Copy
Tiedote: Kaikki isäni hotellit Jukossa Lahdessa 15.9.–29.11.2017
View this email in your browser
On omistauduttava kokonaan elämälle ja vain sille. Ja varottava avoimia ikkunoita.

***


Vanhan Jukon syksyn ensi-illassa 15.9. on John Irvingin menestysromaaniin pohjaava traagisen koominen Kaikki isäni hotellit.
 
Tänä vuonna 100-vuotiaassa Suomessa erilaiset kansalliset merkkiteokset ovat vallanneet näyttämöitä ja suomalaisuuden klassinen kuvasto on vyörynyt näkyville.
 
Kun kysyn, mitä minulle tarkoittaa kansallisuus, huomaan että yhdistävä tekijä on kokemus yhteenkuuluvuudesta. Mitä muuta kansa olisi, kuin suuri yhteisö?”, kysyy näytelmän ohjaaja Linda Wallgren.
 
Muun muassa tästä syystä Jukon syksyssä nähdään Kaikki isäni hotellit. Keskiössä on yhteisö, joka tässä tapauksessa sattuu olemaan totuttuja kaavoja ravisteleva perhe, joka pitää yhtä, vaikka maailma ympärillä muuttuu ja elämä heittelee”, kertoo Wallgren.
 
Kaikki isäni hotellit on tarina epätavallisesta Berryn perheestä. Se on suuri tarina suurista unelmista, jotka vievät hotellista seuraavaan ja mantereelta toiselle. Isä, joka elää pää pilvissä, äiti, joka on uhrannut kaiken, lapset, joista kaksi rakastaa toisiaan enemmän kuin olisi hyväksi, yksi etsii paikkaansa, yksi on päättänyt lakata kasvamasta ja yksi on lähes kuuro. On kaiken ylittävää lojaaliutta ja solidaarisuutta. Ja karhuja.
 
Tarinassa on paitsi kuplivaa riemua myös viiltävää surua. ”Elämässä vaarallisinta on se, että päästäessämme jonkun lähellemme, joudumme myös hyväksymään jatkuvan pelon menettämisestä. Kenties on kaikesta huolimatta parempi valita surun mahdollisuus kuin jatkuva pelko. Sillä näiden kahden ydin on eri. Pelko juontaa kuolemasta, mutta suru rakkaudesta. Suru kertoo, että olemme välittäneet”, pohtii Wallgren.
 
Kaikki isäni hotellit ohjaa Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Linda Wallgren. Dramatisointi John Irvingin romaanista on Marko Järvikallaksen.
Näyttämöllä nähdään Markus Karekallas (Frank), Onni Karekallas (Egg), Minja Koski (Lilly), Jarkko Mikkola (isä), Maria Nissi (äiti, Susie), Jussi-Pekka Parviainen (John), Ilona Pukkila (Franny) ja Simo Saukkola (valkosmokkinen mies).
Valosuunnittelu on Simo Saukkolan ja äänisuunnittelu Janne Louhelaisen. Puvustus, tarpeisto ja visuaalinen toteutus on Hanna Kaitilan käsialaa.

Katso esityksen traileri TÄSTÄ.
Lisätietoa löytyy mm. Facebook-sivultamme eli TÄÄLTÄ.
Miksi tämä näytelmä? Lue TÄSTÄ.

***
Esitykset ajalla 15.9.–29.11.2017
 
Lisätietoja:  Linda Wallgren, p. 050 439 1409, www.teatterivanhajuko.fi
Kuvat: www.flickr.com/photos/teatterivanhajuko, esityskuvat ovat ladattavissa pe 7.9. iltapäivästä alkaen.

***
Liput voi varata toimisto@teatterivanhajuko.fi
tai p. 03 752 0585 ke klo 15–17 ja to klo 16–18.
Lippuja myy myös www.lippu.fi
Peruslippu 25 €, opiskelija/eläkeläinen 18 €

***
 
Teatteri Vanha Juko 
Rautatienkatu 13 
15110 Lahti 

p. 03 7520 585 / 044 339 4143
toimisto@teatterivanhajuko.fi 

www.teatterivanhajuko.fi 
www.facebook.com/teatterivanhajuko
www.flickr.com/teatterivanhajuko

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp