Copy
HV & CV Quick, 31 maart 2015
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk hier de online versie.
Quick agenda april
5 april
1e Paasdag quick gesloten

19 april
Etentje voor vaste buffetmedewerkers op uitnodiging

10 april
Quickkamp Wild avond. Ouderwetse gezelligheid

12 april
14.00 Quick - Vlissingen

17 april
Topvoetbal veiling

26 april
14.00 Quick - Westlandia

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
H.V. & C.V. Quick
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag
Telefoon: 070 - 368 03 23
www.quick.nl

Inleiding

Beste Quicker,
Met deze mail ontvang je weer eens een nieuwsbrief. Hierin veel nieuws, voor jeugd en senioren. Van het bestuur, over voetbal, cricket, evenementen, sportinnovatie en de communicatiecommissie. Vragen en opmerkingen over deze digitale brief? Mail dan naar communicatie@quick.nl.

Van het bestuur

Graag alvast in je agenda zetten en vrijhouden: op donderdag 4 juni is de eerstvolgende Algemene Vergadering (AV).

Van de Voetbal – en Jeugdcommissie

Dit weekend ging de klok weer een uur vooruit en kwamen we in de zomertijd. Het voetbalseizoen heeft dan alweer het grootste deel van de competitie achter de rug, maar teams kijken uit naar een spannende tijd: doen hun best om nog een periodetitel te behalen, gaan voor het kampioenschap of moeten vechten tegen degradatie. Ook zijn we – voor wat betreft de jeugd – alweer bezig met een interne scouting, we plannen oefenwedstrijden voor niet-selectieteams om talenten een kans te bieden voor een plekje in zo’n selectieteam. De teamindelingen voor volgend jaar worden op deze manier ruim op tijd voorbereid en door meerdere disciplines. Behalve de VC worden trainers en leiders benaderd en gevraagd naar hun bevindingen.

Verder is er een groep Quickers actief met het Athletic Skills Model aan de slag. Arnoud Trappenburg, Pieter Fischer, Tim Gruijters, John Hage en Arjan de Wit houden zich binnen Quick bezig met het ASM. Het ASM is een op voetbal en cricket toegespitst trainingsmodel, gefundeerd op de gedachte dat jeugd gebaat is bij een gevarieerd sportaanbod, in plaats van een eenzijdige sportbelasting. Ondersteund door diverse onderzoeken en met vele voorbeelden uit de (top)sportwereld is een innoverende en prikkelende visie voorgelegd hoe wij binnen Quick, door variatie aan te brengen in de aangeboden oefenstof, wellicht op een andere manier de trainingen zouden kunnen opbouwen. Het variëren in sportaanbod vermindert de kans op blessures, leidt tot een hogere trainingstolerantie en minder drop outs, zorgt voor meer creativiteit en levert de basis voor een langer atletisch leven op zowel recreatief als prestatief niveau.

Hoofd jeugdopleidingen is samen met de VC en de JC druk bezig om voor alle teams voor seizoen 2015 – 2016 al trainers-coaches en leiders te regelen. Natuurlijk zijn we ook weer geïnteresseerd in teamouders, zodat elke team (selectie of niet-selectie) qua begeleiding optimaal bemand is.

Wanneer je dit leest en denkt: ik wil ook wel een steentje bijdragen als trainer-coach-leider-teamouder, meld je dan aan via jeugdcommissie@quick.nl. We hebben elk jaar weer voldoende vrijwilligers nodig die de club willen steunen.

Tia Yang gaat met ingang van september 2015 bij Jong ADO meetrainen als 4e keeper. Om in ieder geval te kunnen spelen, zal Tia volgend seizoen ook nog op Quick actief zijn en wordt voor haar een dubbele speelgerechtigheid geregeld bij de KNVB. Gefeliciteerd Tia!

Voor alle vrijwilligers organiseren we “Afsluiting van het voetbalseizoen jeugd – senioren” en deze staat gepland op zaterdag 23 mei. Uitnodigingen volgen eind april.

Junioren scheidsrechters

Ben je 12 jaar en vind je voetbal leuk? Dan heb je nu de kans nog meer voetbal van dichtbij mee te maken. Als clubscheidsrechter krijg je een officiële KNVB-opleiding. 2 avonden van 19.00 -21.00 uur op Quick en een paar examenwedstrijden fluiten op zaterdag. Lijkt je het leuk? Geef je op: robert.erkelens@kpnmail.nl. Of heb je nog vragen? robert.erkelens@kpnmail.nl. De geslaagde scheidsrechters zullen wij in het goede tenue steken!

Cricket, senioren

Start cricketseizoen

Nog ruim een maand en dan gaan we weer cricketen. Hieronder het belangrijkste nieuws van het ‘seniorenfront’.

Nieuwe Spelers

Steven (Stevie) Smidt is onze nieuwe coach (zie www.quick.nl/cricket/nieuws/quick-verwelkomt-steven-smidt-als-nieuwe-cricketcoach en www.quick.nl/cricket/nieuws/mail-van-onze-nieuwe-coach), Vivian en Philip Kingma komen van VCC (zie www.quick.nl/cricket/nieuws/cricketselectie-verwelkomt-vivian-en-philip-kingma) en Arief Hoseinbaks komt zijn broertje weer vergezellen. Tim Gruijters is nieuwe captain van Quick I (zie www.quick.nl/cricket/nieuws/tim-gruijters-blikt-vooruit-op-cricketseizoen-nederlands-xi-is-zeker-een-doel-op-de), Daan Vierling de nieuwe vice van Quick II. Edgar Schiferli helpt Tim als vice, Joost van Schelven blijft captain van II.

Oefenwedstrijden

11 april uit HBS (onder voorbehoud van beschikbaarheid van een veld)
18 april uit VRA
26 april T20-toernooi op VCC

(zie ook www.quick.nl/cricket/nieuws/oefenwedstrijden-cricketselectie)

Trainingen

De netjes hangen, kooien staan klaar om gebruikt te worden. Trainingsschema is (bijna) hetzelfde als vorig jaar, kijk eens op www.quick.nl/cricket/trainingsschema, als je zin hebt om wat te gaan doen.

Start competitie

Zondag 3 mei start de competitie voor I en II. Quick gaat op bezoek bij HBS (Super Sunday op Craeyenhout), Quick II speelt thuis tegen Qui Vive. Dat zal wel uit worden, veld is nu nog niet bekend.

Opening cricketseizoen

Op vrijdag 8 mei vieren we de kick-off van het cricketseizoen, vanaf borreltijd. Opening is voor voetballers, cricketers, jeu-de-boulers, andere beoefenaren van sport en spel op Nieuw Hanenburg. Jongens, meisjes, vaders, moeders, mannen, vrouwen. Er is eten en de bar blijft open tot t alarm gaat.

Cricket, jeugd

Voor het eerst in al die jaren hebben we voor de jeugdleden ‘een heel jaar rond’ trainingen aangeboden. De herfsttraining vloeide over in de wintertraining en is in de diverse leeftijdscategorieën goed bezocht. Inmiddels maken we naar volle tevredenheid gebruik van de gymzaal van de Heldringschool.

We mogen ons ook verheugen op een groeiend aantal jeugdleden, dat op diverse manieren met ons in contact is gekomen. Zo hebben we een SuperSixestoernooi georganiseerd voor de E-voetballers en hebben er, samen met de KNCB, clinics op een aantal Haagse scholen plaatsgevonden. Dat laatste mondde uit in een soort finaledag op Quick waaraan circa 60 kinderen hebben deelgenomen (het Scholenfestival).

Jeugd Cricket Kamp

Voorafgaand aan de kick-off van het cricketseizoen op 8 mei, vanaf borreltijd, organiseren we voor de tweede achtereenvolgende keer het Jeugd Cricket Kamp. Op 7 en 8 mei strijden de kinderen uit de U9 t/m U14 categorie voor de ‘Bosjes van Pex’-trofee die we dit jaar terug willen winnen. Deels vindt dit evenement plaats met HBS. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom! Heb je interesse? Zie http://goo.gl/forms/ZdbCmniW6I

Trainingen en start competitie

Op zondag 10 mei start de competitie voor de jeugd. Dat betekent dat we binnenkort ook het nieuwe trainingsschema bekend gaan maken. En, we streven ernaar om half april de voorlopige teamindelingen op de site te plaatsen. Kortom: hou de site in de gaten voor de meest actuele informatie!

Muntaz Cup

In aanloop naar het nieuwe cricketseizoen strijden, sinds 2014, de vier Haagse Clubs (Quick, HCC, VCC en HBS) om de Muntaz Foundation T20 Cup. Net als vorig jaar vindt het evenement plaats bij VCC. Naast de senioren van Quick I zullen ook U9 en U16 teams onderling met elkaar de strijd aan gaan. Om met de titel ‘Beste cricketclub van de regio Den Haag’ thuis te kunnen komen….

Voor alle informatie rondom cricketactiviteiten voor de jeugd, mail naar jeugdcricket@quick.nl.

Evenementen

Vrijdag 17 april: veiling met wijnproeverij op Quick

Spelers van Quick 1 en 2 nodigen je uit voor een wijnproeverij en veiling. Je kunt je aanmelden via topvoetbal@quick.nl. Dit is de kans om een bijzonder kavel aan te schaffen. Het gaat een gezellige avond worden met lekkere wijntjes aangeboden door wijnhandel Van Alsem. Tussen de wijntjes en hapjes door zullen er onder leiding van een geboren veilingmeester mooie en bijzondere items geveild worden. Hieronder een aantal items, er volgen meer…

 • Clinic gegeven door Henk Fräser en Ekrem Kaya (Hoofd- en assistent- trainer ADO Den Haag)
 • Diner voor 2 personen bij restaurant Catch
 • 4 businessclub kaarten, wedstrijd Sparta, wedstrijd naar keuze
 • PEX diner voor 4 personen
 • Shirt 2012/2013 Bayern München, Champions League winner, met handtekening Arjen Robben
 • Shirt Feyenoord 2014/2015, met handtekeningen van alle spelers
 • HUB schoenen voor het gezin (4 personen)
 • Clinic voor een jeugdteam gegeven door drie Quick-1-spelers.
 • Waterproef lunch voor 2 personen

Jij komt toch ook???? Meld je aan: topvoetbal@quick.nl

Introductie Wim Remmerswaal, terreinmeester

Wim Remmerswaal (63 jaar) was tijdens de bouw van ons clubgebouw de hoofduitvoerder bij de aannemer WEBA. We hebben hem toen leren kennen als een zeer plezierig en vakkundig mens. Onze bouwmeester Theo Bakker heeft na de oplevering altijd contact gehouden met Wim en zodoende  is hij gevraagd om na zijn pre pensionering de terreinmeester van Quick te worden. Na het vertrek van Cock Zwennes is hij per 1 januari voor twee dagen in de week aan het werk voor Quick. Zijn gouden handjes zijn veel waard voor onze vereniging. We hopen dat hij nog vele jaren voor Quick mag werken.

Sportinnovatie

Exclusief voor QUICK-gezinnen: 5x gratis sporten bij partner SPORTMINDZ

Velen van ons kennen SportMindz (www.sportmindz.nl) al, met hun splinternieuwe DoJo onder de hoofdtribune. Inmiddels trainen al veel Haantjes wekelijks hun 12 fundamentele bewegingsvaardigheden, tijdens de SportMixz judolessen (voor 3 – 8 jaar).

Maar weet je ook dat ze een volwaardig sportaanbod bieden voor 16 jaar en ouder? Ontdek alle overige sporten op Nieuw-Hanenburg! Speciaal voor Quick-gezinnen ontwikkelde SportMindz een strippenkaart. 5 verschillende sporten een keer proberen, geheel vrijblijvend. Grijp je kans en doe een keer mee met Outdoor Bootcamp, Thai Boksen, Pilates, (Conditie)Boksen, of FMT/Core training. Voor 16 jaar en ouder.

Bij de april editie van Chantecler ontvang je de exclusieve strippenkaart. De actie is geldig tot 1 juli 2015. Dus wacht niet te lang en sport mee! Nieuwsgierig naar de lestijden? Bekijk hier alvast de strippenkaart.

Communicatiecommissie

De communicatiecommissie is een relatief nieuwe commissie op Quick. Hieronder een korte introductie.

Wie zijn wij?

Naam: Martijn van der Zee
Leeftijd: 43.
Aantal jaar lid van Quick: 37 jaar.
Voetbal? Ja, vanaf de Overige Mini’s met leider Kees Ekelmans tot aan een half seizoen Quick 1.
Cricket? 1x geprobeerd maar geen sport voor mij, wel leuk om te doen, maar anderen zijn er echt beter in.
Leukste/mooiste herinnering aan(op Quick): mijn debuut in A1 (toen A landelijk) onder leiding van Jos Vercauteren. Uit UVS laf 0-1 winnen, dat vergeet je niet zo snel.

Naam: Marc Bakker
Leeftijd: 44.
Aantal jaar lid van Quick: 4 jaar, eigenlijk al verkapt lid sinds mijn geboorte door mijn opa en mijn vader.
Voetbal? Nu bij de Quick Vrijdag Voetballers, vroeger bij VUC en Duinoord.
Cricket? Laat mij maar tegen een bal trappen... 
Leukste/mooiste herinnering aan/op Quick: toen ik klein was de zondagen met opa mee naar Quick 1 en dan voetballen of in de oud-papierwagon rondhangen. Als klap op de vuurpijl kreeg ik dan een broodje kroket met een Exota.

Naam: Krijn Vrolijk
Leeftijd: 45.
Aantal jaren lid van Quick: 25 (en een beetje).
Voetbal? Best lang gedaan (kansloos), elftallen geleid ook, nu al jaren niet meer.
Cricket? Leider Quick II, mag mee op tour met ZAMI I en Roosters, hoogste score 31 tegen Beating Bats.
Leukste/mooiste herinnering aan/op Quick: landskampioenschap Quick I in 2013 en cabaret Quick 100 jaar in 1996.

Wat is ons doel?

Communicatie via nieuwe media (site, app, nieuwsbrief, Facebook en Twitter) voor jeugd en senioren op Quick verbeteren, bijvoorbeeld door meer beeldmateriaal (film en foto) te gebruiken, waardoor leden zich meer gehoord voelen en beter, sneller, makkelijker geïnformeerd zijn.

Dit doen we met een team van enthousiaste en creatieve leden uit alle geledingen (voetbal, cricket, bestuur, et cetera) van de vereniging, die ideeën en content leveren en draagvlak meebrengen, of daarvoor zorgen.

Korter gezegd: wij gaan zorgen voor:

 • (meer) Verbinding tussen de leden;
 • (meer) Betrokkenheid van de leden;
 • (makkelijker) Contact tussen de leden.

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

Een communicatieplan geschreven voor de jaren 2015 en 2016, één keer vergaderd, een enquête uitgezet en daarvan een analyse gemaakt.

Wat gaan we nog doen?

Deze analyse delen met de vereniging en de communicatie binnen Quick verbeteren met de input uit de enquête-antwoorden.

Meer weten? Spreek één van ons aan en/of mail naar communicatie@quick.nl.

Aan deze nieuwsbrief werkten mee: Margreet Rooda, Hyacinthe van Emst, Kees Herweijer, Maurice Cariot, Marc Bakker, Krijn Vrolijk, Marcel de Kler, Martijn van der Zee, Paul Krouwel.

Deze e-nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door
MMM Interactieve Communicatie B.V.
HV & CV Quick - De Savornin Lohmanlaan 215 -  2566 BZ, Den Haag ZH - Telefoon: 070-3680323. www.quick.nl

Klik hier als om uit te schrijven voor de nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp