Copy

MULDs NYHEDSBREV #29

1. februar 2016

Hurra for frost, så synker man ikke ned i mudderet. Og hurra for tø, så fryser dyrenes vand ikke til.
Livet på landet er fedt.

 

Læs nyhedsbrevet i din browser

Kom forbi Muld på søndag.
På søndag holder vi åben gård, og eftersom det er fastelavn bliver der tøndeslagning kl 14 for børn og barnlige sjæle. Man skal klæde sig ud hvis man elsker det, og lade være, hvis man hader det.
Nu synes vi at dagene bliver længere, så vi holder åbent kl 12-17 og disker op med det bedste vi har. Man kan som sædvanlig indtage en større frokost eller nøjes med lidt eller ingenting. Åben gård er et meget uforpligtende arrangement, hvor man kommer som man er og gør som man lyster. Kl 15.30 viser Ane rundt og fortæller om Muld, vores afgrøder, frø, dyr og planer.

WWOOF
Muld har netop fornyet sit medlemskab af WWOOF, Worldwide Opportunities on Organic Farms, som sidste år forsynede os med elskelige voluntører fra hele kloden. Wwooferne arbejder for kost og logi i en måneds tid, og lærer til gengæld noget om dansk kultur, landbrug, madlavning, frøavl eller alt det andet vi går og plabrer om hver dag.
De var en uundværlig hjælp fra april til oktober i 2015, og vi synes virkelig de 115 kr er givet godt ud.
I år har vi allerede aftaler med en ung kok fra Philadelphia, en zoolog fra Canada og en litterat fra København.

Januarbilleder.
Døde pelargonier i silhuet. Fire sorter æbler fra lageret. Æg, som vores høns vælger at lægge dem for tiden. Den sidste grünlegger der er tilbage i hønsegården. Hun er mindst fire år gammel nu, men lægger stadig fine grønne æg til os året rundt.
Vil du se flere kvadrater, kan du følge os på Instagram. Vores profil hedder @mulddamgaarden. Her kan du også se en lille film af vores nyanlagte springvand. Dræn-spuleren er på vej, så springvandet holder forhåbentlig snart op med at springe.

Muld i protest.
Her er et stykke skøn dansk kyst ved Isefjorden. De danske kyster er vores allesammens, og her ser vi således et lille udpluk af de ca. 5,5 mio ejere af den skønne plet.
Billedet er taget i går aftes hvor der blev tændt over 200 bål langs de danske kyster for at protestere mod regeringens planer om at ændre loven, så kysten kan sælges og bebygges, fx med badehoteller.
Vi forstår slet ikke hvordan regeringen, der er så vild med netop Danmark, kan foreslå at sælge ud af noget, der i den grad er indbegrebet af Danmark. 
Enestående natur kommer også i fare hvis fredningen ophæves. Landskabstyper, dyr og planter der ikke findes andre steder i Danmark kan forsvinde. Som om vi i forvejen havde bevaret overvældende mængder af vild natur.
Danmarks Naturfredningsforening har indtil videre indsamlet 127.000 underskrifter mod byggetilladelsen. Og det er danskere fra alle ender af det politiske landskab der har skrevet under. Det er ikke venstreorienteret at ville have ret til at trave en tur langs vandet. Men det er typisk dansk.

Tak for sidst.
I lørdags holdt vi årets første Muld-middag. Som I kan se på menukortet skulle vi synge Oh at være en høne. Ane er jo Frank Jæger fan, men nu er vi ved at være igennem Jægersortimentet i højskolesangbogen, så vi skulle synge være-digtet selvom melodien er lidt død i sværen. Frans Bak skulle spille til, men han syntes også melodien var lidt bleg, så han komponerede på eget initiativ en ny, som han lærte os alle at synge.
Det var en ren ørehænger, og nogle af gæsterne kunne slet ikke holde op med at synge igen. Undervejs blev der digtet en Muldsang, åbnet rekordmange flasker, sunget I Danmark er jeg født og krammet nye og gamle venner. Sikken en aften, tak til alle der kom.
Næste Muld-middag bliver den 27. februar, yderligere info fås sidenhen på vores hjemmeside, www.muldpaanettet.dk. Tilmelding til ane@muldpaanettet.dk.
Den 9. januar holdt vi vores første Muld Club Night. Det var også en utrolig festlig aften, skønt de fleste af de der havde lyst til at komme var forhindret. Men her i huset skal der kun en til at lave en fest, så den lille flok der dukkede op til Club Night var rigeligt. Jens sprang rundt og serverede små anretninger, og Ane havde lavet en playliste der på 6 timer og 89 hits kom hele vejen gennem alle dansable subgenrer indenfor rytmisk musik, næsten. Megafed playliste er ok, men det ville være ekstra lækkert at holde Club Night med en levende dj, der kunne læse gulvet, men sådan ser økonomien ikke ud lige foreløbig.
Vi holder Club Night igen engang i løbet af foråret og det bliver svedigt!

 

Foråret er begyndt i væksttunnellen.
Vi har rejst vores 8 meter lange plantebord og er så småt i gang med at forspire. Planen er at en del af bordet skal have lidt varme, så vi kan så vores dyrebare kæmpeløgfrø, som Ane investerede i på Chelsea Flower Show sidste år. Løgene kan blive så store som græskar (hokkaidoer) hvis de dyrkes efter britisk forskrift. Nej vi kommer ikke til at gå lige så radikalt til værks som de gale grøntsagskonkurenter i UK, men vi kan da give løgene lidt varme i bordet.
Læg i øvrigt mærke til at både Ane og Jens er med i billedet her. Det er fordi vores nye ven og kollega Joris van der Kamp har taget billedet. Joris er ved at lave en lille film om Muld til et EU/Slow Food projekt vi deltager i. Det løber af stablen lørdag den 9. april her på Muld, og I bør allerede nu reservere dagen. Man skal have billet for at deltage og det er delvist gratis, afhængig af hvor meget man vil opleve, men billetterne bliver først frigivet i starten af marts. Vi skal nok give jer et praj når der sker noget i den sag.
Nå, men, Joris og hans kæreste har lavet en del korte film om økologiske landmænd og producenter rundt om i Europa, og de kan ses på hjemmesiden www.future-farmers.net. Det anbefaler vi.

 

Madreserverne
Jens har fyldt gryden med belle de boskoop og hånden med rødbedeskiver. Vi har stadig stor glæde af sidste års høst, og det skulle vi gerne have fem måneder endnu. I år går vi ikke ned på kartofler. Så meget er sikkert.
Vi har stadig lidt kål og porrer i marken der kan høstes og i væksttunnellen kan man være heldig at finde et spiseligt blad der ikke er druknet i oversvømmelser.

Muld-uld
I dag ankom vores uldgarn fra spinderiet Hjelholt på Fyn. Disse 9,4 kg uld blev klippet af 7 af vores Suffolk får den 14. september, og dengang troede man det var løgn, at der nogensinde skulle komme noget så fint og hvidt ud af det.
Til sommer skal noget af det indfarves med planter her fra gården, men muligvis sælger vi ud af det ufarvede uld til åben gård.

Muld i pressen
Muld er nævnt i en artikel af Malene Hedegaard, der er blevet trykt både i magasinet Naturli og i Grøn Hverdag. Og hvis vi ikke lige har været i Sjællandske Mediers fredagstillæg, kommer det i ganske snart.
I 2016 kommer vi til at holde en række Politiken Plus arrangementer, hvilket kaster noget spalteplads i Politiken af sig. Det bliver et fedt år for Mulds PR-afdeling. Det passer vist sig selv. (Så kan hun gå ud og luge)

 

Fjerkræspræsentation
Forgrund kobber-hankalkuner, mellemgrund hvide hunkalkuner og baggrund slagtekyllinger.

Sidste reklameindslag
I marts holder vi ikke Muld-middag, men derimod to styks påskefrokoster. Det bliver 26. og 27. marts kl 13 og det koster 350,- eks øl og snaps.
Tilmelding til Ane.


På gensyn og tak fordi du læste med.

Copyright © 2016 MULD ApS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp