Copy
Veckans digitala insikt 141016
 

#32 Nu kommer de nya digitala innovationerna som underlättar vår vardag


ExploreCurate har fått en ny sajt och min vision om en samlingsplats för dig som vill ha det allra senaste inom digital kunskap håller på att förverkligas. Jag blir superglad om du kan ta dig tid att ge feedback.

Veckans digitala insikt kommer att handla om digital innovation som underlättar vår vardag

Häng med!

Den dyraste innovationen i världen står NASA för och alla vet att de levererade ett oförglömligt "moment" 1969 när den första människan satte ner sin fot på månen. Nu 45 år senare är det kanske relevant att ifrågasätta om månfärden verkligen var värd 150 miljarder dollar (omräknat till dagens valuta).

Sett till nytta i vardagen per satsad innovationskrona kanske några av de allra senaste digitala innovationerna faktiskt är mer relevant för oss. Och lönsamma. Här kommer flera exempel på appar, Internet of Things, robotar och gadgets som hjälper oss med våra vardagssysslor. Avgör själv.

#1 The ECOVACS Winbot
Nya hus och lägenheter får allt större glas. I alla fall här i Norden där vi gör allt för att få in lite ljus under våra mörka årstider. Stora glas = fönstertvätt puh!

Tur att Winbot finns. Slå på roboten, placera den på fönstret, tryck på start och du får dina stora fönster tvättade. 

#2 PillPack
Vi stoppar i oss allt fler piller. En del säkert helt i onödan. Andra livsviktiga. Vi går till apotek, tar en kölapp och väntar på vår tur. Väl i kassan blir vi helt förvirrade av alla olika namn på samma medicin och när vi kommer hem ska tabletterna ner i rätt fack i våra dosetter. Den tiden är över.

Med PillPack får vi hem rätt piller i rätt tid, sorterade och redo att sköljas ned. Hemkörningen kostar inget, men det är ingen innovation i sig. Det får medicinföretagen betala för annars får de inte vara med (!).#3 FlyCleaners
Vi svenskar tar väldigt seriöst på vår tvättstuga. Det har många stackars invandrare fått erfara när de passat på att tvätta utan att boka tvättid. På Manhattan NY finns nu en app som löser allt.

Med FlyCleaners kan du beställa tvätt när du vill. Tvätten hämtas och lämnas där du vill och när du vill. Klart.

Vilken svensk entreprenör blir först med detta?

# Fler digitala innovationer som hjälper oss i vår vardag
SWASH Express Clothing Care System
The iRobot Roomba and the Scooba
Dyson 360 Eye Robot
The Spotter Multipurpose Sensor
The Ego Power Plus cordless leaf blower
TaskRabbit
Fiverr
Postmates
Plated
Blue Apron
Fresh Direct
Instacart
Handy
Shyp
Plowz and Mowz Apps


Källa: Stephanie Walden, Mashable

En enklare vardag. Är det inte precis vad vi vill ha? Vår mission är att hitta och kurera digital kunskap till dig och om vårt innehåll spar tid åt dig har vi uppnått hela syftet. Det kan du läsa mer om på ExploreCurate.com.

Allt gott! 

Johan


Mest lästa #Digitalainsikter senaste veckan

  1. Internetkatten är här för att stanna
  2. New York Times lyfter native advertising ytterligare en nivå
  3. De 10 mest sedda TV-serierna någonsin

 
2014 ExploreCurate