Copy

MULDs NYHEDSBREV #18

23. februar 2015

De første spirer pipler frem i vindueskarmen mens vandret snening, fuglekvidren, knæhøj mudder, solstråler, iskrystaller og erantis kæmper om at sætte dagsordenen.
Så hvordan går det på Muld?

 

Læs nyhedsbrevet i din browser
Pletvis forårsstemning

Februar har budt på flere fristende smagsprøver på forår. Fuglene pipper og vi plukker erantis og vintergækker.
Her står vores hane som vi fik sidste år af Kys Øko og nyder solen. Hvis vores høns var af samme gamle race kunne de blive skruk og lægge sig og ruge deres æg ud, men den, i andre henseender, uhensigtsmæssige adfærd er avlet ud af vores moderne hønseracer, så de lægger æg hele tiden og kunne ikke drømme om at ruge. Det giver flere æg, men ingen kyllinger. 

 

Lav dit eget tøj

Frost på kartebollerne.
I gamle dage kartede man uld med frøstandene, et projekt vi har til gode, selvom vi har uld nok. Selvforsyning i beklædning er et mål der ligger så langt ude i fremtiden at vi har tabt det lidt af syne. Men hvis du har taget fat på det, kan du få både uld og karteboller her på gården. Vi har også planter man kan indfarve ulden med. Og et opmuntrende dunk i ryggen. Held og lykke!!

Ane ud af huset

Markarbejdet er stadig ikke rigtig startet for den nye sæson, så mens Jens har fældet udgåede træer og forvandlet dem til brændestabler, har Ane ved flere lejligheder simpelthen forladt matriklen og gjort ting andre steder. I sidste uge hang hun således ud i Frøpopup-ens frøpakkeri, som ses herover, for derefter at tale til en fuld sal om dild, Muld, frø, sig selv og andre spændende emner.
En anden dag lavede hun en Naturmælk-kjole som Nelly fra Naturmælk skulle have på under Copenhagen Food Fair, og så var hun altmuligmand og hjælpedesigner da Økologisk Landsforening skulle have bygget deres enorme messeområde på samme messe. 
Men nu får alt det sjov og ballade en ende, masser af vigtige indberetninger og anmeldelser hober sig op. Ubesvarede mails og bogføring! Ane er tilbage på sin pind.

 

Mulds marts

Marts starter straks med åben gård på søndag kl 12 til 16. Spadsereturen rundt på Mulds jorde kræver høje vandtætte støvler og venner der kan trække en fri, hvis man sidder fast i mudderet.
Veloverståede strabadser kan sidenhen fejres i Mulds sal omkring et veldækket bord. Vi serverer 
charcuterie, syltede grøntsager, oksegryde, kager, hjemmedyrket myntete, schorle, Sol og Måne kaffe fra Just coffee og økologisk vin og øl fra hhv. Ventoux og Herslev. Priserne overstiger som sædvanlig ikke 100,-, og vi tager dankort og kontanter. Alle er velkomne og husk at om søndagen behøver man ikke spise frokost kl 13. Man kan trække den til fx kl 15, især hvis man har sovet længe.

I marts har vi også forskellige lukkede arrangementer her på gården, fx kommer der 60 kvinder og holder møde og spiser middag, og så kommer Praktisk Økologis andet hold haveambassadører hertil en hel weekend, som led i deres miniuddannelse. 

På etableringsfronten bliver der travlt med at rejse et genbrugsdrivhus på gårdspladsen og, hvis landzonetilladelsen kommer, en væksttunnel på fodboldbanen (undskyld Folmer og Kresten). Og de skal jo fyldes med såprojekter og forspiring, men så er vi nok henne i april.

Hver torsdag eftermiddag dyrker vi yoga i salen mens det langsomt bliver mørkt. Det er yoga uden ambitioner og pres, og alligevel bliver vi mere og mere bøjelige. Efter kun 3 blide yogatorsdage kan Ane sidde på hug på flad fod, hvilket hun vist aldrig har kunnet før. Vores fremskridt er aet frem i rolighed. Hvis du trænger til et uambitiøst, uforpligtende og godgørende frirum i din hverdag, er der også plads til dig på holdet. Skriv til Ane på ane@muldpaanettet.dk for at høre nærmere.

Sidst men ikke mindst bliver marts måneden, hvor Muld runder de 1000 venner på facebook, og de 500 abonnenter på nyhedsbrev. Og hvis kommunikationsafdelingen skal være optimistisk, nej lad os bare sige realistisk, runder vi også de 500 følgere på Instagram. Marts er toppen!
Tusind tak fordi I har lyst til at følge med. Det sætter vi stor pris på!
Hov! vidste du ikke du kunne følge os på Facebook og Instagram?
Facebook.com/muldaps
Instagram @mulddamgaarden
Vi ses derude.

Andefolden domineres for tiden af den lille sø, som er vokset til trippelt areal
i løbet af efteråret og vinteren. Ingen plads til ænder her lige foreløbig.

Copyright © 2015 MULD ApS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp