Copy
Så er SortKaffes første nyhedsemail i luften.


SortKaffe giver en kop kaffe - Nyhedsemail nr.1

Vi giver naturligvis en kop kaffe til enhver tid – hvad enten det er sort kaffe eller med mælk og sukker. Vi har endda investeret i en Nespresso med små søde kapsler til. Kom forbi vores kontor i Vejle – eller mød os på KL’ s Kommunikationsdøgn.


Vores første nyhedsemail
Dette er vores første nyhedsemail vi udsender. Begrundelsen for udsendelse af sådan en email i ny og næ er, at flere har efterspurgt at blive informeret om de forskellige løsninger vi udvikler.

Formålet kan siges, at være 2-delt:
  • At levere en service til dig ved at informere om de nye løsningstyper vi udvikler. På denne måde er du altid opdateret på hvad der rører sig – og måske er nogle af løsningerne netop lige det du har behov for.
  • At øge vores kundebase ved at øge kendskabsgraden til os.
Målet er:
  • At informere om de forskellige typer løsninger vi udvikler.
  • At oplyse om diverse, fx om de arrangementer vi deltager i.
  • At informere om de online muligheder der foreligger.
Hensigten er at udsende emails, når vi har flere nyheder ad gangen – ikke noget med ugentlige emails. Vi informerer også om nyt på vores hjemmeside - men ved at modtage vores nyhedsemail får du en samlet oversigt.
 

SortKaffe giver en kop kaffe på KL´s Kommunikationsdøgn13
Vi glæder os til at deltage på Kommunikationsdøgnet, som Kommunernes Landsforening (KL) afholder for landets kommuner. Datoen er d.31.okt-1.nov og stedet er Comwell Kolding. Måske skal du med? I det tilfælde, kom forbi vores stand nr.8, og vi giver en kop kaffe. Vi vil her udlevere vores folder om apps: ”Apps med mening”. Denne har vi udviklet for at komme med bud på, hvad man kan bruge apps til samt kommer med et par eksempler på de udviklede apps (MedarbejderApp og KonferenceApp). Vi håber naturligvis at komme i dialog med de forskellige kommuner for at høre om behovene for online løsninger.

Kort om Kommunikationsdøgnet: Det er et tilbagevendende arrangement, der afholdes af KL for kommunernes medarbejdere, der arbejder med kommunikation. Døgnet byder på spændende indlæg fra oplægsholdere, som rører ved forskellige områder af kommunikation. Ligeledes serveres der cases fra kommunerne - blandt andet fortæller Henrik Vinther Olesen, HR - og kommunikationschef i Børn og Unge, Aahus Kommune, om medarbejder app´en BUnyt - som vi har udviklet for og i samarbejde med Børn og Unge. Derudover udstiller forskellige leverandører - og det gør vi som nævnt også. 
 

Udvikling af mobilsite til Kommunikationsdøgn13

Vi har fået stillet opgaven at udvikle KL´s mobilsite til Kommunikationsdøgnet. Dette site indeholder områder som program, deltagerliste, praktisk info og information om standende. Derudover linkes sitet til Kommunikationsdøgnets facebookside og til Twitter. Ønsket fra KL var at mobilsitet skulle have grafisk genkendelighed med programmet for Kommunikationsdøgnet i orange look. Det synes vi at have ramt meget godt. 

For view af mobilsiden, klik venligst her

https://gallery.mailchimp.com/0e2acaf02aabc2ece817339f7/images/Screenshots.png

 
Hvornår giver apps mening?
Apps er det nye sort. Mange har smartphones i dag og kan derfor tilgå app’ ens indhold når som helst og hvor som helst. Der er rigtig mange apps på markedet, og nogle, tør vi godt påstå, er mere brugbare end andre. Apps giver mening, når de specifikke funktioner giver en særlig fordel at benytte. 

Specifikke funktioner i app’ en kan være:
  • Integration med mobilens GPS, kamera, kalender, QR scanner &
  • Integration med sociale medier som facebook og YouTube samt
  • Brug af push-beskeder.
Kamerafunktionen er oplagt at bruge, hvis brugeren skal uploade billeder direkte i app’ en, evt. i forbindelse med vidensdeling og dokumentation eller til konkurrencer. Er der datoer, der skal huskes, eksempelvis i forbindelse med arrangementer, kan disse datoer integreres med mobilens kalender. Push—beskeder kan bruges til at påminde brugeren om nyt indhold i app’ en. Gøres der brug af personificeret push, kan push—beskeder udsendes til udvalgte brugere.

For mere information om apps – i vores folder: Apps med mening, klik her.


Udvikling af Buevent for Børn og Unge, Aarhus Kommune. 
Vi har i samarbejde med Børn og Unge, Aarhus Kommune, udviklet deres app kaldet BUevent. App´en er til administration af de forskellige
events som Børn og Unge afholder. Heri kan der lægges alle de events op,som de ønsker. App´en indeholder områder som eventbeskrivelse, program, deltagerliste, information, nyheder, feedback og materiale. 
App´en er udviklet til iPhone og Android samt iPad, og kan downloadesgratis i Appstore og Google Play.

https://gallery.mailchimp.com/0e2acaf02aabc2ece817339f7/images/Screenshots.png
 

KonferenceApp – en app til administration af flere arrangementer
En app som BUevent, omtaler vi KonferenceApp - og forudser at sådan en KonferenceApp kan give mening for mange – både dem der afholder konferencer og kurser — og for dem der deltager. Det smarte ved denne app fra konference udbyderens side er, at der kan lægges flere arrangementer ud i app´en. Herved har man en enkel applikation til alle de arrangementer, man ønsker at promovere. Det smarte ved en KonferenceApp for deltagerne er, at man altid har programmet, deltagerlisten og lokale-information ved sin side – i de tilfælde af at man har en smartphone selvfølgelig.
 
Indhold i sådan en KonferenceApp bestemmer konferenceudbyderen naturligvis selv – men områderne: beskrivelse, program, deltagerliste, information og nyheder er oplagt at medtage. Endvidere kan man medtage områderne evaluering/feedback, materiale og spørgefunktion.
 
Udsendelse af push-beskeder kan med fordel benyttes til at gøre deltagerne opmærksom på specifikke nyheder som ændret program eller ændrede transportmuligheder. Man kan også benytte personificeret push, hvor man kan ramme deltagere med besked, der kun vedrører dem. Dette er specielt nyttigt hvis man afholder flere arrangementer på én og samme tid.
 
Sidst men ikke mindst vil vi nævne muligheden for, at man kan tilføje en QR scanner i app´en, hvorved deltagerne kan ankomst-registreres på en nem og smart måde. Deltagerne får tildelt unik QR kode, som scannes ved ankomst. 

Sidder du et sted hvor sådan en KonferenceApp kan give god mening? Så kontakt os endelig: kontakt@sortkaffe.com


Er nu en del af Det Mobile Vejle
Som bosiddende onlinebureau i Vejle Kommune stod det som en selvfølgelighed for os at blive medlem af Det Mobile Vejle. Dette netværk har til formål, at bidrage til at Vejle Kommune bliver Den Mobile Kommune, hvor alle borgere
har mobil adgang til information, vejledning og læring, når og hvor de måtte have behov for det. Medlemmerne tæller både offentlige institutioner og virksomheder. Netværkets deltagere samarbejder på tværs af kommunens faglige områder om at udvikle, søge midler til og føre mobil-projekter ud i livet.
Netværkets deltagere mødes ca. hver anden måned. Møderne har en dagsorden med forskellige emner og oplæg fra deltagerne. Sparring blandt netværksdeltagerne sker både på og mellem møderne.

Hvis du er nysgerrig på Det Mobile vejle er for noget, så tryk venligst her.
 

Oplægsholder på netværksmøde i Det Mobile Vejle
Vi skal holde oplæg om apps d.11. november på netværksmøde i Det Mobile Vejle – som afholdes i Spinderihallerne i Vejle. Vi vil berøre hvad man kan bruge apps til i henhold til netværkets emne i år: Smart City (Smart Vejle) – og endnu nærmere hvordan apps kan bruges til emnet Smart Health, som er netværksmødets fokus. Det drejer sig om "smarte" eller "kloge" teknologistøttede løsninger til sundhedsområdet.
 

Udvikling af Kulturmur.dk – app og hjemmeside
Vi har, sammen med en projektgruppe bestående af østjyske kommuner, udviklet et website og app til et kulturprojekt under benævnelsen Kulturring Østjylland. De seks kommuner i Østjylland er: Syddjurs, Odder, Samsø, Favrskov, Skanderborg og Norddjurs, der er gået sammen med Kulturministeriet om forskellige kulturprojekter under benævnelsen Kulturring Østjylland. Et af projekterne, som de 6 kommuner samarbejder om kaldes Kulturmur.dk – og er del af DE MANGE ALDRE – herfra min verden går.

Dette er et kulturprojekt, hvor borgerne i disse kommuner skal tage billeder af steder og oplevelser, der betyder noget for dem - på tværs af aldre. Disse billeder skal udstilles på Kulturmur.dk (website) – hvor billederne vises på forsiden, og hver uge udvælges et at de indsendte billeder af kunstneren Thomas Andersson under området udvalgte billeder. Nogle af billederne skal også tage fysisk form og udstilles i det offentlige rum.
App´en Kulturmur.dk har til hovedformål at tilføje websitet med billeder – da det jo er vanvittigt nemt at tage et billede med mobilens kamera og via app´en at uploade dette billede til kulturmur.dk (websitet). Og man kan naturligvis også se de indsendte billeder på app´en.

Er du blevet nysgerrig på sådan et kulturprojekt, så kan du klikke her.
 
Afmeld nyhedsemail her