Copy
HV & CV Quick, 13 november 2015
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk hier de online versie.
Quick agenda

15 november 2015
14.00 DHC - Quick

16 november 2015
Informatieavond en presentatie architecten ledenbar

20 november 2015
25 jarigen diner

25 november 2015
Sinterklaas op Quick

27 november 2015
Quickkamp Ladiesnight

28 november 2015
Canterbury Clubtour op Quick

29 november 2015
14.00 Quick - SDO

6 december 2015
14.00 De Meern - Quick

13 december 2015
14.00 Quick - De Dijk

27 december 2015
Haantjestoernooi

17 januari 2016
ADO- AJAX kaarten voor de E jeugd

24 januari 2016
14.00 Quick - ADO '20

31 januari 2016
14.00 Westlandia - Quick

14 februari 2016
14.00 Quick - Nieuw Utrecht

21 februari 2016
14.00 JOS/ Watergraafsgmeer - Quick

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Website
Email
H.V. & C.V. Quick
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag
Telefoon: 070 - 368 03 23
www.quick.nl

Beste Quicker,

Met deze mail ontvang je weer eens een nieuwsbrief. Hierin veel informatie, voor jeugd en senioren. Van het bestuur, over voetbal, cricket, sponsors, evenementen en de blessurecheck. Vragen en opmerkingen over deze digitale brief? Mail dan naar communicatie@quick.nl.
 


Van de bestuurstafel

 • Drie architecten presenteren hun visie op een nieuwe ledenbar, aanstaande maandag, 16 november, vanaf 20 uur.
  Lees verder

 • Op 20 november is het 25-jarigen diner.
  Lees verder

 • Quick duurzaam? Per 1 januari komt er een subsidie beschikbaar vanuit het Rijk voor sportverenigingen die investeren in duurzame energieprojecten. Wij onderzoeken momenteel of dit interessant is voor onze club.

 • Update kunstgrasvelden: De onafhankelijke metingen van de kunstgrasvelden 1 en 4 hebben NIET het door ons gewenste resultaat opgeleverd. De metingen vallen nog net binnen de normen zoals gesteld door de KNVB en de gemeente Den Haag. Dit betekent dat er geen nieuw kunstgras staat gepland bij de gemeente voor het seizoen 2016-2017. Onze kunstgrasvelden staan pas op de rol om vervangen te worden na het seizoen 2017-2018. Wij zijn als bestuur hard op zoek naar een spoediger oplossing, immers wij onderkennen de problematiek die de staat van de velden met zich meebrengt, zoals blessures, e.d.

 • Plek 8 in de Top 100! Met trots heeft het bestuur kennisgenomen van het feit dat de jeugdopleiding voor de tweede maal op rij in de Top 10 van de beste jeugdopleidingen van Nederland staat.

 • Quick 1 – RKAVV: Middin en jeugd. Wat was de rust van Quick 1 – RKAVV 1 een prachtige happening! Naast de reguliere penaltyreeks werd het eerste veld in de rust overspoeld door enthousiaste Middin kinderen die, natuurlijk in hun Quick tenue, het publiek vermaakten met hun voetbalkunsten, samen met enkele wisselspelers en geschorsten van Quick 1 en 2.


Voetbal

De maand oktober is voor de technische commissie altijd een drukke periode. Er trechtert veel richting de herfstvakantie. Het bekerprogramma eindigt voor de meeste teams zodat de definitieve competitie-indelingen voor de rest van het seizoen door de KNVB wordt opgesteld. Afhankelijk van de resultaten in de beker word je ingedeeld op het niveau dat passend is voor het betreffende team. De tendens over de gehele breedte is dat de elftallen het heel goed hebben gedaan. Een paar opvallende uitschieters zijn de D2, C2 en de B3, die alle drie in de promotiepoule van hun klasse mogen gaan uitkomen.

Het meest opvallende was de promotie van onze meiden van de B, die zijn gepromoveerd naar de 1e klasse. Super.

Tevens spraken we in herfstvakantie met elkaar af dat we spelers die zich sneller ontwikkelen de kans willen geven een stapje omhoog te maken. Heel leuk natuurlijk voor de betreffende speler, maar dergelijke omzettingen kennen ook keerzijdes. Waar de ene speler hoger gaat spelen, zal er vaak ook een andere speler in een lager gaan spelen, om de aantallen per team in balans te houden. Het gezin kan daardoor geconfronteerd worden met andere trainingstijden. Dat vraagt aanpassingen.

De beoordelingsformulieren en eigen waarneming hebben ons doen besluiten om de teams vrijwel in tact te houden. Er zijn maar een paar wisselingen geweest door de gehele jeugdafdeling heen. Wel gaat een aantal spelers met hogere teams meetrainen. Een groot compliment aan Wim Roeleveld en zijn trainers die in een relatief korte periode een heel goed beeld hebben gekregen van de individuele ontwikkeling van de spelers. Zij hebben tegelijkertijd de rust weten te bewaren door een minimaal aantal mutaties door te voeren.

Afgelopen maand zijn er twee trainersbijeenkomsten georganiseerd. Voor de E/F trainers was dat dit seizoen alweer de derde sessie en voor de trainers van de A tot en met de D was het de eerste bijeenkomst. Vrijdag 6 november is er een thema-avond voor de trainers van de selectieteams A tot en met D. De volgende nieuwsbrief zal ik inzoomen op één van de behandelde thema’s, zodat jullie wat meer gevoel krijgen bij de invulling van deze bijeenkomsten. Goed om te vermelden is dat Arjan de Wit regelmatig meeloopt met een team. Hij volgt een elftal van verzamelen tot de nabespreking. Doel is elkaar te versterken in het begeleiden van de spelers.

Vorig seizoen heeft Quick, als eerste amateurvereniging van Nederland, gekozen het Athletic Skills Model (ASM) te omarmen. In het kort betekent ASM dat onze spelers zich fysiek breder ontwikkelen dan alleen als voetballer of cricketer. Dit bevordert, op termijn, niet alleen de ontwikkeling als voetballer of cricketer en verkleint, statistisch bewezen, de kans op blessures. Samen met studenten van het ROC Mondriaan is het ASM nu volledig ingebed in de trainingen van de E en F klasse. In het gekozen circuitmodel vormt het inmiddels een vast onderdeel. De volgende uitdaging is om het te implementeren bij de C en D klasse. Hierover later meer.

Komende maand zal de blik al langzaam maar zeker meer gericht worden op het komende seizoen. Denk hierbij aan het kijken naar de spelers, hoeveel hebben we er straks per leeftijdscategorie, hoe ziet de wachtlijst eruit, wat hebben we nodig aan trainers, et cetera? Tevens zullen er voor de trainers weer themabijeenkomsten zijn en hebben de JC en de TC een avond gepland om een aantal zaken nader af te stemmen.

Een onderwerp voor de toekomst, als direct gevolg van initiatieven waar wij in september mee zijn geconfronteerd, is “New Events”. Een aantal trainers heeft initiatief getoond en tijdens de vakanties voetbalkampen, aanvullende techniektrainingen en loopscholing georganiseerd. Als Voetbalcommissie voelen wij ons verantwoordelijk om hiervoor een beleid te formuleren. Komende maand gaan wij ons oriënteren. Dit zal met name inhouden dat we met zoveel mogelijk partijen om tafel gaan zitten, om ons een goed beeld te kunnen vormen van de (on)mogelijkheden en wensen en doelen van onze leden.

Ook buigen wij ons over de samenwerking met Sparta. Onlangs hebben we een goed gesprek gevoerd over de inhoud en vorm van deze samenwerking. We hebben met elkaar afgesproken dat wij elkaar op korte termijn weer treffen met als doel de focus op één item, waar we elkaar kunnen versterken.

Er zijn dus genoeg mooie dingen gebeurd en er staat weer veel in de planning! Never a dull moment.


Voetbal jeugd

De jeugdcommissie doet sinds kort aan voor – en nabeschouwingen op en van het jeugdvoetbalweekend. In de nabeschouwing staat een verwijzing naar de wedstrijdverslagen, die in de loop van de week de site vullen.

Scheidsrechtersopleidingen!

Dit seizoen hebben wij 4 junioren die in het geel/zwarte KNVB-tenue DEF-wedstrijden fluiten. Daarnaast zijn er 13 jongens die in het oranje de EF-wedstrijdjes in goede banen leiden en zij gaan op 4 en 12 december de pupillencursus van de KNVB volgen. Een deel van die cursus verloopt digitaal. Op 4 december is het theorie-avond en in beginsel op 12 december fluiten deze jongens onder toezicht van een KNVB-begeleider de EF-wedstrijden. Met goed gevolg zullen zij eveneens hun KNVB-badge (en tenue krijgen).

Er is nog plek!! En wij hebben echt nog meer jongens nodig. Dus bij deze nog eenmaal een oproep om je op te geven voor de EF-cursus. Aanmelden bij robert.erkelens@kpnmail.nl (minimum leeftijd is 12 jaar).

En nu we een eerste cursus in gang hebben gezet, gaan wij ons ook richten op de vervolgcursus, de verenigingsscheidsrechter. Die is bestemd voor iedereen ouder dan 14 jaar, dus ook voor ouders. Ook voor de A/D-klasse hebben wij iedere zaterdag minstens acht scheidsrechters nodig en regelmatig levert dat problemen op. Daarom wordt een ieder de gelegenheid geboden de vervolgcursus te gaan volgen. Wij horen graag of daar belangstelling voor is en dan gaat de jeugdcommissie in 2016 daar mee aan de slag.

De jeugdcommissie zoekt een fotograaf voor tijdens het Sinterklaasfeest! Dat is woensdag 25 november vanaf 14 uur tot 16.30 uur. Reacties ajb naar jeugdcommissie@quick.nl.


Cricket


Van de sponsorcommissie

Sponsorevents

Ben je sponsor van Quick dan heb je inmiddels de uitnodiging ontvangen voor de volgende events:

 • Netwerkborrel op dinsdag 24 november a.s. in het kantoor van ABN AMRO aan de Kneuterdijk in Den Haag met de business clubs van HCKZ, HBS, HVV, HGC en HRC.

 • Bezoek aan de wedstrijd ADO Den Haag - Willem II op zaterdag 12 december aanstaande.

Aanmelden kan nog steeds via sponsorevent@quick.nl
 

Nieuwe sponsors

Peppelenbosch & Van der Veen; Uw fiscale kennis

Bent u op zoek naar een pragmatische belastingadviseur? Bij Peppelenbosch & van der Veen zijn we ervan overtuigd dat de basis van ons succes en dat van onze klanten ligt in wederzijds vertrouwen. Wij geloven dat vak- en branchekennis, cijfers en regels hiervoor niet de enige uitgangspunten zijn. Een betrokken, persoonlijke relatie is voor ons de basis van een bestendige vertrouwensband. Het ontwikkelen van deze relatie staat centraal in alles wat wij doen.
Wij richten ons dagelijks op het verhaal achter uw vragen en op het bieden van exceptionele service. Omdat mensen tellen.

Belastingzaken

Fiscale vraagstukken gaan in beginsel om cijfers en regels. Maar bij Peppelenbosch & van der Veen kijken we verder. Wij beseffen dat het om de mensen achter de vraagstukken gaat. Bij elke belastingkwestie waar u privé of uw onderneming mee te maken heeft, kunt u rekenen op onze kennis en expertise. Maar vooral op onze persoonlijke betrokkenheid. Vanuit deze persoonlijke relatie behartigen wij graag uw belangen en helpen u bij het contact met de fiscus.

Belastingregels zijn continu aan verandering onderhevig. Hoe kunt u deze regels het beste toepassen? En hoe behaalt u het meest gunstige resultaat voor uw onderneming? Wij vertalen de fiscale wet- en regelgeving naar op maat gesneden advies voor uw persoonlijke of zakelijke situatie. Dat doen we onder meer bij het verzorgen van de periodieke aangifteverplichtingen en het controleren van uw belastingaanslagen en beschikkingen. Daarnaast beoordelen we uw juridische positie en kunnen we u bijstaan in geschillen met de Belastingdienst. Wij staan voor een persoonlijke benadering met op maat gemaakte oplossingen. Wij realiseren binnen uiteenlopende branches succesvolle projecten door onze professionele no-nonsense aanpak. Bovendien koesteren wij de klantrelatie, stellen zware kwaliteitseisen aan onze dienstverlening en geven een helder advies waarbij uw resultaat centraal staat. Meer informatie vindt u www.peppelenboschvanderveen.nl.
 

Even voorstellen: Belisol Den Haag

Heeft u het reclamebord van BELISOL al langs het veld zien hangen? Graag stellen wij ons bij dezen voor en leggen u ook uit wat onze bijdrage aan Quick is. Belisol Den Haag is sinds 2006 gevestigd in Wateringen en zorgt voor de beste kwaliteit kozijnen en deuren in de materialen kunststof, hout of aluminium. Dankzij onze Belgische expertise sinds 1977 bent u zeker van het beste materiaal in combinatie met veiligheid en schoonheid. Wij kijken bij u thuis welke oplossing voor uw woning de beste en duurzaamste is.

U als lid van Quick heeft bij ons een streepje voor. U vraagt zich natuurlijk af hoe dan? Dat is eenvoudig: als u bij ons kozijnen en/of deuren afneemt, ontvangt u 10% korting op de factuur. Daarnaast doneert Belisol Den Haag bij iedere bevestiging een bedrag van € 50,- aan de vereniging. Met Belisol Den Haag zorgt u niet alleen voor uw eigen comfort en veiligheid, u draagt ook bij aan Quick. U kunt dus alleen maar winnen. Heeft u interesse of kent u iemand die wellicht interesse heeft in een vrijblijvend gesprek met Belisol? Stuur een mail naar denhaag@belisol.nl of bel met 0174-527080.


Van de buffetcommissie

Meld je aan voor de IVA op 27 november aanstaande op SVC ’08.
Lees verder


Van de medische commissie

Graag informeren wij u over de blessure-check.  Deze check biedt Quick-leden de mogelijkheid om een blessure te laten beoordelen bij een door Quick aanbevolen fysiotherapie praktijk. Het eenmalige consult is kosteloos en er wordt direct gekeken welke gevolgen uw blessure heeft voor uw sportprestatie. Tevens zal er bekeken worden of een vervolgtraject wenselijk is of dat het noodzakelijk is om de blessure door een arts te laten beoordelen. Op de site kunt u onder de button blessure-check verdere informatie vinden over hoe u zich kunt aanmelden.
Via deze link kunt u zich direct aanmelden.


Aan deze nieuwsbrief werkten mee: Marc Bakker, Martijn van der Zee, Krijn Vrolijk, Max Smits, Kees Herweijer, Marcel de Kler, Willem van Nieuwkerk, Pieter Wijnstra, Margreet Rooda, André Hoogstad, Tina Munier, Dick Vierling en Hyacinthe van Emst

Deze e-nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door
MMM Interactieve Communicatie B.V.
HV & CV Quick - De Savornin Lohmanlaan 215 -  2566 BZ, Den Haag ZH - Telefoon: 070-3680323. www.quick.nl

Klik hier als om uit te schrijven voor de nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp