Copy
Väkivallattomia kohtauksia rauhan ajan Suomesta
View this email in your browser

Osaammeko kuvitella väkivallattoman maailman?


Teatteri Vanhan Jukon kevätkauden 2018 ensi-ilta on uusi kotimainen kantaesitys Ehkä kaikki menee hyvin. Se kysyy: Osaammeko kuvitella väkivallattoman maailman? Onko väkivalta okei, jos olemme hyvien puolella? Esityksen ensi-ilta on keskiviikkona 28.2.2018 klo 19.00.
 
Esityksen tekstin on tehnyt käsikirjoittaja-dramaturgi Juho Gröndahl ja sen on ohjannut Jukon taiteellinen johtaja Linda Wallgren. Näyttämöllä ovat Markus Karekallas ja Jarkko Mikkola, jotka tekevät esityksessä useita rooleja. Visuaalinen konsultointi on Janne Vasaman, valosuunnittelu Simo Saukkolan ja äänisuunnittelu Janne Louhelaisen.
 
Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta yhdestä Suomen historian ikävimmistä ja verisimmistä tapahtumasarjoista. Halusimme kunnioittaa vuoden 1918 tapahtumien muistovuotta tekemällä esityksen, joka avaisi omaa suhdettamme väkivaltaan, yhtäaikaista vastustusta ja viehätystä, jota se meissä herättää, kertovat esityksen syntymisen taustoista ohjaaja Linda Wallgren ja käsikirjoittaja Juho Gröndahl.
 
Ehkä kaikki menee hyvin on filosofis-humoristinen esitys, joka käsittelee sitä ajatuksellista estettä, joka on väkivallattoman maailman kuvittelun tiellä. Kuinka vaikeaa meillekin, pasifisteille – on kuvitella maailmaa, jossa ei olisi lainkaan väkivaltaa. Mutta entä jos kaikki menee huonosti siksi, ettemme osaa tai uskalla kuvitella, miten se voisi mennä hyvin? Olemmeko paljon parempia näkemään väkivaltaisia loppuja, koska olemme nähneet niitä niin usein, niin todellisuudessa kuin tarinoissa? Minkä rakenteiden pitää murtua, jotta kaikki menisikin hyvin?, pohtivat Wallgren ja Gröndahl.

Esitykset ovat Teatteri Vanhassa Jukossa 28.2.–28.4.2018.

***
Lisää esityksestä:
Tapahtuma Facebookissa
Jukon nettisivut

Kuvat: Flickr-kuvapankki

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Linda Wallgren p. 050 439 1409

Lehdistön lippuvaraukset:
toimisto@teatterivanhajuko.fi tai p. 03 752 0585 ke klo 15–17 ja to klo 16–18.
Juttua tekevän toimittajan lippu on 0 € ja avec-lippu 10 €.
Teatteri Vanha Juko 
Rautatienkatu 13 
15110 Lahti 

p. 03 7520 585 / 044 339 4143
toimisto@teatterivanhajuko.fi 

www.teatterivanhajuko.fi 
www.facebook.com/teatterivanhajuko
www.flickr.com/teatterivanhajuko

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp