Copy
Tiedote 19.4.2016
View this email in your browser
Vanhan Jukon syksy
– sekä uutta kotimaista että ajankohtaista klassikkoa


Jukon syksyn ensi-illassa 9.9. nähdään uusi kotimainen kantaesitys Outoa paloa eräässä kaupungissa. Se on toisiinsa nivoutuvista episodimaisista tarinalinjoista koostuva hilpeä, haikea ja henkilökohtainen esitys kaipuusta ja himosta, rakkaudesta betoniin ja melankoliaan; kaupunkiin suuren järven rannalla, metropolin kyljessä, rautateiden risteyksessä.
 
Esitys pureutuu kysymyksiin yksilön sosiaalisen elinpiirin vaikutuksesta hänen valintoihinsa, ja päättelee samalla Jukon Vapaus-trilogian keskiössään keskiluokka. Trilogian aiemmat osat, Jussi Sorjasen ohjaamat Working Class Hero sekä Rikhard III, tutkivat puolestaan vapautta sen alimmista ja ylimmistä kerroksista.
 
Esityksen käsikirjoitus koostetaan dokumentaaristen ja työryhmän henkilökohtaisten materiaalien pohjalta ja sen dramatisoi ja ohjaa Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Linda Wallgren. Näyttämöllä nähdään Markus Karekallas, Minja Koski, Maria Nissi, Jussi-Pekka Parviainen sekä Ilona Pukkila. Valosuunnittelusta vastaa Simo Saukkola ja äänisuunnittelusta Janne Louhelainen. Visualisointi on työryhmän.

MUU OHJELMISTO

Syksyn toisessa ensi-illassa nähdään 27.10. Slawomir Mrozekin Emigrantit. Se on tummasävyinen komedia ja poliittis-filosofinen trilleri, jossa kaksi miestä kohtaavat uudenvuodenyönä kellarihuoneessa kaukana kotimaastaan. Ohjauksesta vastaa Hannu Salminen, joka nähdään myös näyttämöllä yhdessä Jarkko Mikkolan kanssa. Esityksen lavastaa Sari Paljakka.
 
Syksyllä 2015 aloitettu ja jo neljä kertaa uteliasta yleisöä kerännyt Halko-laboratorio saa jatkoa myös tulevana syksynä. Työpajat toimivat paitsi Jukon ensemblen omaa työskentelyä kehittävänä toimintana myös alustana uusille näyttämöllisille kokeiluille. Viikko harjoitellaan ja lauantaina näytetään se, mitä on saatu aikaan.
 
Viime vuonna ihastuttanut joulukonsertti Kalleimmat joululaulut saa myös jatkoa. Neljän laulavan ja soittavan näyttelijän kvartetti, Antti Autio, Minja Koski, Jussi-Pekka Parviainen ja Maruska Verona, laulaa jälleen halki joulun kaikki puolet säestäjänään Matti Hussi. Kaksi konserttia ovat 16.–17.12.
 
Täysin uutta ohjelmistossamme puolestaan on itsenäisyyspäivän konsertti Ilmeitä isänmaamme kasvoilla. Lämminhenkisessä laulelmallisessa iltapäivässä 6.12. kuullaan Juko-ensemblen esittäminä Reino Helismaan, Veikko Lavin, Junnu Vainion, Juice Leskisen ja useiden muiden suomalaisten tuntojen tulkkien kappaleita arkisesta aherruksestamme täällä Pohjantähden alla.

VIERAILUOHJELMISTO

Jukon vierailuohjelmistossa nähdään loppusyksystä intohimoa Dario Fon ja Franca Ramen klassisen avioliittokomedian muodossa. Al dente – Tarina avioliitosta -esitystä tähdittävät Maarit Peltomaa ja Hannu Salminen. Esityksen ohjaa Marietta Kunnas. Ensi-ilta on 16.11.
 
Vierailuohjelmistoa rikastuttaa myös Heidi Heralan monologiesitys Peilinpitelijä, jossa Herala sukeltaa runoilija Marja-Liisa Vartion tuotantoon. Peilinpitelijä on Marja-Liisa Vartion runoihin pohjautuva draamallinen esitys, jossa mielen myyttinen fantasiamaailma, todellisuus ja unet saavat vastaansa niin hurjia kuin koomisiakin elementtejä. Esitys nähdään Jukossa 14.9.
 
12.10. Jukossa puolestaan vierailee Sari Mällisen ja Mari Kätkän musiikkiteatteriesitys Junantuomaa, jossa musiikin, laulun ja komedian kautta pengotaan ihmisen juuria ja juurettomuutta.
 
Jo vankaksi osaksi Jukon ohjelmistoa muodostunut Juko Comedy Club puolestaan marssittaa 25.11. estradille stand up-koomikko Tommi Mujusen 12 vuotta komiikkaa -stand up shown. Nauraa saadaan myös 21.10., kun Iikka Kiven ja Teemu Vesterisen kokopitkä stand up -show Kivi, Vesterinen & sakset vierailee Jukossa.
 
JukoKlubeilla puolestaan kuullaan puolestaan 2.9. Hukkaa ja Mamaa sekä Hermanni & Kutsuvieraita, 30.9. Ristoa ja 11.11. Yonaa. Tämän lisäksi Juko järjestää jo toisen kerran JukoKlubi goes Torvi -illan 15.10. jolloin kuullaan Minja Kosken uutta yhtyettä sekä elektrovelho Ilkka Saastamoista. Lapsiakaan ei ole unohdettu, ja siksi JukoKlubin valtaakin 8.12. lastenmusiikkiorkesteri Orffit.

Lisätietoja:
Linda Wallgren, p. 050 439 1409

19.4. päivittyvät sivustot:
www.teatterivanhajuko.fi
www.facebook.fi/teatterivanhajuko

 
*****
Liput netistä www.lippu.fi.
Oma lipunmyyntimme Rautatienkadulla palvelee ke–to klo 15–17 p. 03 752 0585 ja toimisto@teatterivanhajuko.fi.
Teatteri Vanha Juko 
Rautatienkatu 13 
15110 Lahti 

p. 03 7520 585 / 044 339 4143
toimisto@teatterivanhajuko.fi 

www.teatterivanhajuko.fi 
www.facebook.com/teatterivanhajuko 
www.twitter.com/vanhajuko 
www.flickr.com/teatterivanhajuko

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp