Copy

MULDs NYHEDSBREV #35

2. august 2016.

Historisk kort nyhedsbrev fra Muld.

Læs nyhedsbrevet i din browser
I hast.

Glædelig sommer til alle. Dette brev bliver kort fordi vi fandt på så mange andre ting at fornøje os med. I aften var det at udnytte weekendens brudepars glemte projector til at indrette en lille 8 personers bif i festladen. Betty tegnede og klippede billetter, Paula bagte grissini med hjemmedyrkede birkes, Ane valgte at vi skulle se Strictly Ballroom.
Nå, nok livstilsstof, her er de korte nyheder:
Igår blev Muld, efter tre års omlægning, et statskontrolleret økologisk landbrug. Køkkenet er endnu ikke omlagt, så den mad vi serverer er ikke officielt økologisk, selvom den er lavet af økologiske råvarer. Vi arbejder på sagen.
Vores to søer er nedkommet med i alt 19 overnuttede smågrise.
Vi har fået et par kaniner af den fornemme race Castor Rex, som er kendt for godt kød, men især for meget fin pels. Hunnen (Luna) burde få unger om små tre uger.
Korte nyheder fortsat.

Ane holder frøkursus for børn i morgen i Konkylien på Holbæk Strand kl 12.30, og for voksne på lørdag kl 10-15 på Muld, sammen med frøsamlerkollegaen Annette Nielsen. Begge kurser er gratis, på lørdag beder vi dog om lidt til kaffekassen. Tilmelding til ane@muldpaanettet.dk.
På søndag holder vi åben gård kl 12-17. Det er årets næstsidste åben gård og planen er som sædvanlig: Gode hjemmedyrkede retter, denne gang med fokus på grønt, snobrød, hvis vejret tillader det, fri leg, rundvisning kl 15.30, kage, urtete, Sol og Måne kaffe, kolde Herslev øl, cider fra Olsen Frugt og vin fra Ventoux, dansk vejr, frisk luft, masser af Kodak moments.
Høstnyt.

Vi er så småt begyndt at høste i væksttunnellen. Den første tomat var så utålmodigt ventet at den måtte deles i fire smagsprøver, men nu er der efterhånden nok til alle.
Udenfor høster vi courgetter, kartofler, løg, salat, persille, fennikel, bønner, ærter, rødbeder, gulerødder, sylteagurker (rå) m.m.
Flere datoer.

28. august holder vi som sagt et kursus med måltid i samarbejde med Politiken Plus. Man behøver ikke at læse Politiken for at deltage. 
3. september holder vi Muld-frokost kl 13 med rundvisning kl 12. 250,- eks drikkevarer.
16. september Muld-middag kl 18.30 (har vi annonceret et andet starttidspunkt et andet sted så giv os venligst et praj). 350,- eks drikkevarer.
3. og 16.9. er godt fyldt op allerede. Vil du med skal du skynde sig at skrive en mail til ane@muldpaanettet.dk.

Bærsæsonens og dette brevs lykkelige ende.

Vi har plukket alle jordbær, solbær, ribs, stikkelsbær, brombær og første hold hindbær. Aah at guffe bær i sæsonen, og pyh når plukkeriet er overstået.

Mulds rødgrød med fløde:
2 kg solbær, ribs og jordbær (mindst 2/3 solbær) koger med 2 dl vand og 3 dl sukker i 10 minutter. Skum og tilsæt 200 g hindbær. Sigt og mos så meget frugt du kan gennem sien. Find på noget sjovt at bruge resten til. Afkøl grøden og drys med hakkede, smuttede mandler. Server med piskefløde.

Den opskrift skulle så have været bragt inden bærsæsonen og ikke efter, men sådan kan det gå.

Næste gang er nyhedsbrevet forhåbentlig tilbage på fuld styrke, indtil da: Så et frø, plant et træ, løft i flok, giv en hånd, men husk at trække vejret.

Copyright © 2016 MULD ApS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp