Copy
Nieuw actieplan, partneroverleg en nieuwtjes van de partners
View this email in your browser

Op naar de zomer!

Nieuws van jullie brede school

Het brede schooljaar zit er bijna bovenop en zoals je op de website kan zien hebben we samen een hele waaier aan projecten georganiseerd om de talenten van onze jeugd aan te wakkeren en verder te ontwikkelen.

Ook volgend schooljaar gaan we verder met de brede ontwikkeling van peuters, kleuters, kinderen, tieners en jongvolwassenen. Zij hebben samen met de partners aangekaart wat ze willen doen en het resultaat daarvan zie je in het nieuw actieplan: vers van de pers!

Geïnteresseerd in wat we volgend jaar zoal gaan doen? Neem dan een kijkje op onze website of op ISSUU.

De data van enkele acties zoals de interscolaire veldloop, kleuter- en peutersportdag en de zwemwedstrijd zijn al bekend, dus blader door het actieplan en boek de data maar alvast in jullie agenda!  
De Zonnewijzer wil graag een infomoment organiseren waarbij ouders informatie verkrijgen over het Nederlandstalig aanbod voor kleuters en kinderen in de buurt. Heb jij een kleuterwerking of een kinderwerking en kan je je vrijmaken op een ochtend tijdens de 2e week van september? Stuur dan een mailtje naar Heidi Trappeniers: dezonnewijzer@g-o.be 

Bericht van de Scouts&Gidsen Vlaanderen
Er zijn nog enkele plaatsen voor het Open (scouts)Kamp van Brabant-Brussel:
  • 10 plaatsen voor kinderen geboren in 2004, 2005 en 2006
  • 10 plaatsen voor jongeren geboren in 2001, 2002 en 2003.
Alle info over het Open Kamp van Brabant-Brussel vind je op: http://www.brusselbazaar.be/activiteit/open-kamp-brabant
Inschrijvingen gebeuren via openkamp@gouwoostbrabant.be 
Volgend schooljaar willen we de contacten met de scholen en de ouders versterken en daarom zal het eerste partneroverleg doorgaan in één van de scholen. Door de locatie en de inhoud aan te passen aan de noden van de leerkrachten, hopen we de contacten tussen schoolse en niet-schoolse organisaties te versterken en er zoals altijd, een gezellige en nuttige ontmoeting van te maken.
Save the date voor het volgend partneroverleg:
  • Datum: maandag 25 augustus
  • Uur: 12u - 13u30
  • Plaats: GVLS Mater Dei, Luchtvaartlaan 70, 1150 SPW
    (lunch wordt voorzien)
Leerkrachten, beleidsondersteuners en -medewerkers, opvangjuffen en -meesters van harte welkom! Gelieve jullie aanwezigheid tegen 18 augustus te melden door een e-mail te sturen naar bredeschool@woluwe1150.irisnet.be 

Bericht van Kunst&Cultuur: voorstelling voor de 3e graad SO
Maandag 19 januari 2015 om 14u - NEELAND – Nic Balthazar/Soufiane Chilah

Neeland van Nic Balthazar is een verhaal over de even harde als hoopvolle zoektocht van jonge asielzoekers naar geluk. Gebaseerd op gesprekken met jonge asielzoekers, is Neeland eerst geschreven als een “luisterogen“-verhaal voor laaggeletterde jongeren en nu bewerkt tot muzikale vertelling. Spel: Soufiane Chilah.

Prijs€ 3,00/leerling 

Deze voorstelling vindt plaats in het Cultureel Centrum, Charles Thielemanslaan 93 (Cultureel Centrum W:Halll - bij het Gemeentehuis). 

Zou u zo vriendelijk willen zijn om ons per kerende een berichtje te sturen of er in uw school al dan niet interesse is voor deze voorstelling?

Wij verwachten uw definitieve inschrijvingen met opgave van klassen/aantal leerlingen + gegevens van de verantwoordelijke leerkracht tegen uiterlijk eind september.

U mag inschrijven via e-mail: kunst.cultuur@woluwe1150.irisnet.be

Het feest van de brede school was een succes. 200 kinderen, tieners, volwassenen en senioren deden actief mee om samen een groots feest te bouwen.

School's Got Talent, een initiatief van de leerlingen uit drie verschillende scholen, kreeg een centrale plaats in het programma. 30 kinderen en tieners deden mee en Charlotte van het KIW stal de show met haar liedje "Stay" van Rihanna. Volgend jaar willen de jongeren naast kinderen en tieners graag de senioren op de planken zien staan!
Naast Charlotte, kreeg Salih Kart ook een prijs en de eeuwige roem voor zijn ontwerp voor het nieuw logo van onze Brede School die nu op de website staat en in toekomstige externe communicatie gebruikt zal worden.

Het was een feestelijk einde van het brede schooljaar en we hopen dat er volgend schooljaar nog meer ukjes, ketjes, miekes,
 moekes, vakes, bomma's en bompa's aanwezig zullen zijn en dat we samen met alle partners er een nog beter feest van kunnen maken. Noteer maar alvast de datum in je agenda: 6 mei 2015!
"Talenten centraal stellen werkt inspirerend"
In de kijker:  inspiratiebubbels I en II, talentenarchipel en ondersteunende documentatie voor leerkrachten om de talenten van kinderen (5 jaar - 12 jaar) alle kansen te geven.

Als brede school willen we graag de partners ondersteunen bij de talentontwikkeling van kinderen. Deze kwaliteitsvolle documentatie van CEGO is gratis te ontlenen bij de brede school en kan voor een schooljaar uitgeleend worden.

Lees meer over de collectie van de uitleendienst op de website van de brede school
Copyright © 2014 Brede School Sint-Pieters-Woluwe, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp