VUC 3, maar speelt komende donderdagavond nog een herkansing tegen DHL 2. Datzelfde DHL 2 is namelijk door Quick 6 naar de herkansing verwezen, want de Haantjes waren met 2 - 0 te sterk voor de ploeg uit Delft. Een unieke prestatie van Quick 6, want het bereiken van de reserve 2de klasse is niet weggelegd voor veel zesde teams.

Jeugdvoetbal

Ouderbetrokkenheid E - en F-trainingen

Ieder jaar proberen we onze organisatie te verbeteren. Bij de E - en F-jeugd zetten we komend seizoen in op een betere organisatie op trainingsdagen. We hebben jouw hulp nodig om de trainingen voor alle elftallen leuker en effectiever te maken. Lees verder

 


Quick 120 jaar evenementenWie durft de Rolling Stones naar Quick te halen?

Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van onze vereniging, organiseert Quick op zaterdag 3 september het Lustrumfestival. Een spetterend festival dat je niet mag missen! Het Lustrumfestival is voor alle leden gratis toegankelijk. En de ouders van onze jeugdleden zijn deze dag natuurlijk ook van harte welkom! Middels ons eigen crowdfundingplatform Quickstarter zamelen we geld in om dit festival mede mogelijk te kunnen maken. De donateurs bepalen gezamenlijk het programma: hoe meer jullie doneren, hoe gekker wij het maken. Deze Feesthanen hebben uiteraard een streepje voor! Lees verder op www.quick.nl/quickstarter.

Jeu de boules op 18 juni

Het eerstvolgende jeu-de-boulestoernooi is op zaterdag 18 juni, aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 14 juni, kijk voor meer informatie op www.quick.nl/quick-extra/nieuws/herinnering-zaterdag-18-juni-tijd-voor-alweer-het-tweede-jeu-de-boulestoernooi.


Cricket

Het cricketseizoen is in volle gang en vanaf 4 juni hebben we gelukkig ook weer een grasveld tot onze beschikking. De resultaten van Quick I zijn tot nu toe verrassend goed, de Dames (finale Twenty20-kampioenschap, helaas verloren) en ZAMI 1 draaien lekker mee, de andere teams blijven nog wat achter. Quick II, III en ZOMI wachten zelfs nog op hun eerste overwinning. Er waren al centuries voor Robine Rijke, Bob van Gigch en Tim Gruijters, een zes-wicket-inning voor Stephen Kriel en vijf-wicket-innings voor Asief Hoseinbaks, Ryan Cartwright, Jeroen Brand en Sander Rooda. Tim maakte tot nu toe de meeste runs (256), Ryan nam de meeste wickets (16).

Verslagen van het wel en wee van alle seniorenteams tref je wekelijks aan op onze site. Kijk voor de verslagen van Helmien Rambaldo (www.quick.nl/cricket/senioren/dames), Jan Bruggeman (www.quick.nl/cricket/senioren/quick-1), Harshan Athureliya (www.quick.nl/cricket/senioren/quick-3), Olaf van Ede (www.quick.nl/cricket/senioren/zomi) en Krijn Vrolijk (www.quick.nl/cricket/senioren/zami-1, www.quick.nl/cricket/senioren/quick-2, www.quick.nl/cricket/senioren/zami-2) op de linkjes die tussen haakjes achter hun namen staan.

Tenslotte graag je speciale aandacht voor de afscheidswedstrijd van Edgar Schiferli op 9 juli (www.quick.nl/cricket/nieuws/vooraankondiging-afscheidswedstrijd-edgar-schiferli) en aflevering 1 van een nieuwe cricketrubriek, over de verloren finale van 2008 (www.quick.nl/cricket/nieuws/nieuwe-rubriek-een-wedstrijd-om-nooitsnel-te-vergeten).
 

Cricket jeugd

Cricketseizoen jeugd volop bezig

Zowel op de woensdagmiddag als in het weekend wordt er druk gespeeld met wisselende successen voor Quick. Maar, het is veel belangrijker dat iedereen plezier heeft in het spelletje. De jongste jeugd ontwikkelt zich elke wedstrijd weer en de U12 t/m U16 spelen gestaag hun partijtjes.

De vrijdagavond Clubavond wordt goed bezocht, mede omdat er allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Onder meer heeft de competitie afsluiting voor de U9 en U10 plaatsgevonden met 41 kids, staan op 24 juni de traditionele partijtjes tussen ouders en kinderen op het programma en kijken we alweer vooruit naar de Close of Play voor de jeugd. Noteer vast: 6 juli vanaf 1700 in de agenda. Voor informatie zie www.quick.nl/cricket/nieuws/close-of-play-youth

Jeugd tot en met 19 jaar kan zich opgeven voor het Flamingotoernooi. Voor informatie zie www.quick.nl/cricket/nieuws/flamingotoernooi-jeugd-tm-19-jaar

En tot slot: Coach Ryan geeft ook individuele crickettrainingen. Zie www.quick.nl/cricket/nieuws/prive-crickettraining-door-ryan

De Tip & Run draait op zaterdagochtend op volle toeren. Zij zullen ook deelnemen aan het afscheid van Edgar Schiferli en wel op zaterdag 9 juli. Edgar Schiferli is de Haan met de meeste cricketinterlands en speelde samen met Dick Vierling de meeste (358) wedstrijden voor ons eerste. Het voorlopige programma 9 juli: wedstrijd tussen topcricketers, lekker weer, eten, drinken, muziek en aangename verrassingen. De echte wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor nu vragen we je vooral deze (mid)dag vrij te houden in je agenda. Voorafgaand, waarschijnlijk tussen 1230 en 1300 zal de Tip & Run een activiteit met leuke verassingen gaan doen. Omdat er wat voorbereiding aan deze activiteit vooraf gaat, horen we graag of je kind wel of niet aanwezig zal zijn die dag. Graag op het volgende email adres g.zijp@hagaziekenhuis.nl


Sportinnovatie & Buurtfunctie

Qwiek Leven!

Na het Qwiek Zorgplein, organiseerden Quick vrijwilligers op 7 juni de eerste Qwiek Leven! bijeenkomst op Quick. Het onderwerp was het Levenstestament: 'Regel zaken als zorg en financiën als je geestelijk gezond bent¹. Accountmanager René Speelman van de Rabobank en Jasper Heemskerk van Heemskerk en Feijen notarissen deelden hun visie op dit onderwerp. Dat leidde tot stevige discussies maar ook tot lachende gezichten.

Het was een geslaagde middag met 60 deelnemers, een boeiend thema, heerlijk eten van De Groene Haan in het zonnetje en een opzwepend jazz muziekje van conservatorium studenten. Op naar de volgende Qwiek Leven! bijeenkomst in september.

Lifecoaching /Personal Training  SportMindz

Wilt u persoonlijke en mentale begeleiding bij SportMindz? Life Coaching zorgt voor structuur, overzicht en opheldering waardoor je weer verder kan. Bij Life Coaching wordt o.a gewerkt aan: gedachteprocessen, zorgen dat stress, spanning en onrust in je leven verminderen, ontwikkeling en zelfontplooiing, zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld en sporten. De les wordt verzorgd door een ervaren trainer en afgestemd op elk niveau en doelstelling. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@sportmindz.nl


Sponsorcommissie

De Quick Clubcard nu met nog meer voordelen voor iedereen: www.quick.nl/clubcard/nieuws/de-quick-clubcard-nu-met-nog-meer-voordelen-voor-iedereen.


Bekijk alle voordelen die
Quick-sponsoren u kunnen
bieden met de 
Quick Clubcard
AGENDA

16 juni 2016
Groene Haan gesloten

17 juni 2016
HCC - Quick (T20)

18 juni 2016
Jeu-de-boulestoernooi (II)

19 juni 2016
Quick I - ACC

26 juni 2016
Quick II - Salland
VOC - Quick I

1 juli 2016
VOC - Quick (T20)

2 juli 2016
Golden Oldies Toernooi (op Hermes DVS)

2 juli 2016
40-jarigenborrel

3 juli 2016
Quick - HCC

6 juli 2016
Close of play jeugd cricket

8 juli 2016
Quick - HBS (T20)

9 juli 2016
Afscheidswedstrijd Edgar Schiferli

10 juli 2016
VRA - Quick I
Quick II - Qui Vive

3 september 2016
Quick Lustrumfestival


Aan deze nieuwsbrief werkten mee: Krijn Vrolijk, Marc Bakker, Martijn van der Zee, Margreet Rooda, Folkert Blaauw, Jeroen van der Kaaij, Pieter Wijnstra, Marcel de Kler en René de Vries.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
H.V. & C.V. Quick
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag
Telefoon: 070 - 368 03 23
www.quick.nl
Deze e-nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door
MMM Interactieve Communicatie B.V.
HV & CV Quick - De Savornin Lohmanlaan 215 -  2566 BZ, Den Haag ZH - Telefoon: 070-3680323. www.quick.nl

Klik hier als om uit te schrijven voor de nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp