Copy

MULDs NYHEDSBREV #40

3. januar 2017

2016 behandlede Muld bedre end de fleste andre. Det var ikke fair, men vi takker trods alt. Og så løfter vi sløret for planer for det nye lovende år.
Læs nyhedsbrevet i din browser
2016, du var ikke for børn.

2016 var hård ved verden omkring os. Både den store verden, den mindre og mange af vores venner og familiemedlemmer skulle så frygtelig meget igennem, før vi fik lov at komme i sikkerhed i 2017. Så vi er sprunget ind i det nye år lidt tættere omslynget end normalt, lidt mere taknemmelige for det der går godt, lidt stærkere og lidt mere end et år ældre.
Muld til gengæld har haft et storslået år. Landbruget Muld er blevet økocertificeret, køkkenet er blevet økocertificeret og Muld er nu en ud af 16 restauranter i Danmark med guldspisemærke, der betyder at vi er 90-100% økologiske. Vi går efter at komme helt op på 100% og så vil vi gerne bede om at platinspisemærket bliver indført.
Vi har også fået elitesmiley. Og alt det skræmmende administration der er forbundet med at drive landbrug, forretning og spisested, have dyr, få slagtet, være økolog, dyrke sjældne sorter osv. er efterhånden ved at være mere eller mindre overskueligt og til at have med at gøre. Vi bliver kontrolleret i hoved og rumpe, og skal overholde afsindig mange regler, men her, 3 1/2 år efter vi startede, er vi ved at have styr på det. Og så skal vi i øvrigt ikke kunne afvise at vi har overset noget enormt vigtigt og den store bøde er på vej i posten.
Sæsonstatus

Muld havde også et godt gæsteår. Faktisk havde vi så mange gæster at vi besluttede at skære ned på antallet af åben gård-dage, som fungerer som en slags reklamesøjle for Muld. Vi holdt middage og fester for to fantastiske brudepar, hvoraf det ene blev viet i vores festlade af et socialdemokratisk byrådsmedlem. Vi havde besøg af alle kirkebusser i området og en del restauranter på personaleudflugt (det er nogle af vores yndlingsgæster). Muld-middagene blev pludselig lettere at få udsolgt, og gæsterne var alle glade, søde og tilfredse, undtagen nogle enkelte, som vi til gengæld aldrig vil glemme. Yogaholdet er også vokset, vi har rundet de 2.000 følgere på Instagram, så selvom vinteren er gæstetom som et ondt varsel, tror vi på at Muld er en sæsonbiks og det nok skal blive højsæson igen om nogle måneder.
Mersalg.

Både Ane og Jens synes grundlæggende set at det er pinligt at tage penge for varer og ydelser. Men vi øver os og bliver bedre, det er jo en del af vores arbejde. Vi kender heldigvis mange der ikke synes det er spor pinligt, og som opmuntrer os og hjælper os med at prissætte.
Vi sælger sylterier og frø i vores lille butik når vi har åbent alligevel, vi sælger måltider og snak, halve grise og hele gæs og ænder, men i 2016 har vi også udvidet vores sortiment med uldgarn fra egne får og Muld-sækken med blandede grøntsager, der kan bestilles hver uge. Op til jul pakkede vi frøpakker med masser af spændende sorter til køkkenhaven, og så blev 2 1/2 times Ane solgt til en haveejer i Holte. Det er Anes første betalte havekonsulentjob og hun glæder sig meget. Hvem ved, måske kunne det blive en karriere at falde tilbage på, når ryggen ikke vil være med til landbruget mere og plan A, om at slå igennem som kriminalforfatter kikser.
Apropos salg.
 
Herover ses menuen til en af vores julefrokoster. Vil du bestille en julefrokost på Muld for en større forsamling tager vi allerede nu imod reservationer.

Vil du hente en sæk blandede økologiske grøntsager, i vores festlade på fredag, skal du bestille den senest torsdag morgen ved at skrive til ane@muldpaanettet.dk. Muld-sækken koster 100 kr, og vejer ca 6,5 kg. 
Når du henter din sæk, kan du lægge en hund i cigarkassen, overføre pengene via mobilepay eller ved kontooverførsel. Der er info om alt dette i festladen sammen med sækkene.
På vores hjemmeside under fanen Muld-sækken kan man se hvad den har indeholdt de foregående uger. Indholdet skifter fra uge til uge, prisen er den samme og bestillingsfristen er hver torsdag morgen.
Fra tid til anden vil man kunne hente sin sæk hos ODC på Gl Kongevej, hvis man ikke lige kommer forbi vores festlade, men ikke i denne uge.

Vi holder Muld-middag ca en gang om måneden. Det er en middag hvor alle spiser det samme på samme tid. Så synger vi en sang, måske er der en der siger noget, men ellers handler det om at smage så meget som muligt af det bedste vi har. Det koster 350,- for måltidet inklusiv vand m/u bobler, og noget mere hvis der er en koncert inden maden. Vi fylder vinskabet med særligt udvalgte flasker med demetercertificeringer, ø-mærker, sol, måne og stjerner til venlige priser.
De næste Muld-middage bliver fredagene 27/1, 24/2 og 24/3 kl 18.30. Man kan bestille bord ved at skrive til ane@muldpaanettet.dk. Hvis man vil komme alene eller op til 7, bliver man sat sammen med andre rare folk. Kommer man i en større flok kan man få sit eget bord, med fare for at gå glip af nye venskaber.
Øvrige planer. 

I år kommer vi til at holde åben gård 4-5 gange fra forår til efterår. Datoerne følger sidenhen.
Mandag og tirsdag i påskeferien deltager Muld igen i det store frøbytte og frø pop up på Holbæk Bibliotek.
Vi har også planer om et par koncerter på Muld, og i den forbindelse bliver vi nødt til at nævne vores store Winterreise-koncert med Jakob Bloch Jespersen og Kristoffer Hyldig første søndag i advent. Det var meget synd for alle der ikke kunne være til stede den dag, igen var vi de heldige. Stor kunst lige for ørene af os, direkte fra de store koncertsale til vores eksklusive mudderpøl. Hvis Muld ikke er det mest priviligerede landbrug i riget, så ved vi ikke hvad vi er.
Chili.
Vi høstede utrolige mængder chili i år. De har ligget og tørret for evigt, fordi vi først kan høste når Danmark er blevet kølig og fugtig igen, men nu er de omsider blendet til pulver, som er let at opbevare og dosere for os.
'Ny' hjælper.
Vi har købt en Bukh traktor fra 60-erne med frontlæsser. Den virker ikke helt som håbet endnu, men mon ikke bare den skal strammes de rigtige steder og så i gang med flytte halm, kompost osv.

 
Sug.
Muld har også investeret i en vakuummaskine, så nu bliver alt vakuumeret. Den skal gøre det lettere for os at sælge charcuterie i mindre portioner, fx skiveskåret coppa, som det man ser her, på et billede fra nytårsaften.

 
Direktionsgangen på tur.

Mulds firmajulefrokost 2016 blev en turné rundt i hovedstaden, begge medarbejdere deltog og stemningen var god. Festen lå tilfældigvis på den dag hvor Ane og Jens havde været kærester i 21 år. Her følger ruten med en selfie fra hvert sted: Hija de Sanchez, ODC, Ved Stranden 10, Rudo, Ramen to Biiru, Gården og Gaden. Vi siger tak for utrolig god servering alle vegne.
Farvel og tak.

Vi siger farvel for denne gang med julekage og nytårskage og ønsker jer et godt 2017. Vi håber vi ses herude til et eller andet. Vil du holde en fest eller lignende vil vi gerne sende et tilbud, vil du have en kop kaffe, så kom forbi til åben gård, vil du strækkebøje, så spring på vores yogahold. Tak fordi du læste med og tak for opmærksomheden i året der gik.
Copyright © 2017 MULD ApS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp