Copy

Cultuurbosch nieuwsbrief | oktober 2016

View this email in your browser
Via de Cultuurbosch nieuwsbrief willen wij alle Culturisten en andere geïnteresseerden maandelijks op de hoogte brengen van al het nieuws op het gebied van kunst & cultuur in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Alle eerder verzonden Cultuurbosch nieuwsbrieven zijn
hier terug te vinden.
Nieuwe identiteit Cultuurbosch!

Na de succesvolle start van Cultuurbosch in 2015 is er besloten om www.cultuurbosch.nl te transformeren in een platform voor alle Culturisten uit de gemeente, voor zowel amateur, liefhebber als professional! Voor en door iedereen die een bijdrage wil leveren aan verbetering en verbreding van de cultuurbeleving van de Bosschenaar. Bekijk de website en de folder en haal nog meer uit Cultuurbosch.

Ben je nog niet aangemeld als Culturist, doe dit dan vandaag nog! Plaats een profielfoto, zet je evenement in de agenda of doe een oproep via het prikbord. Alles is mogelijk. Spoor ook mensen uit je omgeving aan om zich aan te melden, want Cultuurbosch bruist dankzij haar Culturisten!
Blog door Henk Langenhuijzen | De held van Bosnië
Geslaagde muziek- en theaterroute in Boschveld

Hij vertelde zijn verhaal voor een gevallen boom. Kon het symbolischer? Ooit was hij boswachter, stuurde een heel team aan en was gelukkig. Tot hij in 1992 met vrouw en kinderen zijn zelf gebouwde huis moest verlaten. Gedwongen door de soldaten tijdens de oorlog. Hij kwam in Nederland terecht, waar hij vriendelijk werd opgevangen in het AZC bij het Koning Willem I College. Zijn kinderen konden hier gaan studeren en hij vond werk als schilder. Hij voelt zich een Den Bosniër. Dankbaar en tevreden, maar zijn hart ligt nog altijd in zijn vaderland.

Vele bezoekers van de muziek- en theaterroute 'De Held van Boschveld', afgelopen donderdag en vrijdag, luisterden ademloos naar hem, onderweg van de ene locatie naar de andere. Bijna een terloopse ontmoeting met een bewoner van wat ooit heel cynisch ‘het afvalputje van Den Bosch’ werd genoemd. Die negatieve benadering kan de prullenbak in: Boschveld is een warme en kleurrijke wijk. En iedereen met de moed anderen te ontmoeten en open te staan voor wat zij te vertellen hebben, is een held.
Lees hier verder
Blog door Barbershopkoor Duketown Ladies | Koren laat je horen!
Nu ongegeneerd zingen op het Zangfietspad


Goed nieuws voor iedereen die wil zingen op de fiets! Op zondag 25 september is in de gemeente ’s-Hertogenbosch officieel het Zangfietspad geopend. Nu géén vreemde pauzes meer in je liedje, wanneer je iemand passeert...

Het is bekend dat meer dan driekwart van de Nederlandse fietsers wel eens zingt op de fiets. De meesten voelen echter wel enige schroom, wanneer er een andere fietser nadert ... Bevrijdingspad. Dankzij het barbershopkoor Duketown Ladies behoort dit nu in de gemeente ‘s-Hertogenbosch tot de verleden tijd. Zij zijn de initiatiefnemers tot het Zangfietspad (het 8e in Nederland). Het traject betreft het Bevrijdingspad, verlengd met aan de Bossche kant de Stadionlaan en aan de Rosmalense kant De Hoef. Nu kan men vanaf Station Rosmalen tot aan Station Oost ’s-Hertogenbosch één lang lied zingen!
Lees hier verder

Nieuws uit de sector:

WERKCONFERENTIE AMATEURKUNST | DO 10 NOVEMBER 2016
#5 Sterker in verbinding


Bereid je vereniging of organisatie voor op wat de toekomst vraagt! Na de openingsverrassing inventariseren we samen met jou de kansen en mogelijkheden in het amateurkunstveld met lezingen, gesprekken en inspiratiesessies. Kies uit enkeledeelsessies waaronder de nieuwe subsidiemogelijkheden, tips voor zelfstandige professionals, buitenschoolse cultuureducatie en kunstprojecten in het sociale domein. Doe tijdens het diner nieuwe contacten op en wissel ervaringen uit. 

Het hele programma bekijken en aanmelden kan via deze link. 
Agenda:
Donderdag 20 oktober: Lohengrin FolkSessie
Zondag 23 oktober: Fado concert in het Kunsthuis Rosmalen
Donderdag 27 oktober: Duktetown Ladies zingen op Lichtjesavond
Zaterdag 29 oktober: Lohengrin Sessies
Zondag 30 oktober: Cécile van de Sant en Nathalie Doucet in het Kunsthuis Rosmalen
Vrijdag 4 november: Wijktheater op Brede Bossche School Haren Donk en de Reit
Zondag 6 november: Tangosalon El Corazon
Zaterdag 12 november: Robert Jans Stips soli in het Kunsthuis Rosmalen
Zondag 20 november: Duketown ladies treden op in tuincafé De Witte Zwaan
Zondag 27 november: Kick-off 2e editie Art United
Zondag 4 december: Tangosalon El Corazon
t/m zondag 11 december 2016: Keramiek expositie Nel Thijssen en Marc van Leeuwen 
Donderdag 8 december t/m 8 januari 2017: Bosch Winterparadijs
Zondag 11 december: Missie X-Mas Benefietconcert 2016!

Prikbord:

BBS Haren Donk en de Reit zoekt een enthousiaste vrijwilliger

BBS Haren Donk en de Reit zoekt een enthousiaste vrijwilliger om mee te helpen met de Wijktheateravonden. De vrijwilliger houdt zich bezig met de organisatie rondom deze avonden, het maken van flyers, contact met de optredende artiesten tijdens deze avond enz. Ben je geïnteresseerd in deze functie neem dan contact op met  locatiemanager Khalid Adidouch, via khalid@bredebosschescholen.nl of 073-6446560.
Vraag vandaag nog je cultuurbon van BrabantWonen aan!

Cultuurbonnen
Dankzij de investering van BrabantWonen in het BrabantWonen Buurtcultuurfonds kan Cultuurbosch ook enkele Cultuurbonnen voor wijkprojecten honoreren. Deze samenwerking heeft de afgelopen vier jaar verschillende kleinschalige Community Art projecten opgeleverd in Bossche wijken waar huurders van BrabantWonen hun aanvragen kunnen doen.

Heb je een goed idee voor in je wijk? Er zijn nog enkele cultuurbonnen van BrabantWonen te vergeven in 2016! Meer informatie over de bonnen en het aanvragen kun je hier terug vinden.

Doe mee aan de gedichtenwedstrijd!
Bij de tentoonstelling Claire Morgan, The Sound of Silence

In samenwerking met literair productiehuis Wintertuin organiseert Het Noordbrabants Museum een gedichtenwedstrijd met als onderwerp en inspiratiebron de kunstwerken van Claire Morgan die tot en met 8 januari 2017 te zien zijn in de tentoonstelling The Sound of Silence.

Wat moet je doen?

- Bezoek de tentoonstelling;
- Schrijf een gedicht bij één of enkele werken uit de tentoonstelling;
- Mail uw gedicht vóór 5 december naar educatie@hnbm.nl.

Meer informatie over deze wedstrijd 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 Cultuurbosch, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp