Copy
Online Balans is een uitgave van ETV De Helster.
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.
Beste ETV'ers, beste leden,

Juli 2022...

Het jubileumjaar in het kader van ons 50-jarig bestaan, vordert met rasse schreden. In de maand juni waren er twee mooie activiteiten: ten eerste het jubileumweekend voor onze jeugd en ten tweede het jubileumfeest voor onze volwassen leden.
 
Zowel onze jeugd als de aanwezigen op het jubileumfeest hebben hier, naar mijn idee, zichtbaar van genoten. Één van de meest opmerkelijke zaken was het feit dat wij als tennisvereniging Koninklijk onderscheiden zijn middels een ‘Koninklijke Erepenning’. De reden hierachter is ons 50-jarig bestaan, het sociale karakter van onze club en de positie die wij innemen als één van de grootste clubs in de tenniswereld van Gelderland.
 
Op dit moment zijn wij een club met ruim 1200 leden waarbij iedereen welkom is en wij ons actief inzetten om iedereen die wil sporten, ook deze gelegenheid bieden. De Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van onze club. Dus in één klap zijn we met zo’n 1200 leden allemaal een ‘beetje onderscheiden’. En daar mogen we best trots op zijn!
 
Inmiddels zitten we alweer in de toernooi periode. Onder hopelijk mooie weersomstandigheden vinden de jaarlijkse open toernooien plaats. En niet te vergeten, we zijn al snel in de vakantieperiode aanbeland. De tijd van genieten en van uitrusten en van heerlijk een tennisballetje slaan of je nog verder bekwamen in padel.
 
Wat je ook gaat doen, ik wens je in goede gezondheid een hele fijne zomervakantie toe en veel plezier bij alle aanstaande activiteiten binnen onze club.
 

Arno Schellekens,
voorzitter


Feestweekend voor de jeugd


In het weekend van 18 en 19 juni was het eindelijk zover. Het 50-jarig-jubileum van ETV De Helster werd gevierd met een schitterend feestweekend voor onze jeugd. Op zaterdagmiddag was er een uitgebreid ‘Tennis Around the World’-programma voor Geel (11-17 jaar). Hier werd met onder andere grandslamthema’s U.S. (L) 0pen - estafetteloop, WimbleDon-Qui-Drop-Shot, Roland Gar-ros-die-bal-naar-50-punten en de Australian-blik-open(er) in teams gestreden om mooie prijzen.  Lees het volledige verslag hier op de website.

De organisatie heeft veel enthousiaste reacties mogen ontvangen en kijkt uit naar het volgend feestmoment. Als jij ook wilt helpen met de organisatie van deze geweldige activiteiten, meld je dan bij de Jeugdcommissie. Of stuur een bericht naar een van de beheerders in de groepsapp van ETV Info Rood / Oranje / Groen of Geel.

We bedanken iedereen die ervoor heeft gezorgd dat het een geweldig weekend voor onze jeugdleden is geworden. We zien onze jeugdleden graag weer allemaal bij een volgende jeugdactiviteit op onze club.

Manon, Marcel en Ronny,
Commissie Feestweekend Jeugd

Terugkijken op het 50-jarig jubileum Feest


Zaterdag 25 juni was dan zover, het uitgestelde 50-jarig jubileumfeest! En waar zou het zijn? Niet op de club, dat was wel duidelijk. Via de e-mail werd iedereen gevraagd het toegangsbewijs en de routebeschrijving af te halen bij het paviljoen op het tennispark. Daar werd het een drukte van jewelste toen soms grote groepen feestgangers zich meldden bij een afvaardiging van de feestcommissie. 

De routebeschrijving leidde naar de familie Huitink aan de Grote Molenstraat. Hier was de loods versierd en stonden drankjes en hapjes klaar voor alle gasten. Een enorme verrassing op een geweldige locatie.
Om negen uur kwam onze voorzitter Arno op het podium voor het officiële gedeelte. Na een korte inleiding gaf hij het woord aan Wolfgang Born, de vertegenwoordiger van het Bondsbestuur. Deze ging in op de historie van de vereniging en overhandigde een KNLTB vlag en een jubileumbord.

Daarna was het woord aan de Burgemeester van Overbetuwe, mevrouw Patricia Hoytink-Roubos. Ook zij ging in op de historie van de vereniging en kwam met een zeer mooie waardering: onze vereniging mocht de Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de vereniging, stichting of organisatie. Na deze lovende woorden kon het feest echt beginnen. En gezellig was het!

Met dank aan Johan en Marga Huitink voor het beschikbaar stellen van de locatie, de feestcommissie (Loes, George, Roxanne, Deanne, Johan, Marga en de helpende handen) en alle barvrijwilligers voor een geweldige avond.

Elster Open 2022

Traditiegetrouw vindt het Elster Open Tennistoernooi weer plaats in week 31 van zondag 31 juli t/m zondag 7 augustus. Na de geslaagde ’light’ versie in 2021 zijn wij van plan om er dit jaar weer één groot feest van te maken. Geheel in het thema 50 jaar ETV zal het park weer feestelijk worden versierd en zullen alle deelnemers met groot enthousiasme worden ontvangen.

Ook padeltoernooi!

Naast dat wij de categorie 9 open hebben gesteld voor de nieuwe leden uit de regio zullen wij tijdens de Elster Open van vrijdag t/m zondag ook een informeel padeltoernooi organiseren. Padellers kunnen kennis maken met het spelen van wedstrijden en de geweldige sfeer die samenhangt met onze club en dit toernooi! Inschrijven voor het padeltoernooi kan per mail via elsteropen1@hotmail.com

Op vrijdag 5 augustus zal de feestavond plaatsvinden. Op de feestavond hebben we een spectaculaire verrassing voor alle aanwezigen… Wat dit is houden we nog even geheim, maar zorg dat je erbij bent! De commissie kijkt er erg naar uit om er met alle deelnemers en supporters weer een fantastische week van te maken.

Inschrijven voor het toernooi kan nog t/m zondag 24 juli via deze link

Tot dan!

Niek, Laura, Lisanne, Justin, Danielle, Lies en Emiel

Nog enkele plaatsen vrij voor de Ladies Day

Je kunt je nog aanmelden voor de ETVs Ladies Day op zondag 28 augustus. Speel mee met je zus, moeder, vriendin of collega! Samen met jouw partner speel je verdeeld de hele dag drie wedstrijden van 45 minuten. Geen partner? Geen probleem. Wij zoeken voor jou een geschikte dubbelpartner. In de pauze staat voor alle deelnemers een overheerlijke lunch van Café Restaurant de Vereniging klaar.
 

Van alles te doen

Behalve tennissen is er van alles te beleven op het tennispark. Op het Nieuwe Buren plein zijn Het Ploegje, Suusskin, Sport 2000 Snelders Sport en Het Kadopakket er ook dit jaar weer bij! 
 

Snel inschrijven! 

De inschrijvingen gaan hard, maar we hebben nog ruimte voor een paar koppels. Schrijf je snel in want vol is vol! Mochten er op 1 augustus nog koppels kunnen worden toegelaten , dan stellen we het toernooi vanaf dat moment open voor dames van andere tennisverenigingen. 

Maar zover komt het vast niet.. Klik op deze link om je meteen aan te melden!
 

Fijne tenniszomer en tot 28 augustus!

Annemarie, Esther, Isabelle, Jacobine en Joy

Het racket met Sven Heevel


"Mijn naam is Sven Heevel. Ik ben 27 jaar en al 21 jaar lid van ETV De Helster. Ik ben geboren in Valburg en woon nu samen met mijn vriendin in Elst.

Enkele jaren geleden, tijdens mijn opleiding op het CIOS, ben ik gevraagd om een aantal tennislessen van een andere trainer over te nemen. Vanaf het begin heb ik het ontzettend naar mijn zin en inmiddels ben ik al een aantal jaren actief als tennisleraar bij ETV De Helster." Lees het volledige racket op de website. 

Op de agenda
 

 11 - 16 juli  Elster Open 40+  
 31-juli / 7 augustus      Elster Open
 28 augustus  ETVs Ladies Day        

Alle activiteiten vind je op de kalender.