Copy
Online Balans is een uitgave van ETV De Helster.
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.
Beste ETV'ers, beste leden,

Maart 2022...

Op het moment dat ik dit schrijf staat de wereld in brand. Een afgrijselijke situatie in Oekraïne. En als je dit voorbij ziet komen, staat alles in de schaduw hiervan. Zoveel bloedvergieten en veel mensen die ontheemd en op de vlucht zijn.

De coronapandemie lijkt daarmee naar de achtergrond te zijn verdwenen, maar de besmettingen zijn er nog altijd in groten getale. Gelukkig, en dat is het goede nieuws, mogen we wel veel meer. Met het voorjaar op komst hebben we daar ook zeker naar uitgekeken.

Wat betreft onze tennisclub; het zal de meesten van ons niet ontgaan zijn dat we, sinds een aantal weken, de beschikking hebben gekregen over twee prachtige padelbanen. Ze zijn een aanwinst voor onze club. Een groep van enthousiaste leden treedt op als ‘padelambassadeur’. Deze ambassadeurs laten je kennis maken met de padelsport. Probeer het eens! 

Met de komst van de padelbanen kunnen alle leden nu twee sporten beoefenen binnen onze club. Om het spel beter te leren spelen, zijn we sinds kort de samenwerking aangegaan met een erkende padelschool ‘Padelstars’. Jeroen Peters is de trotse eigenaar en is enthousiast gestart met de padellessen. Daarmee hebben we zowel de beschikking over een tennisschool - Tennis Inside van David Kamhi - als een padelschool. Hiermee maken we het voor je mogelijk om, als je dat wil, bij één of beide sporten op een hoger niveau te komen.

De coronaversoepelingen hebben het mogelijk gemaakt dat de clubkampioenschappen gespeeld konden worden. De voorjaarscompetitie is, op tennisvlak, het volgende evenement om reikhalzend naar uit te kijken.

Ik wens jullie een goede gezondheid toe en veel plezier met alle sportieve activiteiten die op stapel staan.

Arno Schellekens,
voorzitter

De competitie komt er weer aan!

Na twee jaar geduld is er weer een KNLTB-voorjaarscompetitie. Dit betekent wel dat er vanaf  1 april in het weekend weinig banen beschikbaar zijn voor onze recreanten. Op de site informeren we jullie wekelijks over het aantal vrije banen. 

Even alles op een rijtje:

  • Op vrijdagavond proberen we tot 21:30 uur banen beschikbaar houden voor recreanten. De ene week hebben we meer ruimte dan de andere. Wil je spelen, neem dat contact op met de baancommissaris. De baancommissaris is tijdens de competitieavonden in het paviljoen aanwezig. 
  • Op zaterdag zijn vanaf 13:00 uur alle banen bezet. Vanaf 17:00 uur komen er meestal weer banen vrij.
  • Op zondag proberen we in de ochtend tot 12.00 uur drie banen vrij te houden voor recreanten.
Tot slot: we doen nog niet mee aan de padelcompetitie, dus de padelbanen zijn beschikbaar.

We kunnen gaan padelen!

De Padelsport is booming in Nederland. In 2019 lagen er driehonderd banen in Nederland, nu al achthonderd. In 2022 worden er weer zo’n 150 opgeleverd. Het animo is dus groot. De leden van tennisvereniging ETV stemden in juli 2021 vrijwel unaniem voor de aanleg van twee padelbanen. Het bestuur kreeg destijds mandaat hiervoor. De aanleg van de banen ging niet zonder horten en stoten, maar ze liggen er nu picobello bij en zijn klaar voor gebruik.

We moeten nog wel gaan ervaren hoeveel zand we in het kunstgras strooien. Met de hoeveelheid zand bepaal je namelijk hoe hoog de bal opstuitert. 
 

ETV de Helster beschikt over gediplomeerde trainers, die aantrekkelijke startlessen bieden aan (nieuwe) tennis- en padelleden. Op zondag 27 maart 2022 werd een openingsdag georganiseerd met allerlei tennis- en padelactiviteiten, zoals clinics, demonstraties, enz. 


Officiële opening van de padelbanen door Arno Schellekens en de projectleider Marco Smits van aannemer TopGrass.

Heel gemakkelijk

Padel is heel gemakkelijk om aan te leren. Als je ooit een racketsport hebt beoefend, heb je het padelen snel onder de knie. Maar zelfs voor spelers die deze ervaring niet hebben, is het veel makkelijker om aan te leren dan bijvoorbeeld tennis, dat veel meer technische vaardigheden vereist. 

Probeer het eens!

Iedere zaterdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur kan je onder begeleiding van de padelambassadeurs (zie foto rechts)  de padelbaan op. Er liggen rackets en ballen voor je klaar. Iedereen is op zaterdagmorgen welkom, maar meld je wel van te voren aan via het formulier op de website van ETV de Helster. 


François, Geert en Wim,
Padelcommissie

De barvrijwilligers en het paviljoen zijn er klaar voor!

De stoelen staan weer op hun plaats, het assortiment is weer op peil en uitgebreid met gezondere keuzes… De barmedewerkers staan in de startblokken. Na diverse lockdowns, beperkte openingstijden en 1,5 meter afstand houden, ziet het ernaar uit dat we een ‘normaal’ tennisseizoen tegemoet gaan.

De clubkampioenschappen single en mix hebben de spits afgebeten, gevolgd door de opening van de Padelbanen en overhandiging van de nieuwe clubkleding aan de jeugd. 

 

De gezonde sportkantine

Dit jaar starten we ook met ‘De gezonde sportkantine’. Dit is een project dat wordt ondersteund door de Gemeente Overbetuwe. Doel van dit project is dat we in ons assortiment ook gezondere keuzes aanbieden als het gaat om eten en drinken. Daarnaast streven we naar een Rookvrije Sportomgeving (we zijn al voor 90 % rookvrij) en verantwoord alcoholgebruik. Mocht je het leuk vinden om hierover mee te praten en te denken dan kun je jezelf aanmelden bij onze barcoördinator Roxanne Penraat.

Vind je het leuk om af en toe mee te werken achter de bar? We kunnen altijd barmedewerkers gebruiken. Roxanne vertelt je hier graag meer over. Je kunt je bij Roxanne aanmelden via bar@etvdehelster.nl.

Namens de barcommissie wensen we je een heel mooi en gezond tennisseizoen toe!

Wim Hendriks,
bestuurslid

Nieuwe sponsoren! 

De komst van de nieuwe padelbanen betekent ook kansen voor (nieuwe) sponsoren om zich te profileren via een sponsorbord langs de padelbanen. Deze borden komen boven aan de wand van de padelbanen te hangen, net boven het glas. Het eerste bord is al vergeven aan de nieuwe sponsor Nieuwe Buren makelaars

De kledingsponsoring voor de jeugdteams is rond:
J & J Nautical Projects (fam. Eerkens) en Sport 2000 Snelders Sport  hebben zich voor drie jaar verbonden aan de club. Met deze sponsorgelden hebben wij voor ca. 120 competitie spelende jeugdleden clubkleding kunnen aanschaffen. Daarnaast hebben zich nog twee nieuwe sponsoren verbonden aan de club: Wij verwelkomen Icar keukens en Nedstrail

Wij danken alle sponsoren voor hun bijdrage aan onze club!

Ken jij een bedrijf die wil sponseren? 

Mocht jij een bedrijf kennen (of heb je zelf een bedrijf) dat ook geïnteresseerd is in de sponsormogelijkheden bij ETV de Helster (Sponsors - ETV de Helster) dan kun je dit doorgeven aan de sponsorcommissie door een e-mail te sturen aan sponsorcie@etvdehelster.nl

Nieuws voor onze jeugdleden

Wat geweldig van de sponsoren dat onze competitie spelende jeugd in hetzelfde tenue kan spelen. Ook namens de jeugdcommissie hartelijk dank daarvoor! Om de communicatie binnen de teams makkelijker te laten verlopen, hebben we per team een groepsapp in het leven geroepen. Dit werkt prima en is heel positief ontvangen door de ouders.

 

Feestweekend speciaal voor de jeugdleden 

Het weekend van 18 en 19 juni is een speciaal feestweekend voor de jeugd. Dan organiseren we voor hen verschillende activiteiten:

  • 18 juni - zaterdagmiddag/avond: Geel 11-14 jaar en 13-17 jaar 
  • 19 juni - zondagochtend/middag: Rood, Oranje en Groen. 

Zet deze data vast in de agenda, want het wordt een enorm gezellig feestweekend!


Ouders... Helpen jullie ons mee? 

Ook voor een aantal andere zaken kunnen we de hulp van de ouders nog goed gebruiken. Je hoeft hiervoor niet in een commissie plaats te nemen, maar je kunt je ook aanmelden voor een eenmalige activiteit. Als we een beroep op je kunnen doen, laat dan even van je horen.

Je kunt je aanmelden bij Desiree Sijben via jeugd@etvdehelster.nl

We wensen jullie allemaal heel veel plezier!

Vrijwilligers gezocht!

Al 50 jaar zorgen onze vrijwilligers ervoor dat de club – samen met het bestuur – kan bestaan en maken zij tennisactiviteiten mogelijk door verschillende taken op zich te nemen. Toch zijn er altijd taken waarvoor we mensen tekort komen. In deze editie van de Balans doen we een oproep voor activiteiten die nu door vrijwilligers opgepakt worden, maar waarvan de huidige vrijwilligers hebben aangegeven het stokje over te (moeten) dragen.  

Kijk eens wat jij voor de club kan doen. Misschien kun je iets in het verlengde van je werk oppakken?  Of vind je het leuk om eens compleet wat anders te gaan doen?  Je zult merken dat je er veel voor terug krijgt.  Ikzelf ben al 35 jaar actief als vrijwilliger en elke keer krijg ik weer energie van de tijd die ik erin stop. Ik nodig je uit om deze kans te grijpen en om iets voor ETV de Helster te doen!

Wim ten Bosch,
Secretaris

Vacatures bij communicatiecommissie 

Op dit moment ondersteunt een communicatiecommissie, bestaande uit 4 leden, het bestuur op het moment dat er berichten naar buiten moeten worden gebracht over bijvoorbeeld padel of voor het organiseren van open dagen. Daarnaast verzorgen zij de Online Balans. 

Voor deze commissie zoeken we twee vrijwilligers: 

  • Coördinator communicatiecommissie. Deze vrijwilliger is het aanspreekpunt voor het bestuur, verzorgt vier keer per jaar de redactie en coördinatie van de online Balans, schrijft persberichten, verzorgt de communicatie over o.a. de nieuwe padelbanen, het 50-jarig Jubileumfeest en houdt onze sociale media bij. Heb je een communicatie achtergrond en vind je het leuk nauw betrokken te zijn bij ETV de Helster, dan is dit echt iets voor jou! Het kost je gemiddeld een uurtje in de week.

  • Webmaster: De webmaster zorgt voor het plaatsen van berichten van de verschillende commissies op onze site en zorgt voor het opschonen van de informatie. Ben je communicatief ingesteld en heb je ervaring met een Wordpress Site, overweeg dan een functie als webmaster bij onze club. De benodigde tijd is seizoensafhankelijk, maar niet erg hoog.
    Is een van bovenstaande vacatures iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@etvdehelster.nl

Het Racket' met Oscar Verver

"Gezelligheid, competitief en plezier zijn de eerste woorden waar ik aan denk bij ETV de Helster."

"Allereerst Guido hartstikke bedankt voor het Racket! Nooit verwacht dat ik na mijn terugkeer al zo snel iets mag publiceren voor de club. Ik verwacht ook niet dat iedereen mij kent. Dat komt omdat ik in 2008 ben gestopt met tennissen en eind vorig jaar het racket weer van 'zolder' heb gehaald. Ik ben Oscar Verver, 26 jaar, woon in Huissen en ben opgegroeid in Elst." Lees snel verder op de website.

Op de agenda
 

 27 maart  Opening Padelbanen
 1 april  Start voorjaarscompetitie
 18-19 juni

 
 Feestweekend voor de jeugd:
 zaterdagmiddag/avond: Geel 11-14 jaar en 13-17 jaar 
 zondagochtend/middag: Rood, Oranje en Groen.
 25 - 26 juni  Jubileumfeest
 4 - 7 juli  Elster Open Jeugd
 11 - 16 juli  Elster Open 40+
 31-juli / 7 augustus  Elster Open
 4 september  ETVs Ladies Day

Alle activiteiten vind je op de kalender.