Copy
www.hallerbos.be
Is deze mail onleesbaar? Klik hier

Nieuwsbrief Hallerbos

26 November 2017

Beste <<Voornaam>>

Net zoals de lente is de herfst een prachtige en kleurrijke periode in het bos. Dit jaar met uitzonderlijk veel paddenstoelen.
2100 kinderen, van de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar, zijn tijdens de Week van het Bos komen zoeken naar trollen, eekhoorns, kriebelbeestjes, zwammen en sporen.    
 
Zachte nachttemperaturen de voorbije twee maanden hebben er voor gezorgd dat de bladverkleuring traag op gang is gekomen. Sinds drie weken is het heerlijk genieten van de herfst in het bos.
De voorbije week is een deel van het plantsoen geleverd. De wortels van de jonge boompjes mogen niet uitdrogen. Daarom worden ze meteen ingekuild. De plantplaatsen worden klaargemaakt.
Eerst zal er ingeboet worden in de beplantingen van vorige winter. Jonge planten die afgestorven zijn, worden vervangen. Dan wordt in het Keldergat herbebost. De beuken zijn daar in de vallei twee jaar geleden geveld en worden, zoals voorzien in het beheerplan, vervangen door meer aangepaste soorten. Op de natste stukken worden dat zwarte elzen. Net zoals in het begin van dit jaar, groeit het bos ook aan 'de buitenkant'. Een recent aangekocht grasland langs de Hallerbosstraat wordt deze winter bebost. 
Zeer goed nieuws is dat het bos volgend jaar een heel stuk groter wordt: 10 ha komt er bij. Wens je dat het bos blijft groeien? Dan kun je daar op een speciale manier bij helpen. In het najaar 2018 verschijnt er een boek over het bos. Elke euro winst die het boek oplevert, wordt geïnvesteerd in de aankoop van extra natuur rond het Hallerbos. Reserveer vandaag al jouw exemplaar: www.growfunding.be/hallerbos en geniet van een mooie beloning.
2018 start met de klassieke Glühweinwandeling in Hanenbos. Voor we ons opwarmen aan een glaasje zelfgemaakte glühwein of warme chocolademelk maken we een wandeling in het provinciedomein. We trachten de bomen te herkennen aan hun winterkenmerken: het silhouet, de kleur en structuur van de schors en vooral aan de knoppen. Op deze twijgen-speurderskaart en knoppen-speurderskaart staan de twijgen en knoppen afgebeeld van de meest voorkomende loofboomsoorten in het Hallerbos. Volgende open wandelingen worden via de kalender aangekondigd.

U krijgt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief van het Hallerbos
Uitschrijven op deze nieuwsbrief  |  Mijn gegevens aanpassen 

 

Email Marketing Powered by Mailchimp