Copy
Overzicht van activiteiten, partneroverleg en intervisie
View this email in your browser

Met plezier op stap met het gezin!

Kinderen én jongeren blijken een hoge score te geven aan activiteiten met hun familie. Dit en nog een aantal andere misschien logische maar soms overwachte resultaten kwamen uit een recent onderzoek van Kind & Samenleving over vrijetijdsbesteding en -ervaring van kinderen en jongeren.

                               

We willen met die resultaten rekening houden zodat ook broers en zussen, ouders en grootouders zich welkom voelen op onze activiteiten. Het Brede Schoolfeest dat op 20 mei in GC Kontakt zal daar een hopelijk goed voorbeeld van zijn.

Geplande projecten 

Spelenderwijs Nederlands Leren voor tieners én kinderen

Alle informatie is terug te vinden op onze website. Inschrijven kan tot 26 januari.

 

Samen Jong&Oud

Intergenerationele projecten voor tieners en kinderen samen met het Lokaal Dienstencentrum: voorlezen, muziek, dans, ervaringsuitwisseling, tentoonstelling.. Contacteer Maria voor meer info!

 

PKmCB

Leerlingen van het 1e middelbaar leren culturele partners in de buurt kennen door creatieve workshops rond dans, muziek, poëzie en beeldende kunsten
 

Unify

Samen met KIWoluwe en Special Olympics Belgium organiseren we leerrijke en fijne contactmomenten tussen kinderen en jongeren mét en zonder handicap
 

Denk mee over projecten in de maak

De onderstaande activiteiten zijn voortgevloeid uit de bevragingen bij kinderen, tieners, ouders en partners. Ben je geïnteresseerd in één van de onderstaande projecten, geef zeker een seintje! 
 • (februari) Culturenmarkt: jongeren laten elementen van hun cultuur aan elkaar zien d.m.v. marktkraampjes 
   
 • (doorheen het schooljaar) Babbelbox: informatiesessies en informele uitwisseling tussen ouders over verschillende opvoedingsthema's
   
 • (doorheen het schooljaar) Voorleesbuddy's: ouders, grootouders, broers en zussen lezen voor aan kinderen en kleuters
   
 • (20 mei) Feest van de Brede School: zit mee in de werkgroep en bedenk hoe we het dit jaar weer een spetterend feest kunnen maken voor jong & oud! 
Wil je graag deel uitmaken van de werkgroep van één of meerdere van deze projecten? Stuur een e-mailtje naar bredeschool@woluwe1150.irisnet.be en denk samen met andere partners (en ouders en kinderen) mee over de concrete invulling van deze projecten.

Je vindt al onze projecten voor het schooljaar 2014 - 2015 in ons actieplan 2014 - 2015. Heb je vragen of opmerking of wil je graag meewerken aan een bepaald project? Contacteer de Brede Schoolcoördinator.

 

 

Belangrijke data

 • 5/02/'15: Partneroverleg
  12u30 - 14u, internaat van Don Bosco, Guldendallaan 90.
   
 • 20/05/'15: Feest van de Brede School
  12u - 16u30, domein van GC Kontakt, Orbanlaan 54

 

Een brede blik op gezondheid - partner(s) uitgenodigd op intervisie

Het OCB organiseert op 13/01/2015 van 9u30 - 12u30 in GC De Markten een intervisie over gezondheid waar partners van de Brede School ook op welkom zijn. Wil je graag iets meer weten over (fysieke en geestelijke) gezondheid van peuters t.e.m. jongvolwassenen (initiatieven, methodieken, ervaringen...) en hoe wij daar op in kunnen spelen, stuur dan een mailtje naar bredeschool@woluwe1150.irisnet.be 


Copyright © 2014 Brede School Sint-Pieters-Woluwe, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp