Copy
De nieuwste S4Events nieuwsbrief
Bekijk deze email in je browser

Beste <<Voornaam>>

Doelgroep en doelstelling. Concept en creatie. Termen die evenementenbureaus graag gebruiken. We leggen ze uit en presenteren het project waaraan wij de laatste maanden gewerkt hebben in samenwerking met onze opdrachtgever: Wasco.
 
Wasco is een technische groothandel in de installatiebranche (doelgroep zijn alle Nederlandse installateurs). Door de installateur te ontzorgen in zijn bedrijfsvoering, kan deze zich richten op zijn primaire proces: installatiewerk. Wasco is veel meer een logistieke- en kennispartner, dan "dozen-verkoper". Door de installateur te overtuigen van de waarde van deze toegevoegde services, zal zijn loyaliteit toenemen. Kijk en daar komt de doelstelling om de hoek kijken...

Van tekentafel naar beursvloer

Een goede briefing is het halve werk. Wasco was duidelijk in z'n wensen, zodat S4Events hierop een creatief concept kon creëren.
  1. Er zijn veel vak-bijeenkomsten in deze branche. Zorg dat dit kennis-event qua design, uitstraling en professionaliteit er met kop en schouders bovenuit steekt. We ontwierpen uniforme stands met full colour bedrukking tot 4,5 meter hoog. Goede zichtlijnen waren lijdend in het beurs-plattegrond-ontwerp.
  2. Ontwerp een kennisevenement waarbij de gasten doorlopend vakkennis opdoen, zonder ze van de beursvloer weg te halen. Met de vertaalslag van de Wasco kernwaarden naar diverse podia midden op de beursvloer bleven de bezoekers daar waar iedereen ze wil: midden tussen de stands. Door inzet van silent-meetings was er geen overlast voor de standhouders. Draadloze hoofdtelefoons zorgden voor perfecte verstaanbaarheid en gooi-microfoons voor ludieke interactie.
  3. Pas de communicatie aan. Klanten en prospects moeten ongemerkt een beurs beleven die inspeelt op de specifieke interesses. Door middel van een slimme registratie en ontvangst scheidden we deze 2 (sub)doelgroepen voor een optimale beurservaring. Door verschillende kleuren keycords was voor de standhouders duidelijk wie ze spraken, terwijl de bezoekers dit subtiele verschil niet opmerkten.

On the road

Het kennisevenement werd op 4 locaties in Nederland gehouden. Met een wagenpark van 9 trailers, 3 ploegen van 30 technici, 120 standhouders en 50 Wasco service managers, zag elk kennis-event er identiek uit. S4Events maakte een minutieus draaiboek en stuurde (en spoorde) al het personeel aan, om tot een fantastisch eindresultaat te komen. Weten hoe het eruit zag? Hier zie je alle foto's.

Achteraf bezien

Meten is weten, niet alleen in de installatiebranche maar ook bij evenementenorganisatie. Uit de standhouders evaluatie kwam een dikke voldoende en de productomzet onder de bezoekers is significant toegenomen.
Meer productkennis en meer klantenloyaliteit leidt tot een aantoonbaar betere omzet.

Meer weten?

Ook direct met een kennis-evenement aan de slag?
Maak een afspraak, wij komen graag vrijblijvend langs met een laptop vol foto’s en een hoofd vol ideeën!


S4Events B.V.
023-844.39.25
www.s4events.nl  

 
Email
Email
Website
Website
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Copyright © 2015 S4Events B.V., All rights reserved.


uitschrijven    gegevens veranderen 

Email Marketing Powered by Mailchimp