Copy

MULDs NYHEDSBREV #38

31. oktober 2016

Vi introducerer Mulds fredagssæk, endnu en julefrokostdato og en julestue, og fortæller hvordan det ellers går herude i landskabet.
Læs nyhedsbrevet i din browser
Frodighed.

Vi høster stadig på livet løs og laden bugner af grøntsager. Den bugner så meget at vi har besluttet at gå Aarstiderne i bedene, og tilbyde en ugentlig Muld-sæk med blandede økologiske grøntsager og urter.
Vi starter dog uden abonnementsordninger, og man skal således bestille sin sæk senest hver torsdag morgen, for afhentning når som helst i løbet af fredagen. Hvis man går på Mulds yogahold om torsdagen kan man hente den der.
På fredag kommer der kartofler, tre slags løg, rødbeder, gulerødder, chili og måske en eller anden slags kål i sækken. Den kommer til at veje ca 8 kg og koster 100 kr. Sækkene bliver stillet i festladen, den lille røde lade inden den store. Man må gerne køre bilen helt op mellem hønsehuset og festladen når man skal hente sin sæk, og man kan betale kontant i en æske ved sækkene, via mobilepay eller ved bankoverførsel.
Bestil din sæk hos ane@muldpaanettet.dk.

Juleforberedelser.

Der er julefrokost på Muld den 3. og 4. december kl 13. Den 4. er udsolgt, mens der stadig er få pladser tilbage den 3. Men vi har vurderet at der nok kan presses endnu en julefrokost ind, så nu er der åbent for reservationer til lørdag den 26. november kl 13, og vi håber at I vil melde jer til enkeltvis, i par eller i flok. Der er fx plads til grupper af kolleger, venner eller familie, der vil fejre den kommende jul med god gedigen julemad tilberedt af de dyr der har gået rundt lige ude i vores folde, og grøntsager, frugt og urter fra vores mark og lunde. Der bliver ingen sild, for sådan nogen har vi desværre ikke, men mon ikke I får chancen for sild en anden dag i december? Maden koster 350 kr og så kan man købe Herslev øl og hjemmekrydrede snapse til. Tilmelding til ane@muldpaanettet.dk. Medbring god appetit.

Ande- og gåsemæssigt.

Vi er blevet brændt af af vores nye fjerkræslagter (grrr) og kan derfor hverken få slagtet gæssene inden Mortens aften, eller ænderne den 19.12. som først planlagt. De bliver allesammen slagtet den 8.12. på Lolland i stedet. Så ingen ferske ænder til jul, men til gengæld en møghyggelig julestue lørdag den 10. december kl 11-15, hvor bestilte (ferske) ænder og gæs kan afhentes, og hvor alle andre også er velkomne. Vi sælger sække med julerelaterede grøntsager, postejer og rillettes fra frost, alskens sylterier, fx rødkål og vores eminente syltede surkirsebær, som er det fineste man kan skaffe til ris alamanden. Der vil være en god enkel suppe og noget kage på menuen, samt naturligvis diverse kolde og varme drikke. Paula har lovet at holde et lille foldekursus for de der har mod på at folde komplicerede origamistjerner, og så skal vi da også have noget julemusik på den ene eller anden måde.
Der er stadig ænder og gæs til hhv 150 og 170 kr kiloet. Bestilling på
ane@muldpaanettet.dk
Vores gæs er fotograferet af Rasmus Lange.
Siden sidst.

Den første oktober holdt vi årets sidste åben gård. Her ser vi Ane vise rundt. Billedet er taget af Rasmus Lange. Næste år holder vi en 4-5 stykker fra forår til efterår. Meget mere info sidenhen.
Resten af måneden var præget af høst, dog behageligt afbrudt af diverse små og store grupper og private selskaber.
I lørdags holdt vi Muld-middag med dejlig Mozart-koncert. Tak til Kristine Becker Lund og Charlotte Thaning for en stor oplevelse.
Aflysning. 

Ikke så snart har vi annonceret vores Muld-middag med vinvennerne Pétillant (18/11), før vi aflyser igen. Vi beklager forvirringen, og håber at det stærke team Muld-Pétillant vender tilbage med en ny dato i foråret hvor man kan nyde en udsøgt middag med en udsøgt vinmenu. Måske bliver det noget med en bus t/r fra Kbh, hvor der jo bor en del flere Pétillant fans end i Holbæk og omegn.
Herover ses en voldsom udgave af guleroden lunar white, en håndfuld tomatillo, vores kølemontre med sylterier til salg og et ungarsk blå græskar i marken, der nu er tømt for dens slags.
Frøhøst.

Vi høster og renser masser af frø for tiden. Her er det frø af siamgræskar og agurken drageæg, der ligger til tørre. Græskarret og agurken har vi fået af frøsamlervenner, der er kendetegnede ved stor gavmildhed. Men det er også sådan med frø, at hvis du tager frø af en sort har du straks for mange, og så er det dejligt at kunne dele lidt ud.
Ane er desværre gået lidt kold i at sende frø til folk, men hvis man kan komme forbi og hente, pakker hun gerne små poser af de ønskede frø og sælger til 25 kr. stykket/5 for 100,-. Der er dog ikke noget katalog, knapt nok et overblik, men skriv en mail om ønsker og interesser, så finder vi nok ud af det.
Eksperiment.

Jens har brygget en slags mjød af vores hindbær og honning. Det bruser godt og smager dejligt, så det skal vi prøve igen næste år, måske oven i købet i lidt større mængder.
Endnu et eksperiment.

De sidste majskolber er hængt til tørre, så vi kan lave polenta. Vores viden om majstørring har vi fra et Instagram-billede
fra Mexico.
Man bliver så klog på de sociale medier, og vil du være lidt klogere på hvad vi laver i det daglige kan du følge Muld på Instagram, hvor vi hedder @mulddamgaarden. På facebook lyder vi navnet muldaps, og så har vi også vores egen hjemmeside: muldpaanettet.dk
Og med familien Castor Rex siger vi tak for nu og tak fordi du var med til brevets ende. 
Og som sagt: Landet lukker ikke ned selvom det er blevet mørkere og køligere. Ane og Jens arbejder videre på gården, og har du lyst til at holde et selskab herude er vi åbne vinteren igennem med bugnende lagre, rundvisning i alt slags vejr og hygge og god mad i salen.
Copyright © 2016 MULD ApS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp