Copy
Tiedote 20.10.2016 
View this email in your browser

Emigrantit on syksyn toinen ensi-ilta Vanhassa Jukossa
 
Emigrantit on tummasävyinen komedia, jossa kaksi miestä viettää uudenvuodenyötä kellarihuoneessa kaukana kotimaastaan. Vieraan maan todellisuus ei vastaa heidän unelmiaan ja koti-ikävä kalvaa mieltä. Näytelmä saa ensi-iltansa torstaina 27.10.2016.
 
“Viime aikoina käyty maahanmuuttokeskustelu on ollut omiaan luomaan sen kaltaisia puutteellisia käsityksiä, että kyse olisi jostain aivan uudesta ilmiöstä. Esityksellä haluamme avata näkökulmaa siihen, etteivät kansainvaellukset ja emigroituminen ihmiskunnnan historiaa tarkasteltaessa näyttäydy todellakaan minään uusina ilmiöinä”, sanoo näytelmän ohjaaja ja toisen roolin näyttelevä Hannu Salminen.
 
Toinen näytelmän miehistä, perusduunari, on jättänyt kotimaansa paremman elintason toivossa ja toinen, intellektuelli, taas sitä vastoin on pakotettu lähtemään ideologis-poliittisista syistä.
 
“Pakolaiskiintiöt, tilastot ja luvut ovat vain kylmiä numeroita. Toivomme puhuttelevamme katsojaa siten, ettemme unohtaisi sitä tosiseikkaa, että jokaisen numeron takana on ihminen, yksilö. Ehkä myös syvästi traumatisoitunut, menetetty mahdollisuus. Mrożek itse kuvaa tätä yhä uudelleen ja uudelleen näyttäytyvää ilmiötä sivilisaation ihanaksi sekamelskaksi, ihmiskunnan tienhaaraksi”, sanoo Salminen.
 
Näytelmä avaa lohduttoman tuntuisista viitteistä huolimatta mahdollisuuden optimistiseen, kysymyksiä herättävään ja katsojan haastavaan tulkintaan. Maailma kriiseineen, kuten ei elämäkään näyttäydy enää mustavalkoisena.

“Meille jää toivo. Ilman toivoa emme voi elää”, pohtii Salminen.
 
Käsikirjoitus Slawomir Mrożek
Ohjaus Hannu Salminen
Rooleissa Jarkko Mikkola ja Hannu Salminen
Skenografia Sari Paljakka
Valoajo Simo Saukkola
Ääniajo Janne Louhelainen
Kuvat Jarno Keski-Jylhä
Esityskausi on 27.10.–14.12.2016
 
Lisätietoja: Hannu Salminen, p. 050 923 4836
www.teatterivanhajuko.fi, www.facebook.fi/teatterivanhajuko
 
Kuvat: www.flickr.com/photos/teatterivanhajuko

Liput: Kirjoittavan / juttua tekevän toimittajan lippu esitykseen on ilmainen.
(Norm. 25/18 €)
Lippuvaraukset toimisto@teatterivanhajuko.fi, ke ja to klo 15–17 p. 03 752 0585

Copyright © 2016 Teatteri Vanha Juko, All rights reserved.