Copy

MULDs NYHEDSBREV #22

30. juni 2015

Den halve sandhed er vel bedre
end ingenting.
Den ser i hvert fald godt ud.
Velkommen til et idylliseret
billede af Muld.

 

Læs nyhedsbrevet i din browser

Lækkert landliv

Livet er ikke altid lige let, og det er heller ikke altid lige sjovt at være autodidakt landmand. Juni har været en hård måned på Muld, men vi klarer den. Vi står sammen, og vi er fulde af kærlighed og ok fulde af mod. En anden gang skal I nok få nogle sjove selvudleverende anekdoter om alle de fejl vi laver og alle de skadedyr der er efter os, men i dag får I den problemfri udgave af livet på landet. Den er mindre underholdende, og påtaget selvglad, men noget lækrere end den fulde sandhed.
Herover kan man se hvordan vi får det bedste ud af en af de ting som ingen misunder os: Skvalderkål.

Succes med kartofler

Mange af kartoflerne er nu klar til høst og det har vi stor fornøjelse af. Kartoflerne er rigtig gode i år, en del bedre end sidste år, og vi graver nogle op og sælger til åben gård på søndag.

Succes med salat

Vi kan ikke spise al den salat vi dyrker, det er en kæmpe succes. Det smager vildt godt. Vi høster en ordentlig skålfuld hver aften lige inden aftensmaden. Det er rigdom.

Succes med løg

Muld kan bare det der med løg. Næste år vil vi gerne have endnu flere rækker og endnu flere sorter. Og findes der en bedre grøntsag end løg?

 

Vildt fed højbedshave

Der er bare så frodigt herude. Her kan man se lidt af højbedshaven som er tænkt som et transitområde for byboer, der føler sig mere hjemme i en urban have. Vores døtre er helt vilde med at passe deres planter i hver deres kære højbed, og de glæder sig  rigtig meget til at spise deres egne ærter, bønner og salater.

Spændende natur

Der er masser af spændende dyreliv på Muld. Vi holder selv får, grise, høns, gæs, kalkuner, ænder, katte og en nuttet kanin. Men vi får også besøg af talrige vilde dyr. Her er det en bøghjort (tak Nick for at bestemme den). Den spiser hverken kål, bønner, ærter eller kyllinger.

Muld som samfundsrevser

Muld går ind for ligestilling og i anledning af 100 års dagen for kvindernes valgret, har vi plantet en kvinde-eg. Så kan de lære det!

Muld involveret i flot bogprojekt

Denne flotte bog, der henvender sig til en eksklusiv gruppe af danske haveinteresserede, nordisk køkken entusiaster og tørvaregrossister er netop udkommet ved en festlig reception i Københavns Bymuseums charmerende havesal. Den er frugten af Frøsamlernes store bælgfrugtprojekt, som Ane har været engageret i på forskellig vis. Jens har udviklet en række opskrifter med de spændende gamle sorter, ligeså har Relæ, Halkær Ådal økologisk, Christine Bille, Katrine Klinken og Iffat Butt. Bogen kan købes for 75,- her hos os, og alle pengene går ubeskåret til Frøsamlerne.

Åben gård og Muld-middage hitter igen

Der er åben gård igen på søndag kl 12-17, hvor de heldige der dukker op kan mæske sig i skøn hjemmeavlet mad, nybagte kager, friskbrygget kaffe, dugfriske øl osv osv. Det bliver selvfølgelig dejligt vejr for solen skinner som sagt altid herude på landet, afgrøderne sprøjter op af jorden, alt ånder fred og idyl og man kan bare læne sig tilbage og nyde det hele. Ahh...   Vi ses!

Den 10. juli gentager vi succesen med vores fede fællesspisningskoncept: Muld-middagen. Denne gang uden kød, for grøntsagerne er bare så pisselækre, friske, varierede og utallige, at de står fint alene. Der er ganske få pladser tilbage, for folk er helt vilde med at komme til Muld-middag. Det koster 300,- at spise med og drikkevarer kan tilkøbes hele aftenen.
Til Muld-middagen den 15. august slutter aftenen med koncert med mageløse Maria Kynne Trio. Middag og koncert koster 400,-, koncert alene koster 100,-
Vil du sikre dig en plads skal du skrive til ane@muldpaanettet.dk.

Så slutter selvpromoveringen

Her til sidst bliver vi nødt til at droppe den kække attitude og indrømme at Anes mail er blevet hacket og har forårsaget forvirring og usikkerhed hos mange. Hvis nogle af jer skulle have modtaget en 'invitation' fra Ane mandag morgen, skal I endelig ikke åbne den, og hvis I har gjort det, bør I ændre passwordet til jeres emailkonto. Ane beklager dybt.

Copyright © 2015 MULD ApS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp