Copy
HV & CV Quick, 19 januari 2016
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk hier de online versie.

Beste Quicker,

Met deze mail ontvang je weer eens een nieuwsbrief. Hierin veel informatie, voor jeugd en senioren. Van het bestuur, over voetbal, cricket, sportinnovatie & buurtfunctie, Quickkamp, de medische commissie en de commissie Nieuw Hanenburg. Vragen en opmerkingen over deze digitale brief? Mail dan naar communicatie@quick.nl.
 


Van de bestuurstafel

 • De eerste nieuwsbrief van 2016. Het jaar dat wij 120 jaar oud worden! Zoals op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie reeds aangekondigd zullen wij dit jubileumjaar gepast vieren, met in het achterhoofd dat 125 jaar natuurlijk echt groots gevierd gaat worden.
  Een zeer geslaagd toernooi voor B3 en B4, met veel 100-jarigen clubs, was de kick-off van de festiviteiten.

 • Het bestuur heeft ons lid van verdienste en oud-voorzitter Erik van vliet, bereid gevonden het jubileum te coördineren. U gaat hierover meer vernemen, maar nu alvast in de agenda:

 • 4 maart Herendiner

 • 6 maart (na Quick 1 - OFC) de lancering van het boek 'Hanendaden' over 120 jaar Quick, geschreven door Krijn Vrolijk. Komt allen!

 • De hardheid van de kunstgrasvelden blijft een punt van aandacht. Wij gaan een meting laten uitvoeren door een onafhankelijk instituut, waarmee wij richting gemeente willen aantonen dat de gesteldheid van de velden onder de KNVB-norm ligt. Wordt vervolgd.

 • In de Chantecler heeft u kunnen vernemen wat de voorgestelde plannen zijn voor het vernieuwen van de ledenbar. In het clubgebouw hangen de impressies van de architecten. Wij stellen uw mening op prijs. Belangrijk hierbij is te weten dat de problematiek rondom de akoestiek apart wordt aangepakt, en dat dit prioriteit geniet in de aanpak van de ledenbar.

 • Wij zien uit naar een succesvolle tweede seizoenshelft!


Voetbal

In de wetenschap dat er nog best een aantal lopende zaken zijn die de nodige aandacht vragen, zijn we de afgelopen winterstop druk in de weer geweest voor aankomend seizoen.

Er zijn voortgangsgesprekken geweest met de trainers A t/m D. Tevens heeft er een inventarisatie plaats gevonden van de wensen en de ambities. Hieruit blijkt dat Quick over een talentvol trainersgilde beschikt. Stuk voor stuk kundig, ambitieus en zeer betrokken. Inherent hieraan moeten we constateren dat wij binnen de vereniging dus niet kunnen voldoen aan ieders wens en ambitie. Op individueel niveau betekent dit her en der ook teleurstelling. Het is mooi om te zien dat we op een paar teams na voor vrijwel alle teams ( A t/m D) voor aankomend seizoen een passende begeleiding hebben gevonden. De komende weken gaan we in gesprek met de E en F trainers. Het is onze ambitie om ook in deze leeftijdscategorieën voor 1 februari de kwaliteitstrainers te benoemen, die passend zijn op het niveau. In de volgende nieuwsbrief wil ik een schot voor de boeg doen en de trainersstaf voor aankomend seizoen presenteren.

In de vorige nieuwsbrief gaf ik aan dat wij afstevenen op een clubrecord aan jeugdteams. Iets om trots op te zijn maar tegelijkertijd brengt het een enorme zorg met zich mee. De zorg zit ‘m in capaciteit. Qua begeleiding (mocht u zin hebben en willen helpen; schroom niet ons te contacten: alle hulp is welkom!) maar zeker ook voor wat betreft de veldencapaciteit. Wij hebben slechts 2 kunstgrasvelden, die best aan vervanging toe zijn en 2 gras velden, die volledig gerenoveerd worden aan het eind van dit seizoen en die we niet volop kunnen belasten. Op de zaterdagen fietsen we het wel dicht maar op trainingsavonden wordt het heel krap. Dit vraagt om creativiteit. Gaaf om te zien is dat er voor de breedte teams 1x per week een circuittraining zal worden opgezet. Een vorm die nog nader wordt uitgewerkt maar waar de energie vanaf spuit.

Op basis van de eerste inventarisatie en naar aanleiding van de eerste spelersbeoordelingen ( de 2e is in de maak) lijkt het erop dat we aankomend seizoen aan teams gaan inschrijven:

 • Klasse: 6 teams + 1 meisjes team
 • Klasse: 7 teams
 • Klasse: 6 teams
 • Klasse: 7 teams + 1 meisjes team
 • Klasse: 10 teams + 2 meisjes teams
 • Klasse: 11 teams + 1 meisjes teams
 • Benjamini’s en Benjamins, ieder 45 spelers

Ieder jaar proberen we stappen vooruit te maken. We hebben geleerd, dat wij dit niet meer met de huidige structuur kunnen. De hoeveelheid werkzaamheden die met name afkomen op Wim Roeleveld en Arjan de Wit zijn enorm. Dit leidt af van de kerntaken die ons en onze spelers weer verder moeten brengen. Daarom is besloten om de TC aankomend jaar anders te organiseren, waardoor de workload evenrediger wordt verdeeld en iedereen meer in z’n kracht komt te zitten. Een voorwaarde om de stappen te kunnen zetten die we voor ogen hebben. Denk hierbij aan: Opzet keepersschool, nog meer aandacht op de breedte teams, een HJO die zich volledig kan focussen op z’n kerntaak en het optimaliseren van de begeleiding van de E/ F trainers.

Kort en goed komt het erop neer, dat wij voor aankomend seizoen door willen met een Hoofdjeugdopleidingen ( HJO), een coördinator keepers ( CK), een coördinator bovenbouw; A/B (CBB), een coördinator middenbouw; C/D (CMB) en een coördinator onderbouw; E/F + B&B (COB). Dit klinkt misschien als een zware organisatie maar besef dat we het hebben over de ontwikkeling en met name het plezier van ca. 750 kinderen, het managen van een veelvoud aan ouders en aanverwanten en het begeleiden van ca. 82 trainers.

Best een klus. Wel een mooie overigens.

André Hoogstad

NB: ik kan mij voorstellen dat u heel graag een actieve bijdrage wilt leveren aan het plezier van uw kind(eren). Meldt u aan om ons te helpen via voetbal@quick.nl.


Cricket

Cricket Jeugd

Een nieuwe serie wintertrainingen is gestart op 3 januari. Hiervoor moesten kinderen opnieuw worden aangemeld. Zie www.quick.nl/cricket/nieuws/nieuwe-serie-wintertrainingen-jeugd-start-op-3-januari-2016. Is dat nog niet gebeurd, stuur dan zo snel mogelijk een mail aan jeugdcricket@quick.nl. Ook wijzen wij graag nog even op het doorgeven van berichten van verhindering: www.quick.nl/cricket/nieuws/wintertrainingen-jeugd-herhaald-verzoek.

Informatie over Flamingotoernooien (die door de KNCB worden georganiseerd) volgt zo spoedig mogelijk. Hou de website www.quick.nl/cricket in de gaten. Alle actuele informatie vanuit de jeugdcommissie cricket is daarop voorhanden.


Van Commissie Nieuw Hanenburg

Maak nog tot eind februari uw keuze voor de inrichting van de ledenbar

In november 2015 heeft in de ledenbar van Quick een presentatie plaats gevonden door 3 interieurarchitecten.
Lees verder op www.quick.nl/algemeen/nieuws/maak-nog-tot-eind-februari-uw-keuze-voor-de-inrichting-van-de-ledenbar.

 


Sportinnovatie en buurtfunctie

Nieuws over huiswerkbegeleiding op Quick en kennismaken met Petra van den Nieuwenhoff: www.quick.nl/quick-extra/nieuws/huiswerkbegeleiding-op-quick-en-kennismaken-met-petra-van-den-nieuwenhoff.


Van het Quickkamp

Na een eerste spectaculaire avond vorig jaar zal vrijdag 29 januari de tweede editie plaatsvinden van de QK Wildavond! 
Kom uw geluk beproeven bij de Black-Jack- en roulettetafels! Win fantastische wildprijzen bij de schiettent en gok op de snelste paarden van de regio, maar kom vooral om gezellig een drankje te drinken en samen met vrienden en vriendinnen Oudhollandse spellen te spelen!

Vrijdag 29 januari 20:00 @ Quick. 


Van de Medische Commissie

Doe de kosteloze blessure-check

Graag informeren wij u over de blessure-check.  Deze check biedt Quick-leden de mogelijkheid om een blessure te laten beoordelen bij een door Quick aanbevolen fysiotherapie praktijk. Het eenmalige consult is kosteloos en er wordt direct gekeken wat uw blessure voor een gevolgen heeft voor uw sportprestatie. Tevens zal er bekeken worden of een vervolgtraject wenselijk is of dat het noodzakelijk is om de blessure door een arts te laten beoordelen. Op de site kunt onder de button blessure check verdere informatie vinden over hoe u zich kunt aanmelden. De button staat in de rechterkolom onder de Quickkamp banner.

AGENDA

24 januari 2016 14.00 uur
Quick - ADO '20

31 januari 2016 14.00 uur
Westlandia - Quick

09 februari 2016
Reanimatiecursus

10 februari 2016
Reanimatiecursus

14 februari 2016 14.00 uur
Quick - Nieuw Utrecht

21 februari 2016 14.00 uur
JOS/Watergraafsmeer - Quick

25 februari 2016
Jonger in Oranje trainingsdag op Quick geb.jaar 2004/2010

06 maart 2016 14.00 uur
Quick - OFC

13 maart 2016 14.00 uur
hfc EDO - Quick

20 maart 2016 14.00 uur
Quick - Leonidas

03 april 2016 14.00 uur
RKAVV - Quick

10 april 2016 14.00 uur
Quick - DHC

24 april 2016 14.00 uur
De Dijk - Quick

01 mei 2016 14.00 uur
Nieuwerkerk - Quick

08 mei 2016 14.00 uur
Quick - De Meern


Aan deze nieuwsbrief werkten mee: Marc Bakker, Martijn van der Zee, Krijn Vrolijk, Hyacinthe van Emst, Guus Pieters, Petra van den Nieuwenhoff, Kees Herweijer, Max Smits, Sander Rooda, Margreet Rooda en Dick Vierling.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
H.V. & C.V. Quick
De Savornin Lohmanlaan 215
2566 BZ Den Haag
Telefoon: 070 - 368 03 23
www.quick.nl
Deze e-nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door
MMM Interactieve Communicatie B.V.
HV & CV Quick - De Savornin Lohmanlaan 215 -  2566 BZ, Den Haag ZH - Telefoon: 070-3680323. www.quick.nl

Klik hier als om uit te schrijven voor de nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp